Σημάδια ότι αποσυνδέεστε συναισθηματικά από μια σχέση

Μερικές φορές χρειάζεται να επαναξιολογήσουμε τη σχέση που έχουμε με τον σύντροφο. Δεν λειτουργεί πάντα η σχέση ή αισθανόμαστε συνδεδεμένοι όπως κάναμε στις αρχικές φάσεις της σχέσης. Παρατηρώντας τις μικρές αλλαγές στα συναισθήματα και τον τρόπο που νιώθουμε γύρω τους μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε πώς να βρούμε τις προβληματικές περιοχές και λύσεις για να το διορθώσουμε. Μας βοηθά επίσης να αξιολογήσουμε την προοπτική της σχέσης ή θα πρέπει να τη συνεχίσουμε για το μέλλον. «Το να παρατηρείς πού βρίσκεσαι συναισθηματικά σάς επιτρέπει να βελτιώσετε τη σύνδεση ή να αποφασίσετε εάν θέλετε να παραμείνετε συνδεδεμένοι», έγραψε η θεραπεύτρια Nedra Glover Tawwab καθώς εξήγησε τα σημάδια που μπορούν να υποδηλώνουν ότι σιγά σιγά αποχωριζόμαστε από τη σχέση.

Αποφύγετε να ξοδεύετε χρόνο : Μια σχέση απαιτεί ποιοτικό χρόνο με τον σύντροφο. Μερικές φορές το να μην κάνετε τίποτα εκτός από το να είστε μαζί μετράει επίσης ως μια όμορφη ώρα που περάσατε μαζί. Ο ποιοτικός χρόνος βοηθά στην ενίσχυση του δεσμού μεταξύ δύο ανθρώπων. Όταν αρχίζουμε να αποσπαζόμαστε συναισθηματικά από τη σχέση, συχνά αποφεύγουμε να περνάμε χρόνο μαζί τους, γιατί δεν νιώθουμε πια χαρούμενοι με την παρουσία τους.

Ενοχλητικό : Αρχίζουμε εύκολα να εκνευριζόμαστε και να εκνευριζόμαστε με όλα όσα κάνει ο σύντροφος. Συχνά προέρχεται από το γεγονός ότι δεν χρειαζόμαστε πλέον την παρουσία τους στη ζωή μας.

Σχέδια για το μέλλον : Αρχίζουμε να παρατηρούμε ότι το μέλλον είναι ζοφερό στη σχέση – ως εκ τούτου, αποφεύγουμε κάθε είδους συζήτηση για το μέλλον ή οποιοδήποτε σχέδιο που σχετίζεται με το μέλλον μαζί τους.