Συμπλήρωμα διατροφής για την καρδιά και για την παχυσαρκία

Νέα μελέτη του Λαϊκού Νοσοκομείου διάρκειας 6 μηνών, στην οποία συμμετείχαν 30 παχύσαρκες και υπέρβαρες γυναίκες, έδειξε ότι η καθημερινή κατανάλωση 15mg υδροξυτυροσόλης σε 3 δόσεις πριν από τα γεύματα, είναι αποτελεσματική στη μείωση του σωματικού βάρους, καθώς και του λίπους, ιδιαίτερα του σπλαχνικού.

Τα αποτελέσματα της μελέτης παρουσιάστηκαν από την παθολόγο κυρία Χριστίνα Φυτιλή, στη διάρκεια του 13ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου Παχυσαρκίας, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 28 Φεβρουαρίου -2 Μαρτίου 2019 στην Αθήνα.

Πρόκειται για το σκεύασμα Olivomed της εταιρείας InterMed, που περιέχει ελληνικό ελαιόλαδο Κορωνέϊκης ποικιλίας, ιδιαίτερα πλούσιο σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες. Οι κυριότερες πολυφαινόλες του ελαιοκάρπου, που δρουν ως αντιοξειδωτικά, είναι η τυροσόλη και η υδροξυτυροσόλη.

Η εν λόγω κάψουλα της Μεσογειακής διατροφής έχει φανεί, εξάλλου, ότι συμβάλλει στην καλύτερη υγεία της καρδιάς, κάτι που αναδείχθηκε πρόσφατα από την μελέτη Predimed, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine.

Συγκεκριμένα, η μελέτη υπέδειξε σημαντικά μικρότερη εμφάνιση καρδιαγγειακών επεισοδίων (30% μείωση) σε εκείνους που ακολούθησαν Μεσογειακή διατροφή με βάση το ελαιόλαδο, σε σύγκριση με εκείνους που ακολούθησαν διατροφή χαμηλών λιπαρών.