Που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αλόη

Για επούλωση πληγών: Ο Μέγας Αλέξανδρος χρησιμοποίησε το διάφανο χυμό που μοιάζει με γέλη στη μέση των φύλλων του για να επουλώσει τις πληγές των τραυματισμένων στρατιωτών του. Και ενώ υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι μπορεί να βοηθήσει ορισμένους τύπους πληγών, μπορεί να καθυστερήσει την επούλωση σε άλλους. Μιλήστε με το γιατρό σας για το εάν τα προϊόντα αλόης είναι κατάλληλα για τον τραυματισμό σας.

Εγκαύματα:  ια σειρά από μελέτες δείχνουν ότι οι αλοιφές και οι κρέμες αλόης μπορούν να βοηθήσουν τα εγκαύματα, συμπεριλαμβανομένων των ηλιακών εγκαυμάτων, να επουλωθούν πιο γρήγορα. Ορισμένες ουσίες στην αλόη διευκολύνουν το πρήξιμο και επιταχύνουν την επούλωση, ενώ άλλες βοηθούν το σώμα σας να επανορθώσει το δέρμα.

Ψωρίαση: Η κρέμα με εκχύλισμα αλόης φαίνεται να βοηθά μερικούς ανθρώπους με το ξηρό, φολιδωτό, κνησμώδες ή επώδυνο δέρμα που συνοδεύει την ψωρίαση. Αλλά το τζελ αλόης δεν φαίνεται να έχει το ίδιο αποτέλεσμα, οπότε ρωτήστε το γιατρό σας εάν η κρέμα αλόης θα μπορούσε να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε την ψωρίασή σας.

Επιχείλιος έρπης: Ακόμα δεν υπάρχουν έρευνες για αυτό, αλλά μερικά στοιχεία  δείχνουν ότι η αλόη μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της ανάπτυξης του ιού που προκαλεί έρπη. Η κρέμα με εκχύλισμα αλόης μπορεί επίσης να βοηθήσει τους έρπητες να επουλωθούν γρηγορότερα.

Έρπης γεννητικών οργάνων: Η ίδια οικογένεια ιών (απλός έρπης) που προκαλεί έρπητα γύρω από το στόμα σας μπορεί να προκαλέσει πληγές με φουσκάλες στα ιδιωτικά σας σημεία. Σε δύο ερευνητικές μελέτες, οι άνδρες που χρησιμοποίησαν κρέμα αλόης σε αυτές τις πληγές επουλώθηκαν γρηγορότερα από εκείνους που χρησιμοποίησαν τζελ αλόης ή κρέμα εικονικού φαρμάκου. Ένας λόγος για αυτό μπορεί να είναι ότι η αλόη φαίνεται να επιβραδύνει την αναπαραγωγή του ιού.

Ακμή: Το τζελ αλόης μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της ακμής εάν το χρησιμοποιείτε δύο φορές την ημέρα μαζί με τη συνταγογραφούμενη κρέμα ακμής τρετινοΐνη. Σε μια ξεχωριστή μελέτη, οι γιατροί εφάρμοσαν μια τυπική κρέμα επούλωσης 2 ημερών σε μια ομάδα ανθρώπων μετά από δερμοαπόξεση σε όλο το πρόσωπο, μια θεραπεία ακμής που λειαίνει το δέρμα. Όταν πρόσθεσαν αλόη στην κρέμα στη μία πλευρά του προσώπου, επουλώθηκε πολύ πιο γρήγορα. Πάντα να συμβουλεύεστε στον γιατρό σας.

Δερματίτιδα: προκαλεί πρήξιμο, κόκκινο, φαγούρα στο δέρμα ιδιαίτερα όταν έρχεστε σε επαφή με κάτι όπως απορρυπαντικά, σαπούνια, δηλητηριώδη κισσό, χαλκό, γρασίδι ή νικέλιο (σε ορισμένα κοσμήματα). Η αλόη μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση αυτών των συμπτωμάτων μαζί με αυτά της σμηγματορροϊκής δερματίτιδας, η οποία συχνά επηρεάζει λιπαρές περιοχές όπως το πρόσωπο, η πλάτη και το στήθος.

Δυσκοιλιότητα:  Η αλόη λειτουργεί ως καθαρτικό εάν την πιείτε. Αλλά μπορεί να προκαλέσει σοβαρές κράμπες στο στομάχι, διάρροια και άλλα δυσάρεστα συμπτώματα και η FDA λέει ότι δεν υπάρχει αρκετή έρευνα για να βεβαιωθεί ότι είναι ασφαλές. Επομένως, είναι καλύτερο να επιμείνετε με πιο δοκιμασμένες και αληθινές επιλογές στο φαρμακείο σας. Μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας εάν δεν είστε σίγουροι ποιο καθαρτικό είναι κατάλληλο για εσάς.

Διαβήτης: Υπάρχουν ενδείξεις ότι η αλόη που λαμβάνεται από το στόμα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση τόσο του σακχάρου στο αίμα όσο και της χοληστερόλης σε ορισμένα άτομα με την πάθηση. Αλλά μπορεί να επηρεάσει φάρμακα όπως η ινσουλίνη και θα μπορούσε να κάνει το σάκχαρο στο αίμα σας πολύ χαμηλό. Άλλες μελέτες, χρησιμοποιώντας διαφορετικές μορφές και δόσεις αλόης, είχαν διαφορετικά αποτελέσματα. Το συμπέρασμα: Δεν είναι σαφές εάν η από του στόματος αλόη είναι ασφαλής για χρήση για διαβήτη.

 

Αλόη