Τα οφέλη του σκόρδου και ποιοι πρέπει να το αποφεύγουν

Το σκόρδο έχει πολλά οφέλη για την υγεία και συνιστάται για κατανάλωση κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Υπάρχουν όμως κάποιοι άνθρωποι που πρέπει να αποφεύγουν να τρώνε σκόρδο.

Καλοκαίρι ή χειμώνας, άνοιξη ή φθινόπωρο, το σκόρδο συνήθως ταιριάζει σε όλες τις  κουζίνες. Γνωρίζουμε ότι μόνο λίγο σκόρδο στο κάρυ σας μπορεί να βελτιώσει τη γεύση του. Έρχεται ο χειμώνας, οι περισσότεροι αρχίζουν να σας προτείνουν να έχετε αυτή την υπερτροφή χάρη στα διάφορα οφέλη της για την υγεία. Εκτός από το να φτιάξουμε πάστα σκόρδου και να το προσθέσουμε σε ένα πιάτο, σε κάποιους αρέσει να το τρώνε ωμό το πρωί. Αν και είναι καλό για τους περισσότερους ανθρώπους, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που πρέπει να αποφεύγουν να τρώνε σκόρδο. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τις βλαβερές συνέπειες του σκόρδου σε μερικούς ανθρώπους.

Το σκόρδο είναι εξαιρετικό για το ανοσοποιητικό, γι’ αυτό και συνιστάται κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Υπάρχουν πολλά περισσότερα οφέλη για την υγεία του σκόρδου , αλλά δεν μπορούν όλοι να τα απολαύσουν.

Ποιοι άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν το σκόρδο;

1. Τα άτομα με προβλήματα οξύτητας πρέπει να αποφεύγουν το σκόρδο

Για όσους έχουν προβλήματα οξύτητας , η κατανάλωση σκόρδου μπορεί να οδηγήσει σε καούρα. Άρα, θα πρέπει να το αποφεύγουν. Είναι ακόμη χειρότερο όταν τα άτομα με όξινα προβλήματα το τρώνε με άδειο στομάχι.

2. Αποφύγετε το σκόρδο εάν έχετε ευαίσθητο στομάχι

Τα άτομα με αδύναμο ή ευαίσθητο στομάχι είναι επίσης μέρος αυτής της λίστας καθώς η κατανάλωση σκόρδου μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές. Έτσι, αν δεν θέλετε να τρέχετε στην τουαλέτα ξανά και ξανά, είναι καλύτερο να μείνετε μακριά από το σκόρδο.

3. Προβλήματα αναπνοής ή οσμής

Υπάρχουν κάποιοι που έχουν προβλήματα με την αναπνοή και τη μυρωδιά του σώματος, οπότε δεν πρέπει να το τρώνε για να αποφύγουν την αναπνοή του σκόρδου!

4. Μην υπερκαταναλώνετε σκόρδο εάν παίρνετε αντιπηκτικά

Τα αντιπηκτικά, κοινώς γνωστά ως αραιωτικά του αίματος, λαμβάνονται κυρίως από άτομα με καρδιακή πάθηση ή ασθένεια. Επίσης, δεν πρέπει να καταναλώνουν πολύ σκόρδο γιατί μπορεί να αυξήσει την αραίωση του αίματος.

Το σκόρδο δεν είναι κακό ή επιβλαβές για όλους. Στην πραγματικότητα, το σκόρδο είναι εξαιρετικό για άτομα που δεν έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει την υψηλή αρτηριακή πίεση και βοηθά στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Το σκόρδο έχει επίσης αντιβιοτικές ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων.

Μπορεί να βοηθήσει ακόμη και στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος, και γι’ αυτό συνιστάται κυρίως να συμπεριλαμβάνεται κατά τη διάρκεια του χειμώνα στις σούπες και τα λαχανικά σας. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου, είστε πιο επιρρεπείς στο κρυολόγημα και τις λοιμώξεις, οπότε τότε το σκόρδο μπορεί πραγματικά λόγω της ιδιότητάς του που τονώνει το ανοσοποιητικό.

Η κατανάλωση ωμού σκόρδου κάνει θαύματα

Ενώ η πάστα σκόρδου προστίθεται κυρίως σε σχεδόν κάθε πιάτο,  στις περισσότερες περιπτώσεις, η κατανάλωση ωμού σκόρδου είναι καλύτερη. Μπορείτε ακόμη και να το σοτάρετε ελαφρά αντί να το μαγειρέψετε πολύ, επειδή η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να σκοτώσει την αντιοξειδωτική ένωση που βρίσκεται στο σκόρδο. Είναι υπεύθυνο για την παροχή ιδιοτήτων που τονώνουν το ανοσοποιητικό. Μην το μαγειρέψετε, λοιπόν, πάνω από 60 βαθμούς Κελσίου, αν θέλετε να απολαύσετε τα οφέλη του σκόρδου για την υγεία.