Πώς θα μειώσετε τον κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων

Η υπερφαγία και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, θέτουν ένα άτομο σε κίνδυνο για υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και διαβήτη

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε αύξηση της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων σακχάρου.

Το κλειδί είναι το μέτρο.  

Ξεκινήστε το 2023 υιοθετώντας την “μετριοπάθεια” σε όλα τα ανωτέρω, έχοντας υπόψιν ότι οι γιατροί βλέπουν αυξανόμενο αριθμό ασθενών που έρχονται με καρδιακά προβλήματα, που θα μπορούσαν να αποβούν θανατηφόρα, όλα λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, φαγητού και παρατεταμένη έλλειψη ύπνου.

Οι γιατροί υπογραμμίζουν ότι μερικές φορές, επαναλαμβανόμενα επεισόδια υπερφαγίας και ποτού θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σχεδόν θανατηφόρα αποτελέσματα όπως καρδιακή ανακοπή και έχουν επίσης εντοπίσει το υπερβολικό ποτό και το φαγητό ως μία από τις κύριες αιτίες της μυοκαρδιοπάθειας – μια διαταραχή που δυσκολεύει την καρδιά να αντλεί. Ως εκ τούτου, συνιστάται όχι μόνο να τρώτε με μέτρο αλλά να κάνετε λογικές διατροφικές επιλογές.

Οι ειδικοί προτείνουν μία υγιεινή διατροφή με μειωμένο κρέας, και είδη ψωμιού βαριά, μεταξύ άλλων. Επιλέξτε τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, θερμίδες, τρανς λιπαρά κ.λπ..  

Η κατανάλωση αλκοόλ έχει άμεση ή σχεδόν άμεση επίδραση στον καρδιακό ρυθμό, όπου τα συχνά επεισόδια υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής (AFib) σύμφωνα με έρευνα του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας. 

Μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν τα άτομα που καταναλώνουν περισσότερα από δύο ποτά και η έρευνα αναφέρει περαιτέρω ότι κάθε 0,1 τοις εκατό αύξηση της συγκέντρωσης αλκοόλ στο αίμα μέσα σε διάστημα 12 ωρών οδηγεί σε 40 τοις εκατό υψηλότερες πιθανότητες για ένα επεισόδιο κολπικής μαρμαρυγής.  

Αυτά τα σοβαρά αποτελέσματα στην υγεία επιδεινώνονται όταν συνδυάζονται με έλλειψη ύπνου. Ο υγιής ύπνος έχει αναζωογονητικές επιδράσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα και στην υγεία της καρδιάς.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που συμβουλεύουν για να σας βοηθήσουν να προστατεύσετε την υγεία της καρδιάς σας:
  • Επιμείνετε στην τακτική σας ρουτίνα άσκησης.  
  • Επιλέγετε μικρότερες μερίδες κατά τη διάρκεια των βασικών γευμάτων. 
  • Κατά τη διάρκεια των γευμάτων, επιλέξτε πιο υγιεινές επιλογές από τα εξαιρετικά επεξεργασμένα finger food.  
  • Επιλέξτε φρέσκα φρούτα ως υποκατάστατο για επιδόρπιο.  
  • Μην παραλείπετε τη συνταγογραφούμενη φαρμακευτική αγωγή. Αυστηρά μην παίρνετε τα φάρμακά  σας με αλκοόλ
  • Προσπαθήστε να αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ εντελώς, αλλά αν ενδώσετε σε ένα ποτήρι κρασί, φροντίστε να πίνετε με μέτρο,  και να έχετε άφθονη ποσότητα νερού ενδιάμεσα
  • Αποφύγετε να μένετε ξύπνιοι αργά το βράδυ