Tι να κάνετε για να μειώσετε τις πιθανότητες εμφάνισης κήλης

Η κήλη μπορεί να εμφανιστεί σε οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας.  Μπορείτε όμως να υιοθετήσετε κάποιες συνήθειες ώστε να μειώσετε τις πιθανότητες δημιουργίας της ή για να μην επιβαρύνετε την κατάσταση μίας ήδη υπάρχουσας κήλης:

Κόψτε το κάπνισμα:  O χρόνιος βήχας που είναι συχνός στους  καπνιστές, αυξάνει την ενδοκοιλιακή πίεση, με αποτέλεσμα να δημιουργεί συνθήκες για εμφάνιση κήλης ή να επιδεινώνει μία κήλη που ήδη υπάρχει.

Λύστε το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας:  Η πίεση που ασκείτε στον εαυτό σας προκειμένου να ενεργηθείτε, μπορεί να σας εμφανίσει κήλη. Βάλτε στην καθημερινή διατροφή σας άφθονα φρούτα, λαχανικά, τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες και μην ξεχνάτε να πίνετε καθημερινά πολύ νερό.

Aποφύγετε τα βάρη:  H άρση βαριών αντικειμένων αλλά και η βαριά εργασία που απαιτεί ανύψωση βάρους, αυξάνει τις πιθανότητες να δημιουργηθεί κήλη. Προσπαθήστε να το κάνετε όσο γίνεται λιγότερο και πάντα, με τον σωστό τρόπο!

Ασκηθείτε:  Εκτός του ότι η άσκηση κάνει γενικότερα καλό στην υγεία μας, δυναμώνει το κοιλιακό τοίχωμα για να αντέχει περισσότερο την όποια πίεση.

 

κήληfront-stories