Πώς να θεραπεύσετε ένα Hangover

Πιείτε ένα μη αλκοολούχο ποτό το πρωί

Η ενυδάτωση αλλά όχι με άλλο ένα αλκοολούχο ποτό, είναι το πρώτο βήμα.   Η κατανάλωση αλκοόλ το πρωί μπορεί να βοηθήσει προσωρινά τα συμπτώματά σας, αλλά θα μπορούσε πραγματικά να βλάψει μακροπρόθεσμα. Το hangover σας κάνει να νιώθετε φρικτά επειδή το αλκοόλ είναι τοξικό,  και πρέπει να δώσετε στο σώμα σας την ευκαιρία να ανακάμψει. Αυτό το πρωινό ποτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακόμη χειρότερο hangover την επόμενη μέρα.

Πιείτε ένα ρόφημα χωρίς καφεΐνη

Μια άλλη κοινή πρακτική είναι να γεμίζετε με καφέ, αλλά και αυτό μπορεί να μην είναι καλή ιδέα.  Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ,  η καφεΐνη δεν έχει καμία επίδραση στον μεταβολισμό του αλκοόλ από το συκώτι και επομένως δεν μειώνει τις συγκεντρώσεις αλκοόλ στην αναπνοή ή στο αίμα ούτε μειώνει την έκπτωση λόγω κατανάλωσης αλκοόλ.  Επιπλέον, η καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει αύξηση της αρτηριακής σας πίεσης – και το ίδιο μπορεί να κάνει και το αλκοόλ, σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία .  Επομένως, η επιλογή ποτών χωρίς καφεΐνη, ειδικά εκείνων με ηλεκτρολύτες, θα ήταν το καλύτερο.

Φάτε ένα μη λιπαρό πρωινό

Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι μια άφθονη βοήθεια από μπέικον και αυγά θα μειώσει την προοπτική ενός hangover. Τα λιπαρά φαγητά απλώς θα σας προκαλέσουν καούρες. Επιλέξτε καλύτερα εύπεπτες τροφές όπως τοστ ή δημητριακά.Ενας καλός συνδυασμός πρωτεϊνών, λιπών και υδατανθράκων θα μειώσει τον χρόνο που χρειάζεται για να εξαλειφθεί το αλκοόλ, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins .

Επιλέξτε Πολυβιταμίνες έναντι χάπια Hangover

Υπάρχουν πολλές «θεραπείες» για το hangover στην αγορά, αλλά πολύ λίγα στοιχεία για να στηρίξουν τους ισχυρισμούς. «Τα χάπια hangover που έχουν μελετηθεί δεν είναι αποτελεσματικά ή βοηθούν μόνο σε μερικά παράπονα…αλλά όχι σε όλα», είπε ο Joris C. Verster, PhD , επίκουρος καθηγητής ψυχοφαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης στην Ολλανδία Ο Δρ Κάτλερ πρότεινε να πάρετε μια πολυβιταμίνη για να αποκαταστήσετε τα θρεπτικά συστατικά που μπορεί να έχει χάσει το σώμα σας κατά τη διάρκεια μιας υπερφαγίας, όπως το αλάτι και το κάλιο.

Πάρτε ορισμένους τύπους παυσίπονων

Για τους πονοκεφάλους από hangover, τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη αναλγητικά (ΜΣΑΦ) μπορεί να προσφέρουν κάποια ανακούφιση.  Μιλήστε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για να βεβαιωθείτε ότι αυτές είναι μια κατάλληλη επιλογή με βάση την υγεία σας.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το MedlinePlus συμβουλεύει να μην χρησιμοποιείτε αναλγητικά με ακεταμινοφαίνη ως συστατικό. Η ηπατική βλάβη έχει συσχετιστεί με τη χρήση ακεταμινοφαίνης σε μερικούς ανθρώπους.

Πηγαίνετε χαλαρά με την άσκηση

Εάν έχετε πιει πολύ, μπορεί να είστε λίγο αφυδατωμένοι, να καθυστερείτε μεταβολικά στη διατροφή σας και η άσκηση θα απαιτεί ενυδάτωση και διατροφή.  Η άσκηση είναι πάντα το σωστό, αλλά δεν νομίζω (το) το πρωί που ξυπνάς με hangover, η άσκηση είναι αυτό που χρειάζεσαι.

Μην κοιμηθείτε πολύ 

Οι άνθρωποι κοιμούνται άσχημα μετά από μια νύχτα που πίνουν. Μια μελέτη του Μαΐου 2019 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Clinical Medicine έδειξε ότι η κατανάλωση πολύ αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερο αποτελεσματικό και χαμηλής ποιότητας ύπνο.   Το αλκοόλ θα σας κοιμίσει γρήγορα, αλλά όταν αρχίσει να φθείρεται αρκετές ώρες αργότερα, η απόσυρση που αισθάνεται το σώμα σας μπορεί να διαταράξει τον ύπνο και να σας ξυπνήσει. Αν και η στέρηση ύπνου δεν θα προκαλέσει από μόνη της ένα hangover, σίγουρα μπορεί να κάνει τα συμπτώματα να αισθάνονται χειρότερα.  Αν έχετε την πολυτέλεια να «αποκοιμηθείτε» την επόμενη μέρα, κάντε το. Ο ομιχλώδης εγκέφαλος και το πονεμένο σώμα σας θα σας ευχαριστήσουν.  ο σώμα έχει μια εκπληκτική ικανότητα να θεραπεύεται από μόνο του,  Τελικά, η μόνη σίγουρη θεραπεία για το hangover είναι ο χρόνος, και όχι πολύς. Η ανάρρωση από το hangover μπορεί να συμβεί σε μόλις 24 ώρες.

πονοκέφαλος από αλκοόλαλκοόλ και πονοκέφαλοςHangover