Πως μπορείτε να περιβάλλετε τον εαυτό σας με θετική ενέργεια

Πώς να δημιουργήσετε θετική ενέργεια

Για να μετατρέψετε τη διάθεσή σας από αρνητική σε θετική, είναι σημαντικό να περιβάλλετε τον εαυτό σας με θετική ενέργεια, συναισθήματα και ανθρώπους. Μπορείτε να το κάνετε με:

Ανεβαστική μουσική

Η ακρόαση μουσικής που έχει μια χαλαρωτική μελωδία και ένα αναζωογονητικό μήνυμα μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε μια αίσθηση θετικής ενέργειας. Η μουσική μπορεί να έχει ένα ευρύ φάσμα ψυχολογικών οφελών , συμπεριλαμβανομένης της ανακούφισης από το άγχος.  Σας έχει κολλήσει ποτέ στίχοι τραγουδιών στο μυαλό σας για λίγες ώρες ή μέρες; Αν αυτοί οι στίχοι είναι θετικοί και εμπνευσμένοι, δημιουργούν ένα πολύ καλύτερο διανοητικό soundtrack από μια συνεχόμενη ροή παραπόνων, επικρίσεων ή αυτοπεριοριστικών σκέψεων ή καταθλιπτικούς ή θλιβερούς στίχους.

Βιβλία έμπνευσης

Τα βιβλία για τη δύναμη, την προσωπική δύναμη ή τη φώτιση μπορούν να είναι ένας τρόπος να γεμίσετε τον εαυτό σας με θετική ενέργεια. Τα βιβλία αυτοβοήθειας μπορούν να είναι καλοί πόροι για να σας βοηθήσουν να αλλάξετε την οπτική σας και τα πράγματα που λέτε στον εαυτό σας.

Αντί να πυροδοτείτε συνήθεις αυτοκαταστροφικές σκέψεις, μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας να σκέφτεται νέες έννοιες που μπορούν να κάνουν όταν οι καιροί γίνονται δύσκολες. Για να αλλάξετε το παράδειγμά σας, δοκιμάστε το “The Heart of the Soul” του Gary Zukav ή το κλασικό “Simple Abundance” της Sarah Ban Breathnach.

Θετικοί άνθρωποι

Ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους για να αποκτήσετε (και να διατηρήσετε) θετική ενέργεια στη ζωή σας είναι με την παρέα που διατηρείτε. Οι φίλοι σου σε ανεβάζουν ή σε κατεβάζουν; Είναι επικριτικοί ή συμπληρωματικοί;

Οι θετικές φιλίες παρέχουν υποστήριξη όταν είσαι πεσμένος, διασκεδάζει όταν ξυπνάς και σοφία όταν είσαι χαμένος. Οι καλοί φίλοι μπορούν να σας εμπνεύσουν να φτάσετε σε μεγαλύτερα ύψη και να δείτε τα δυνατά σας σημεία ακόμα και όταν δεν το κάνετε.

Δώστε προσοχή στο πώς σας κάνουν να νιώθετε οι φίλοι σας. Εάν δεν σας υποστηρίζουν, αρχίστε να αφιερώνετε την ενέργεια και τον χρόνο σας σε άτομα που είναι πιο κατάλληλα για να είναι φίλοι σας.

Επιβεβαιώσεις

Οι θετικές επιβεβαιώσεις μπορούν να αλλάξουν διακριτικά αλλά διάχυτα την προοπτική σας από αρνητική σε θετική. Οι επιβεβαιώσεις μπορούν να εμπνεύσουν θετική ενέργεια βοηθώντας σας να δείτε τα πράγματα περισσότερο από την άποψη των δυνατοτήτων παρά των περιορισμών.

Οι επιβεβαιώσεις επικεντρώνονται σε αυτά που μπορούν  να γίνουν παρά σε αυτά που δεν μπορούν. Αυτό σας επιτρέπει να αρχίσετε να εστιάζετε περισσότερο σε λύσεις παρά σε προβλήματα. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να αισθάνεστε λιγότερο άγχος και περισσότερο έλεγχο, κάτι που θα βελτιώσει τελικά τη νοοτροπία σας και θα σας βοηθήσει να μεταφέρετε περισσότερη θετική ενέργεια σε διαφορετικούς τομείς της ζωής σας.

Όταν ανακαλύψετε ότι υπάρχουν πράγματα στη ζωή σας που μπορεί να σας παρασύρουν προς τα κάτω και να σας κάνουν να επιμείνετε στα αρνητικά, αναζητήστε τρόπους για να κάνετε μια αλλαγή. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με θετικότητα.

Ο Διαλογισμός της Αγάπης-Καλοσύνης

Αυτός ο τύπος διαλογισμού δεν είναι μόνο απλός στην εξάσκηση, αλλά μπορεί να αυξήσει τα συναισθήματα συμπόνιας σας, την ικανότητά σας για συγχώρεση και την αίσθηση της σύνδεσής σας με τους άλλους. Μπορεί επίσης να αυξήσει την αποδοχή του εαυτού σας, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο θετικά για τον εαυτό σας.

Αυτή η δραστηριότητα φέρνει επίσης γενικά οφέλη του διαλογισμού , οπότε σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε. Περιλαμβάνει να εστιάσετε τη θετική ενέργεια και τα συναισθήματα πρώτα στον εαυτό σας. Στη συνέχεια, επεκτείνετε αυτά τα συναισθήματα σε όσους ενδιαφέρεστε περισσότερο, μετά σε φίλους και γνωστούς, στη συνέχεια σε αυτούς στην κοινότητά σας, στη χώρα σας και σε όλο τον κόσμο σε έναν συνεχώς διευρυνόμενο κύκλο ανθρώπων.

Αναπλαισίωση Σκέψεων

Εάν αφιερώνετε χρόνο σκεπτόμενοι προληπτικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να λύσετε προβλήματα, θα αισθανθείτε λιγότερο άγχος από ό,τι αν αφιερώνετε χρόνο σε μηρυκασμούς , εστιάζοντας στα αρνητικά συναισθήματα και τις προηγούμενες εμπειρίες. Αν πιάνεις τον εαυτό σου να εστιάζει κυρίως στα αρνητικά, φέρε το μυαλό σου στο τι είναι καλό στη ζωή σου ή τουλάχιστον στο τι μπορεί να γίνει για να ξεπεράσεις αυτές τις αγχωτικές καταστάσεις.

Η εστίαση στη δημιουργία μιας πιο θετικής εσωτερικής ζωής μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε περισσότερη θετική ενέργεια γύρω σας.

Η διατήρηση ενός ημερολογίου ευγνωμοσύνης είναι μια άλλη αποτελεσματική στρατηγική για αυτό. Φέρνεις θετική ενέργεια στον εαυτό σου με το να στοχάζεσαι ό,τι είναι υπέροχο στη ζωή σου κάθε μέρα και μετά έχεις ένα ωραίο δίσκο για να το ξαναδιαβάσεις αργότερα όταν χρειαστείς μια συναισθηματική σύλληψη.

Η μουσική, τα βιβλία, οι θετικοί άνθρωποι, οι επιβεβαιώσεις, ο διαλογισμός και η αναπλαισίωση μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετική πηγή έμπνευσης και κινήτρου. Η χρήση στρατηγικών και εργαλείων που εστιάζουν στη θετικότητα μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στη μετατόπιση της προοπτικής σας για να αναπτύξετε περισσότερη θετική ενέργεια.

θετική ενέργεια