Τα 10 κορυφαία οφέλη του να κοιμάσαι γυμνός

To να κοιμάστε γυμνοί, μπορεί να μην είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε όταν πρόκειται να βελτιώσετε την υγεία σας, αλλά υπάρχουν οφέλη καλό είναι να μην αγνοήσετε.   Μπορεί να έχετε ακούσει για μερικά από αυτά, αλλά άλλα μπορεί να σας εκπλήξουν.

Κοιμάστε πιο γρήγορα:  Η θερμοκρασία του σώματός σας είναι ένα κλειδί για το πώς θα αποκοιμηθείτε. Στην πραγματικότητα είναι μέρος του κιρκάδιου ρυθμού σας, του βιολογικού ρυθμού που λειτουργεί ως το «ρολόι» του σώματός σας για ύπνο.  Το να κρυώνετε λέει στο σώμα σας ότι είναι ώρα για ύπνο, επομένως το να κοιμάστε γυμνοί και  να αφήνετε τη θερμοκρασία του σώματός σας να πέσει – μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα.
Καλύτερη ποιότητα ύπνου:  Η ψύξη του σώματός σας όχι μόνο σας βοηθά να κοιμηθείτε πιο γρήγορα, αλλά βελτιώνει επίσης τη συνολική ποιότητα του ύπνου σας. Η ιδανική θερμοκρασία για την κρεβατοκάμαρά σας είναι κάπου μεταξύ  15 έως 19°C.  Μία Μελέτη από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας διαπίστωσε ότι η θερμοκρασία του δωματίου όπου κοιμάσαι είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την επίτευξη ποιοτικού ύπνου.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, η χρόνια στέρηση ύπνου συνδέεται με πολλές παθήσεις υγείας, όπως ο διαβήτης τύπου 2, οι καρδιακές παθήσεις και τα αιμοφόρα αγγεία, η παχυσαρκία και η κατάθλιψη.

Διατηρεί το δέρμα υγιές: Το να κοιμάστε γυμνοί μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της συνολικής ποιότητας του ύπνου σας αλλά επίσης, μπορεί να βελτιώσει το δέρμα σας. Μιας και ο επαρκής και καλός ύπνος, είναι γνωστό οτι βοηθά το δέρμα και βοηθά ακόμα στην πιο γρήγορη επούλωση τραυμάτων.  Μια μικρή μελέτη εξέτασε εάν ο κακός ύπνος περιόριζε την ικανότητα του δέρματος να επουλώνεται
Μειώνει το στρες και το άγχος:  Ένας άλλος λόγος που το να κοιμάστε γυμνοί, μπορεί να είναι μια καλή αλλαγή είναι ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του γενικού άγχους και του άγχους σας. Δεν είναι μυστικό ότι ο κακός ύπνος έχει σημαντικό αντίκτυπο στα επίπεδα άγχους σας. Μελέτες δείχνουν ότι ο κακός ύπνος συνδέεται με την κατάθλιψη και ακόμη και με αυξημένο κίνδυνο αυτοκτονίας.  Ενώ το στρες και το άγχος μπορούν και τα δύο να προκαλέσουν αϋπνία , είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η βελτίωση της ποιότητας του ύπνου σας – και ο επαρκής ύπνος – μπορεί να σας βοηθήσει.
Αποτρέπει την αύξηση βάρους:  Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ύπνο, θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στη ζωή σας με πολλούς τρόπους. Μια μελέτη παρακολούθησε πάνω από 21.000 άτομα για τρία χρόνια και βρήκε μια πιθανή σχέση μεταξύ του ανεπαρκούς ύπνου και της αύξησης βάρους. Τα άτομα που σύμφωνα με πληροφορίες κοιμόντουσαν ίσες ή λιγότερες από 5 ώρες τη νύχτα είχαν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν βάρος. Επίσης, το να διατηρείτε το σώμα σας πιο κρύο τη νύχτα μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε τις ικανότητές σας να καίτε θερμίδες.
Χαμηλότερος κίνδυνος καρδιακών παθήσεων και διαβήτη τύπου 2:  Εάν δεν κοιμάστε αρκετά τη νύχτα, μπορεί να διατρέχετε κίνδυνο για διαβήτη ή καρδιακή νόσο. Μία μελέτη το 2010  εξέτασε δεδομένα από 1.455 άτομα σε διάστημα έξι ετών και βρήκε μια συσχέτιση μεταξύ χαμηλότερης διάρκειας ύπνου και αυξημένου κινδύνου διαβήτη, ο οποίος με τη σειρά του μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο.  Με το να κοιμάστε γυμνοί, μπορεί να αυξήσετε την ικανότητά σας να αποκοιμηθείτε πιο γρήγορα και καλύτερα κάτι που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά όσον αφορά την υγεία σας.
Προάγει την υγεία του κόλπου: Είναι  ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε την υγεία του κόλπου και να αποφύγετε τις μολύνσεις από ζυμομύκητες. Τα στενά εσώρουχα ή τα ιδρωμένα εσώρουχα μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο κολπικής μόλυνσης από ζυμομύκητες.  Ανεξάρτητα από το τι φοράτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο ύπνος γυμνός είναι ένας εύκολος τρόπος για να αερίσετε τον κόλπο σας και να τον διατηρήσετε υγιή.
Αύξηση της ανδρικής γονιμότητας: Οι γυναίκες δεν είναι οι μόνες που μπορούν να ωφεληθούν από το να κοιμούνται γυμνές. Μια πρόσφατη μελέτη 656 ανδρών πρότεινε μια σχέση μεταξύ φορώντας στενά εσώρουχα και χαμηλότερου αριθμού σπερματοζωαρίων. Οι άνδρες που ανέφεραν ότι φορούσαν μπόξερ είχαν υψηλότερη συγκέντρωση σπέρματος και συνολικό αριθμό σπερματοζωαρίων από εκείνους που φορούσαν στενά εσώρουχα.  Το να κοιμάστε γυμνοί, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τους όρχεις δροσερούς και σε βέλτιστη θερμοκρασία για την υγεία του σπέρματος.
Ενισχύει την αυτοεκτίμηση: Το να κοιμάστε γυμνοί είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να έρθετε σε επαφή με το σώμα σας και να τονώσετε την αυτοεκτίμησή σας. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το να περνάς χρόνο γυμνός βοήθησε στην τόνωση της αυτοεκτίμησης και της συνολικής εικόνας του σώματος.
Βελτιώνει τη σχέση σας: Ενώ το σεξ μπορεί να είναι ένα μεγάλο μέρος της σχέσης σας, το να κοιμάστε γυμνοί με τον σύντροφό σας μπορεί να είναι εξίσου υπέροχο. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη ανακάλυψε ότι η επαφή δέρμα με δέρμα μεταξύ των ενηλίκων διεγείρει την απελευθέρωση ωκυτοκίνης, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση της προσκόλλησης μεταξύ των συντρόφων.  Ακόμη καλύτερα? Το να αγγίζετε τον σύντροφό σας είναι επίσης εξαιρετικό για την υγεία σας – όχι μόνο τη σχέση σας – και το να κοιμάστε γυμνός είναι ένας φανταστικός τρόπος για να αποκομίσετε και τα δύο οφέλη.
ακανόνιστος ύπνοςπαχυσαρκία και ύπνοςύπνος και καρδιάύπνος