Τι μπορεί να προκαλεί τη φαγούρα στα γένια σας

Ποιοι είναι οι πιο κοινοί λόγοι τα γένια σας μπορεί να έχουν φαγούρα και πώς να αντιμετωπίσετε αυτές τις καταστάσεις:

Ξηρό δέρμα: Ο κρύος καιρός ή οι ξηρές συνθήκες έξω μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα του δέρματός σας Άλλοι παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στην ξηροδερμία μπορεί να περιλαμβάνουν ορισμένα φάρμακα και ορισμένα σαμπουάν και σαπούνια. Η ψωρίαση και το έκζεμα , κοινές δερματικές παθήσεις, μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε ξηρό δέρμα και κνησμό.  Εάν έχετε να κάνετε με ξηρό δέρμα, μπορείτε να εφαρμόζετε μια ενυδατική κρέμα προσώπου στα γένια σας και στο ερεθισμένο δέρμα κάτω από αυτό. Οι ενυδατικές κρέμες με βάση το λάδι συνήθως κρατούν περισσότερη ενυδάτωση από τις εκδόσεις με βάση το νερό.

Τρίχες που έχουν μπει προς τα μέσα: Εάν ξυρίσατε πρόσφατα ή κόψατε τα γένια σας, μπορεί να εμφανίσετε τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα . Αυτό συμβαίνει όταν οι τρίχες ξαναβγαίνουν στον θύλακα, οδηγώντας σε φλεγμονή. Αν και αυτό μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε τύπο μαλλιών, όσοι έχουν σγουρά μαλλιά είναι πιο επιρρεπείς σε τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα.  Για να απαλλαγείτε από αυτά τα κόκκινα, φαγούρα εξογκώματα, μπορείτε να πλύνετε την περιοχή με ένα ήπιο καθαριστικό ή ακόμα και ένα απολεπιστικό καθαριστικό για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Στο μέλλον, θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαρό ξυράφι και να χρησιμοποιήσετε κρέμα ξυρίσματος για να προστατέψετε το δέρμα σας.

Η υγιεινή του ξυρίσματος είναι ένα κρίσιμο συστατικό της φροντίδας του δέρματος του προσώπου και είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ζεστό νερό για να μαλακώσετε τις τρίχες του προσώπου πριν από το ξύρισμα – σκεφτείτε μια ζεστή, υγρή καθαρή πετσέτα ή ένα ζεστό ντους. Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα ή τζελ ξυρίσματος για να λιπάνετε το πρόσωπό σας και ένα καθαρό, φρέσκο ​​ξυραφάκι.

Σμηγματορροϊκή δερματίτιδα:  Εάν έχετε την τάση να εμφανίζετε πιτυρίδα ( σμηγματορροϊκή δερματίτιδα ) στο τριχωτό της κεφαλής σας, είναι πιθανό να εμφανίσετε τον ίδιο τύπο απολέπισης και φαγούρα στην περιοχή των γενειάδων σας.

Σταφυλοκοκκικές λοιμώξεις:  Το βακτήριο που προκαλεί μια λοίμωξη από σταφυλόκοκκο, ο Staphylococcus aureus, ζει στο δέρμα των περισσότερων ανθρώπων σε διάφορες τοποθεσίες.  Όταν έχεις γένια, με υγρασία και ξεφλούδισμα του δέρματος, οι συνθήκες είναι ώριμες ώστε ο σταφυλόκοκκος μπορεί να αναπτυχθεί στην περιοχή.  Σε περιοχές όπου η γενειάδα σας είναι μεγαλύτερη, αυτό μπορεί να προκαλέσει θυλακίτιδα, καθώς ο σταφυλόκοκκος ευδοκιμεί και προκαλεί πρόσθετη φλεγμονή. Αντιμετωπίστε πλένοντας καλά με σαμπουάν και χρησιμοποιώντας κρέμα κατά της φαγούρας, αν θέλετε. Σε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να απαιτηθεί αντιβιοτικό.

Ψείρες:  Ναί. Ψείρες. Ιδιαίτερα, οι ηβικές ψείρες αν έχετε σγουρά μαλλιά στα γένια.  Οι τυπικές ψείρες ταιριάζουν στα ίσια μαλλι αλλά αν έχετε σγουρά μαλλιά στα γένια σας, είναι πιο πιθανό να εμφανίσετε ηβικές ψείρες  στην περιοχή της γενειάδας.

Αποτρέψτε πιθανά προβλήματα με την κατάλληλη φροντίδα

Να κάνετε μπάνιο ή ντους τουλάχιστον μία φορά την ημέρα ή κάθε δεύτερη μέρα. Και για εκείνες τις φορές που δεν κάνετε μπάνιο, θέλετε να φροντίσετε να πλένετε τα γένια σας με ζεστό νερό.  Χρησιμοποιήστε ένα καλό σαμπουάν για να καθαρίσετε την περιοχή.  Και πραγματικά τρίψτε το δέρμα σας για να βεβαιωθείτε ότι ο αφρός καθαρίζει αυτήν την περιοχή για να καθαρίσει τα επιπλέον βακτήρια καθώς και τα επιπλέον κύτταρα του δέρματος που επιπλέουν γύρω.

φροντίδα γενειάδας