Πώς ορίζεται η επιτυχία και πώς μπορείτε να την επιτύχετε

Η επιτυχία συχνά ορίζεται ως η ικανότητα να πετύχεις τους στόχους σου στη ζωή, όποιοι κι αν είναι αυτοί οι στόχοι. Κατά κάποιο τρόπο, μια καλύτερη λέξη για την επιτυχία μπορεί να είναι το επίτευγμα  ή η πρόοδος. Δεν είναι απαραίτητα ένας προορισμός, αλλά ένα ταξίδι που βοηθά στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των πόρων που χρειάζεστε για να ευδοκιμήσετε.

Ο ορισμός της επιτυχίας:

Η επιτυχία συχνά ορίζεται ως η επίτευξη των προσωπικών σας στόχων στη ζωή. Επειδή οι στόχοι δημιουργούνται μόνοι τους, αυτό που οι άνθρωποι βλέπουν ως επιτυχία μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τις ανάγκες, τους στόχους και την κατάστασή τους.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές τακτικές για το πώς να είστε επιτυχημένοι στη ζωή, αλλά η στρατηγική που λειτουργεί καλύτερα για εσάς μπορεί να εξαρτάται από το τι σημαίνει επιτυχία για εσάς . Αν θεωρείτε ότι η επιτυχία είναι να τα πάτε καλά στη δουλειά ή να κερδίζετε υψηλό μισθό, οι επαγγελματικοί σας στόχοι και τα επιτεύγματά σας θα έχουν προτεραιότητα.

Ενώ η επαγγελματική επιτυχία μπορεί να είναι ένα κομμάτι του παζλ, αφήνει έξω πολλούς άλλους σημαντικούς τομείς της ζωής. Η οικογένεια, οι ρομαντικές σχέσεις, οι ακαδημαϊκοί και ο αθλητισμός είναι μόνο μερικοί τομείς όπου οι άνθρωποι μπορεί να αγωνίζονται για επιτυχία. Ο ορισμός σας για την επιτυχία μπορεί να ποικίλλει, αλλά πολλοί μπορεί να τον ορίσουν ως πληρότητα, ευτυχία, ασφάλεια, υγεία και αγάπη.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να πετύχετε αυτά τα πράγματα; Ποιες είναι μερικές από τις συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων; Δεν υπάρχει ενιαίος σωστός τρόπος για να είσαι επιτυχημένος. Αυτό που λειτουργεί για εσάς μπορεί να μην λειτουργεί για κάποιον άλλο.

Μπορεί να μην υπάρχει τέλειος συνδυασμός συστατικών που μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχία. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά βασικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε και τα οποία μπορούν να βελτιώσουν τις πιθανότητες επιτυχίας στη ζωή, την αγάπη, την εργασία ή οτιδήποτε άλλο είναι σημαντικό για εσάς.

1.  Δημιουργήστε μια νοοτροπία ανάπτυξης

Έρευνα από την ψυχολόγο Carol Dweck προτείνει ότι υπάρχουν δύο βασικές νοοτροπίες που επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σκέφτονται για τον εαυτό τους και τις ικανότητές τους: η σταθερή νοοτροπία και η νοοτροπία ανάπτυξης.

Οι άνθρωποι που διαθέτουν σταθερή νοοτροπία πιστεύουν ότι πράγματα όπως η νοημοσύνη είναι στατικά και αμετάβλητα. Όσοι έχουν σταθερή νοοτροπία πιστεύουν ότι η επιτυχία δεν είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς – είναι απλώς συνέπεια έμφυτων ταλέντων.

Επειδή πιστεύουν ότι τέτοια ταλέντα είναι κάτι που οι άνθρωποι είτε γεννιούνται με είτε χωρίς, τείνουν να τα παρατάνε πιο εύκολα μπροστά σε μια πρόκληση. Σταματούν όταν τα πράγματα δεν έρχονται εύκολα επειδή πιστεύουν ότι τους λείπει η εγγενής ικανότητα που απαιτείται για να διαπρέψουν.

Όσοι έχουν νοοτροπία ανάπτυξης, από την άλλη πλευρά, αισθάνονται ότι μπορούν να αλλάξουν, να αναπτυχθούν και να μάθουν μέσα από την προσπάθεια. Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι είναι ικανοί να αναπτυχθούν είναι πιο πιθανό να επιτύχουν. Όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, αναζητούν τρόπους να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να συνεχίσουν να εργάζονται προς την επιτυχία.

Οι άνθρωποι με νοοτροπία ανάπτυξης πιστεύουν ότι έχουν τον έλεγχο της ζωής τους, ενώ εκείνοι με σταθερή νοοτροπία πιστεύουν ότι τα πράγματα είναι εκτός ελέγχου.

Τι μπορείτε να κάνετε για να χτίσετε μια νοοτροπία ανάπτυξης;

  • Πιστέψτε ότι οι προσπάθειές σας έχουν σημασία . Αντί να πιστεύουν ότι οι ικανότητές τους είναι σταθερές ή κολλημένες, οι άνθρωποι που έχουν νοοτροπία ανάπτυξης πιστεύουν ότι η προσπάθεια και η σκληρή δουλειά μπορούν να οδηγήσουν σε ουσιαστική ανάπτυξη.
  • Μάθετε νέες δεξιότητες . Όταν αντιμετωπίζουν μια πρόκληση, αναζητούν τρόπους για να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζονται για να ξεπεράσουν και να θριαμβεύσουν.
  • Δείτε τις αποτυχίες ως εμπειρίες . Τα άτομα με νοοτροπία ανάπτυξης δεν πιστεύουν ότι η αποτυχία είναι αντανάκλαση των ικανοτήτων τους. Αντίθετα, το βλέπουν ως μια πολύτιμη πηγή εμπειρίας από την οποία μπορούν να μάθουν και να βελτιωθούν. «Αυτό δεν λειτούργησε», μπορεί να σκεφτούν, «άρα αυτή τη φορά θα δοκιμάσω κάτι λίγο διαφορετικό».

2.  Βελτιώστε τη συναισθηματική σας νοημοσύνη

Η συνολική νοημοσύνη πιστεύεται εδώ και καιρό ότι είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στην επιτυχία σε διαφορετικούς τομείς της ζωής, αλλά ορισμένοι ειδικοί προτείνουν ότι η συναισθηματική νοημοσύνη μπορεί στην πραγματικότητα να έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Η συναισθηματική  νοημοσύνη αναφέρεται στην ικανότητα κατανόησης, χρήσης και λογικής με τα συναισθήματα. Οι συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι είναι σε θέση να κατανοήσουν όχι μόνο τα δικά τους συναισθήματα, αλλά και των άλλων.

Για να βελτιώσετε τη συναισθηματική σας νοημοσύνη:

  • Δώστε προσοχή στα δικά σας συναισθήματα . Εστιάστε στον εντοπισμό του τι αισθάνεστε και τι προκαλεί αυτά τα συναισθήματα.
  • Διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας . Κάντε ένα βήμα πίσω και προσπαθήστε να δείτε τα πράγματα με αμερόληπτο μάτι. Αποφύγετε  να καταπιέζετε τα συναισθήματά σας, αλλά αναζητήστε υγιείς και κατάλληλους τρόπους αντιμετώπισης αυτού που αισθάνεστε.
  • Ακούστε τους άλλους. Αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο το να ακούς τι λένε, αλλά και να δίνεις προσοχή στα μη λεκτικά σήματα και τη γλώσσα του σώματος

3.  Αναπτύξτε ψυχική ανθεκτικότητα

Η ψυχική σκληρότητα αναφέρεται στην δυνατότητα αντοχής να συνεχίσεις και να συνεχίσεις να προσπαθείς ακόμα και μπροστά σε εμπόδια.   Οι άνθρωποι που διαθέτουν αυτή την ψυχική δύναμη βλέπουν τις προκλήσεις ως ευκαιρίες. Νιώθουν επίσης ότι έχουν τον έλεγχο της μοίρας τους, είναι σίγουροι για τις ικανότητές τους να πετύχουν και είναι αφοσιωμένοι στο να ολοκληρώσουν αυτό που ξεκινούν.

Τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την ψυχική σας ανθεκτικότητα και να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας στη ζωή;

  • Πίστεψε στον εαυτό σου . Κόψτε την αρνητική αυτοσυζήτηση και αναζητήστε τρόπους να παραμείνετε θετικοί και ενθαρρυντικοί.
  • Συνέχισε να προσπαθείς . Ακόμη και όταν τα πράγματα φαίνονται ακατόρθωτα ή οι αποτυχίες συνεχίζουν να σας κρατούν πίσω, εστιάστε σε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας και να συνεχίσετε να στρατεύεστε μπροστά. Μία από τις βασικές συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων είναι πάντα να βλέπουν τις αποτυχίες ή τις αποτυχίες ως ευκαιρίες μάθησης.
  • Φροντίστε τον εαυτό σας . Το να μένεις δυνατός σημαίνει επίσης ότι φέρεσαι στον εαυτό σου με καλοσύνη. Ελέγχετε τακτικά με τον εαυτό σας για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα πράγματα που χρειάζεστε για να ευδοκιμήσετε.
  • Αναζητήστε ευκαιρίες ανάπτυξης . Το να μάθετε περισσότερα για τον εαυτό σας και να προκαλέσετε τον εαυτό σας να δοκιμάσει νέα πράγματα μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες για αυτο-ανακάλυψη.

4. Ενισχύστε τη δύναμη της θέλησής σας

Σε μια μακροχρόνια διαχρονική μελέτη, ψυχολόγοι παρακολούθησαν μια ομάδα παιδιών που οι δάσκαλοί τους είχαν αναγνωρίσει ως εξαιρετικά έξυπνα. Καθώς συνέκριναν πώς τα πήγαιναν αυτά τα θέματα κατά την παιδική ηλικία και στην ενήλικη ζωή, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι που τελικά ήταν οι πιο επιτυχημένοι στη ζωή μοιράζονταν ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά, όπως η επιμονή και η δύναμη της θέλησης.

Αυτά τα χαρακτηριστικά τείνουν να αποτελούν μέρος της συνολικής προσωπικότητας ενός ατόμου, αλλά είναι επίσης κάτι που μπορείτε να βελτιώσετε. Η καθυστερημένη ικανοποίηση , το να μάθεις να επιμένεις μπροστά στις προκλήσεις και να περιμένεις τις ανταμοιβές της σκληρής δουλειάς σου μπορεί συχνά να είναι το κλειδί για την επιτυχία στη ζωή.

Οι στρατηγικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε τη δύναμη της θέλησής σας περιλαμβάνουν:

  • Διάσπαση της προσοχής . Για παράδειγμα, εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, αλλά δυσκολεύεστε να μείνετε μακριά από τα αγαπημένα σας σνακ, το να αποσπάτε την προσοχή σας κατά τη διάρκεια των στιγμών αδυναμίας σας μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αποφύγετε να ενδώσετε στον πειρασμό.
  • Εξάσκηση . Η δύναμη της θέλησης είναι κάτι που μπορείτε να χτίσετε, αλλά χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια. Ξεκινήστε κάνοντας μικρούς στόχους που απαιτούν θέληση για να επιτευχθούν, όπως η αποφυγή σνακ με ζάχαρη. Καθώς αναπτύσσετε την ικανότητά σας να χρησιμοποιείτε τη δύναμη της θέλησής σας για να πετύχετε τόσο μικρούς στόχους, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η δύναμη της θέλησής σας είναι επίσης ισχυρότερη όταν εργάζεστε σε πολύ μεγαλύτερους στόχους.

5. Εστιάστε στα εγγενή κίνητρα

Τι είναι αυτό που σας παρακινεί περισσότερο; Διαπιστώνετε ότι η υπόσχεση για εξωτερικές ανταμοιβές σας κάνει να φτάσετε στους στόχους σας ή είναι τα πιο προσωπικά, εγγενή κίνητρα που σας κάνουν να νιώθετε έμπνευση; Ενώ οι εξωτερικές ανταμοιβές όπως τα χρήματα, τα βραβεία και ο έπαινος μπορεί να είναι χρήσιμες, πολλοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι έχουν το μεγαλύτερο κίνητρο όταν κάνουν πράγματα για προσωπική ικανοποίηση.

Εάν κάνετε πράγματα επειδή τα απολαμβάνετε, επειδή τα βρίσκετε νόημα ή επειδή απολαμβάνετε να βλέπετε τα αποτελέσματα της δουλειάς σας, τότε οδηγείστε από εγγενή κίνητρα. Η έρευνα έχει δείξει ότι ενώ τα κίνητρα μπορεί να είναι καλύτερος προγνωστικός παράγοντας ορισμένων τύπων απόδοσης, τα εγγενή κίνητρα τείνουν να είναι καλύτερα στην πρόβλεψη της ποιότητας απόδοσης.

Ενώ συχνά είναι τα εξωτερικά κίνητρα που κάνουν τους ανθρώπους να ξεκινήσουν, είναι τα εσωτερικά κίνητρα που ενεργοποιούν και κρατούν τους ανθρώπους να συνεχίσουν προκειμένου να διατηρήσουν αυτές τις νέες συμπεριφορές.

Τι μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε την αίσθηση του εγγενούς σας κινήτρου;

  • Προκαλέστε τον εαυτό σας . Η επιδίωξη ενός στόχου που είναι εφικτός αλλά όχι απαραίτητα εύκολος, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τα κίνητρα για επιτυχία. Οι προκλήσεις μπορούν να σας κρατήσουν ενδιαφέρον για μια εργασία, να βελτιώσουν την αυτοεκτίμησή σας και να προσφέρουν σχόλια σε τομείς στους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε. Η επιλογή μιας ελαφρώς προκλητικής εργασίας θα σας βοηθήσει να παρακινήσετε να ξεκινήσετε — είναι συναρπαστικό!
  • Μείνετε περίεργοι . Ψάξτε για πράγματα που τραβούν την προσοχή σας και για τα οποία θέλετε να μάθετε περισσότερα.
  • Πάρτε τον έλεγχο . Μπορεί να είναι δύσκολο να παραμείνετε εγγενώς παρακινημένοι για την επιδίωξη ενός στόχου εάν δεν αισθάνεστε ότι έχετε πραγματική επιρροή στο αποτέλεσμα. Αναζητήστε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αναλάβετε ενεργό ρόλο.
  • Μην φοβάστε τον ανταγωνισμό . Μπορεί να υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που προσπαθούν να επιτύχουν τους ίδιους στόχους με εσάς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα παρατήσετε. Μην συγκρίνετε την πρόοδό σας ή το ταξίδι σας με κάποιου άλλου. Μπορείτε να αναζητήσετε κίνητρο και έμπνευση στους άλλους, αλλά να θυμάστε ότι όλοι έχουμε διαφορετικούς δρόμους.

6.  Θέστε εφικτούς στόχους

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι πρέπει να ξεκινήσουν έχοντας εφικτούς στόχους για να επιτύχουν. Αυτοί οι στόχοι δεν είναι απαραίτητα εύκολο να επιτευχθούν, αλλά έχοντας κάτι να στοχεύσετε, θα είστε καλύτερα σε θέση να προχωρήσετε και να ξεπεράσετε τα εμπόδια.

Όταν θέτεις στόχους :

  • Να είστε όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένοι : Η επιλογή ενός στόχου όπως “Θα αφιερώνω 20 λεπτά την ημέρα για να μαθαίνω μια νέα γλώσσα” είναι πιο εφικτό από το να θέσετε έναν γενικό στόχο όπως “Θα μάθω γαλλικά”.
  • Χωρίστε τον στόχο σας σε μικρότερα βήματα : Ακόμα κι αν επιλέξετε έναν συγκεκριμένο στόχο, μπορεί συχνά να φαίνεται δύσκολο να επιτευχθεί. Προσπαθήστε να το σπάσετε σε μικρότερα βήματα που σας επιτρέπουν να εστιάσετε στο να προχωρήσετε μπροστά χωρίς να καταπονεθείτε.
  • Επιβράβευση της προόδου : Αναγνωρίστε τις επιτυχίες σας στην πορεία και επιτρέψτε στον εαυτό σας να απολαύσει τα επιτεύγματά σας.

7. Φροντίστε βασικά χαρακτηριστικά  

Οι ψυχολόγοι έχουν από καιρό προσπαθήσει να συνδέσουν συγκεκριμένα γνωρίσματα ή χαρακτηριστικά της προσωπικότητας με την επιτυχία στη ζωή και την εργασία. Ο δείκτης τύπου Myers-Briggs (MBTI) είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη αξιολόγηση που χρησιμοποιείται συχνά από τις επιχειρήσεις για την εξέταση υποψηφίων θέσεων εργασίας. Ωστόσο, η έρευνα συχνά αποτυγχάνει να δείξει ότι το MBTI συσχετίζεται πραγματικά με την απόδοση.   Σύμφωνα με κάποιες πιο πρόσφατες έρευνες, υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που τείνουν να συνδέονται σταθερά με την επιτυχία. Οι ερευνητές Ian MacRae  και Adrian Furnham έχουν εντοπίσει έξι βασικά χαρακτηριστικά που μπορούν να παίξουν ρόλο στο πόσο καλά τα πάνε οι άνθρωποι στη δουλειά. Ωστόσο  , σημειώνουν ότι υπάρχουν βέλτιστα επίπεδα αυτών των χαρακτηριστικών. Πολύ λίγα από αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να εμποδίσουν την επιτυχία, αλλά το ίδιο μπορεί και να έχουν πάρα πολλά.

Εάν προσπαθείτε να μάθετε πώς να είστε επιτυχημένοι στη ζωή, σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε για να καλλιεργήσετε αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά:

Ευσυνειδησία

Οι ευσυνείδητοι άνθρωποι εξετάζουν τα αποτελέσματα των πράξεών τους. Εξετάζουν επίσης πώς θα αντιδράσουν και θα αισθανθούν οι άλλοι άνθρωποι. Μπορείτε να καλλιεργήσετε αυτό το χαρακτηριστικό με:

  • Σκέψη για τις συνέπειες των πράξεων
  • Λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των άλλων ανθρώπων

Αποδοχή της αμφισημίας

Η ζωή είναι γεμάτη καταστάσεις που δεν είναι πάντα ξεκάθαρες. Τα άτομα με πολλές δυνατότητες επιτυχίας είναι καλύτερα σε θέση να αποδεχτούν αυτήν την ασάφεια. Αντί να είναι άκαμπτοι και άκαμπτοι, είναι έτοιμοι να προσαρμοστούν όταν το απροσδόκητο έρθει στο δρόμο τους. Μπορείτε να μάθετε να αγκαλιάζετε την ασάφεια με:

  • Προκαλώντας τις απόψεις σας και εξετάζοντας απόψεις και ιδέες διαφορετικές από τις δικές σας
  • Μη φοβάστε το άγνωστο
  • Να είσαι πρόθυμος να αλλάξεις
  • Εκτίμηση της διαφορετικότητας

Δυνατότητα προσαρμογής

Εκτός από την ικανότητα αποδοχής της ασάφειας, η επιτυχία συχνά εξαρτάται από την ικανότητα γρήγορης προσαρμογής στις αλλαγές. Μπορείτε να καλλιεργήσετε αυτήν την ικανότητα προσαρμογής με:

  • Επαναπλαισιώνοντας δύσκολες καταστάσεις, για να τις δείτε ως ευκαιρίες για μάθηση και ανάπτυξη και όχι απλώς ως εμπόδια για να ζήσετε
  • Το να είσαι ανοιχτός στην αλλαγή. όταν αλλάζουν τα σχέδια ή οι καταστάσεις, κάντε ένα βήμα πίσω και αναζητήστε τρόπους αντιμετώπισης

Θαρραλέος

Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι του κόσμου συχνά υποδεικνύουν μεγάλο θάρρος. Είναι πρόθυμοι να πάρουν ρίσκα, ακόμη και ενόψει πιθανής αποτυχίας. Η έρευνα δείχνει ότι οι θαρραλέοι άνθρωποι χρησιμοποιούν θετικά συναισθήματα για να ξεπεράσουν τον φόβο. 9  Μπορείτε να βελτιώσετε την ανοχή σας στον κίνδυνο με:

  • Καταστολή αρνητικών συναισθημάτων και εστίαση σε πιο θετικά συναισθήματα
  • Εξισορρόπηση του κινδύνου με την κοινή λογική. Το να είσαι προσεκτικός και ρεαλιστής μπορεί επίσης να αποφέρει καρπούς, ανάλογα με την κατάσταση

Περιέργεια

Οι άνθρωποι που είναι επιτυχημένοι τείνουν να είναι περίεργοι για τον κόσμο γύρω τους. Είναι πάντα πρόθυμοι να μάθουν περισσότερα, συμπεριλαμβανομένων νέων γνώσεων και δεξιοτήτων. Μπορείτε να καλλιεργήσετε την αίσθηση της περιέργειάς σας με:

  • Συσχέτιση εργασιών με τα ενδιαφέροντά σας: Εάν, για παράδειγμα, βρίσκετε βαρετή την κατάθεση, αναζητήστε έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο για να κατηγοριοποιήσετε τις πληροφορίες για να παίξετε σύμφωνα με τα δυνατά σας σημεία ως διοργανωτής.
  • Μαθαίνοντας νέα πράγματα

Ανταγωνισμός

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον ανταγωνισμό για να παρακινήσουν, αλλά αποφεύγουν να πέσουν θύματα της ζήλιας. Μπορείτε να καλλιεργήσετε μια υγιή αίσθηση ανταγωνισμού με:

  • Εστίαση στις δικές σας βελτιώσεις. αντί να ανησυχείτε για το ότι είστε οι καλύτεροι σε κάτι, δώστε προσοχή στην πρόοδό σας
  • Να είσαι ευτυχισμένος όταν οι άλλοι πετυχαίνουν

Ορισμένα χαρακτηριστικά και τύποι προσωπικότητας μπορεί να ταιριάζουν καλύτερα σε συγκεκριμένες εργασίες από άλλες. Ωστόσο, κανένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας δεν μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχία, ούτε η χαμηλή σε αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να καταδικάσει κάποιον σε αποτυχία.

Αν και υπάρχουν διαφορές στις απόψεις σχετικά με το πόσο μπορεί να αλλάξει η προσωπικότητα , η καλλιέργεια μερικών από αυτά τα υψηλά πιθανά χαρακτηριστικά μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε δεξιότητες που μπορούν να σας εξυπηρετήσουν καλά σε πολλές διαφορετικές πτυχές της ζωής σας.

8. Καλλιεργήστε Ισχυρή Κοινωνική Υποστήριξη

Το να κάνεις πράγματα μόνος μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά το να έχεις ένα ισχυρό σύστημα κοινωνικής υποστήριξης μπορεί να κάνει τα πράγματα ευκολότερα. Διαφορετικοί τύποι κοινωνικής υποστήριξης μπορεί να είναι σημαντικοί για την επιτυχία.

  • Η συναισθηματική υποστήριξη μπορεί να προσφέρει την άνεση, την ασφάλεια και την ενσυναίσθηση που χρειάζεστε καθώς αντιμετωπίζετε προκλήσεις.
  • Η υποστήριξη εκτίμησης μπορεί να τονώσει την αυτοπεποίθησή σας και να σας ενθαρρύνει να συνεχίσετε.
  • Η ενημερωτική υποστήριξη μπορεί να παρέχει καθοδήγηση, συμβουλές και άλλους απαραίτητους πόρους για την επίτευξη των στόχων σας.
  • Η απτή υποστήριξη μπορεί να σας βοηθήσει με ενεργούς και πρακτικούς τρόπους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει κάποιον να σας βοηθήσει να εκτελέσετε μια εργασία ή να φροντίσει την εργασία για εσάς.

Οι μέντορες, οι φίλοι, οι συνάδελφοι και τα μέλη της οικογένειας μπορούν να σας επευφημήσουν όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα και ακόμη και να προσφέρουν συμβουλές και βοήθεια που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας για επιτυχία.

9.  Αποφύγετε το Burnout

Η εξουθένωση μπορεί να συμβεί όταν εκτίθεστε σε χρόνιο στρες . Μπορεί να εμποδίσει σοβαρά την επιτυχία και να οδηγήσει σε εξάντληση, κυνισμό και μειωμένη απόδοση.  Το μειωμένο κίνητρο καθιστά πιο δύσκολο να τηρήσετε τους στόχους σας και μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε απαθείς και αδιάφοροι.  Οι στρατηγικές αυτοεξυπηρέτησης, όπως ο αρκετός ύπνος και η υγιεινή διατροφή, μπορούν να ανακουφίσουν κάποιο άγχος. Αλλά η αντιμετώπιση της επαγγελματικής εξουθένωσης απαιτεί συχνά να φτάσουμε στο βάθος του ζητήματος που προκαλεί το πρόβλημα.

Μερικές φορές, αυτό μπορεί να σημαίνει επανεκτίμηση των στόχων σας. Εάν οι στόχοι σας δημιουργούν υπερβολικό άγχος ή αν προσπαθείτε να πετύχετε πάρα πολλά πάρα πολύ γρήγορα, μπορεί να είναι μια συνταγή για εξάντληση. Αναζητήστε τρόπους για να μειώσετε το άγχος, είτε αυτό περιλαμβάνει τη μετατόπιση των στόχων σας, την αλλαγή των σχεδίων σας ή ακόμα και το να κάνετε κάτι πιο σημαντικό όπως να μετακινηθείτε κάπου αλλού ή να αλλάξετε δουλειά.

Δεν υπάρχει ενιαίο μέτρο επιτυχίας, και σίγουρα καμία απάντηση για το πώς να είσαι επιτυχημένος στη ζωή. Ωστόσο, κοιτάζοντας μερικές από τις συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων, μπορείτε να μάθετε νέες τακτικές και στρατηγικές που πρέπει να εφαρμόζετε στην καθημερινή σας ζωή. Καλλιεργήστε και καλλιεργήστε αυτές τις ικανότητες και με την πάροδο του χρόνου μπορεί να διαπιστώσετε ότι είστε σε καλύτερη θέση να πετύχετε τους στόχους σας και να πετύχετε την επιτυχία που θέλετε στη ζωή.

Επιτυχίασυναισθηματική νοημοσύνηπροσωπικοί στόχοιfront-storiesψυχική ανθεκτικότηταενσυναίσθηση