Συνέβη κι αυτό. Γέννησαν “λάθος” παιδιά με εξωσωματική

Συμβαίνει και στις… καλύτερες οικογένειες. Ζευγάρι ασιατικής καταγωγής, που προσπαθούσε να συλλάβει με εξωσωματική γονιμοποίηση, καταγγέλλει ότι έγινε μπέρδεμα στην κλινική στην Καλιφόρνια και γέννησαν “λάθος” παιδιά.

Το περιστατικό έχει θορυβήσει πολλά ζευγάρια υποψήφια για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Στη μήνυση, που κατέθεσε το ζευγάρι στις ΗΠΑ, αναφέρει ότι διαπίστωσε σοκαρισμένο ότι τα δίδυμα αγόρια, που γέννησε η γυναίκα στις 30 Μαρτίου, δεν έχουν ούτε ένα χαρακτηριστικό ασιατικής καταγωγής.

Σύμφωνα με την αγωγή, η εξέταση DNA επιβεβαίωσε ότι τα αγοράκια δεν συνδέονται με το ζευγάρι, το οποίο και παραιτήθηκε από την επιμέλειά τους.

Η κλινική γονιμότητας δεν έχει ως τώρα σχολιάσει το περιστατικό.

Το ζευγάρι – που προσδιορίστηκε στην αγωγή μόνο ως AP και YZ, για να ελαχιστοποιήσει την «αμηχανία και την ταπείνωση» – λέει ότι προσπαθούσε χρόνια να κάνει παιδί, πριν ξοδέψει πάνω από $100.000 στην εξωσωματική γονιμοποίηση, ποσό που περιλαμβάνει τα έξοδα για τα φάρμακα, την πληρωμή της κλινικής, το ταξίδι και άλλα κόστη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχαν ενδείξεις ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά στην πορεία της εγκυμοσύνης, αλλά δεν τους δόθηκε η απαραίτητη σημασία.

Για παράδειγμα κάποια στιγμή σε έναν υπέρηχο φάνηκε ότι κυοφορούνταν αγόρια, παρά το γεγονός ότι οι γιατροί είπαν ότι δεν χρησιμοποίησαν αρσενικά έμβρυα κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γιατροί είπαν στο ζευγάρι ότι η συγκεκριμένη υπερηχογραφική εξέταση ήταν ανακριβής.

Εκτός από το ότι δεν σχετίζονται με το ζευγάρι, τα παιδιά δεν σχετίζονται με συγγενική σχέση ούτε μεταξύ τους, σύμφωνα με την αγωγή.

Στην ιστοσελίδα της, πάντως, η κλινική γονιμότητας CHA Fertility λέει ότι παρέχει τον “υψηλότερο βαθμό εξατομικευμένης φροντίδας… με την μέγιστη αίσθηση του καθήκοντος”.

 

 

εξωσωματική γονιμοποίηση