Προετοιμάζεστε για κάποιο χειρουργείο; Δείτε τα 7 πράγματα που πρέπει να πείτε στον χειρουργό σας πριν την επέμβαση

Όταν σχεδιάζετε μια χειρουργική επέμβαση, είναι σημαντικό να μάθετε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείτε από τον χειρουργό σας, αλλά είναι επίσης απαραίτητο να δώσετε στο χειρουργό σας όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται για να κάνει τη χειρουργική επέμβαση όσο το δυνατόν ασφαλέστερη.

Ακολουθούν 7 σημαντικά σημεία, που πρέπει οπωσδήποτε να συζητήσετε με τον χειρουργό σας για να έχετε ένα ασφαλές και υγιές αποτέλεσμα:

Φάρμακα: Συνταγογραφούμενα, χωρίς ιατρική συνταγή και συμπληρώματα

Ο χειρουργός σας πρέπει να γνωρίζει όλα τα φάρμακα που λαμβάνετε, συμπεριλαμβανομένων συνταγογραφούμενων, μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, φυτικών συμπληρωμάτων και βιταμινών. Τα συμπληρώματα διατροφής συχνά παραβλέπονται, αλλά είναι πολύ σημαντικό ο χειρουργός να γνωρίζει τυχόν λήψη τους, καθώς κάποια ουσία σε αυτά, μπορεί να αλληλεπιδράσει με την ουσία της αναισθησίας και να οδηγήσει σε επιπλοκές.

Κάπνισμα

Οι ασθενείς θα πρέπει να ενημερώσουν το χειρουργό τους εάν καπνίζουν ή έχουν καπνίσει στο παρελθόν. Μερικοί καπνιστές χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να απομακρυνθούν από τον αναπνευστήρα και συμπληρωματικό οξυγόνο. Το κάπνισμα μπορεί επίσης να επηρεάσει την επούλωση των πληγών και να προκαλέσει μεγαλύτερες ουλές, από ό, τι οι μη καπνιστές. 2

Πρόσληψη αλκοόλ

Είναι σημαντικό οι ασθενείς να είναι ειλικρινείς σχετικά με την ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνουν.  Οι ασθενείς που καταναλώνουν τακτικά μεγάλες ποσότητες αλκοόλ μπορεί να έχουν προβλήματα που κυμαίνονται από αίσθημα τρόμου έως επιληπτικές κρίσεις. Εάν ο χειρουργός γνωρίζει ότι ο ασθενής εξαρτάται χημικά από το αλκοόλ, μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα που θα ανακουφίσουν τα συμπτώματα και θα αποτρέψουν μερικές από τις πιο σοβαρές επιπλοκές.

Οι ασθενείς που εξαρτώνται από το αλκοόλ μπορεί επίσης να έχουν δυσκολία στον έλεγχο του πόνου, καθώς είναι συνήθως λιγότερο ευαίσθητοι στο φάρμακο για τον πόνο και απαιτούν μεγαλύτερες δόσεις.

Προηγούμενες ασθένειες και χειρουργικές επεμβάσεις

Οι χειρουργικές επεμβάσεις αφήνουν ουλές, εσωτερικές και εξωτερικές, και μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα μελλοντικών επεμβάσεων. Ο χειρουργός θα πρέπει να γνωρίζει καλά τυχόν προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις και αναλυτικά το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς. Εκτός από τις χειρουργικές επεμβάσεις, θα πρέπει να αποκαλυφθούν και τυχόν σημαντικές ασθένειες, καθώς η ανοχή του ασθενούς στην αναισθησία μπορεί να αλλάξει από προηγούμενες και τρέχουσες ασθένειες.

Χρήση ναρκωτικών ουσιών

Φάρμακα, συνταγογραφούμενα και μη, μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο η αναισθησία επιδρά και να οδηγήσουν σε σοβαρές επιπλοκές. Επιπλέον, μπορεί να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα κατά την επαναφορά σε αυτόματη αναπνοή.

Αλλεργίες

Είναι σημαντικό να αναφερθούν όλες οι γνωστές αλλεργίες πριν από την επέμβαση.  Πρέπει να συμπεριληφθούν όλες οι αλλεργίες, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, των φαρμάκων και εκείνων που προκαλούν ερεθισμό του δέρματος

Ασθένεια ή πυρετός την ημέρα της χειρουργικής επέμβασης

Αίσθημα αδιαθεσίας την προηγούμενη ή την ημέρα της επέμβασης; Εάν ένας ασθενής αρχίσει να αισθάνεται άρρωστος ή έχει πυρετό τις ημέρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση, ο χειρουργός πρέπει να ενημερωθεί άμεσα. Ο χειρουργός μπορεί να αποφασίσει ότι είναι ασφαλές να συνεχίσει τη χειρουργική επέμβαση ή μπορεί να επιλέξει να αναβάλει τη διαδικασία. Ο πυρετός είναι ένα σημάδι πιθανής λοίμωξης και πρέπει να αναφερθεί και να ληφθεί σοβαρά υπόψιν.

 

χειρουργείοπροετοιμασία χειρουργείου