Τι προκαλεί προβλήματα ύπνου καθώς μεγαλώνουμε;

Είναι διαφορετικός ο ύπνος σας από ό,τι ήταν όταν ήσασταν νεότεροι; Kι όμως αυτό συμβαίνει σε πολύ κόσμο. Σχεδόν οι μισοί άνδρες και γυναίκες άνω των 65 ετών λένε ότι έχουν τουλάχιστον ένα   πρόβλημα ύπνου. Με την ηλικία, πολλοί άνθρωποι παρουσιάζουν  αϋπνία  ή έχουν άλλες  διαταραχές ύπνου.

Είναι αλήθεια ότι όσο μεγαλώνουμε,   αλλάζουν τα πρότυπα ύπνου μας. Γενικά, οι ηλικιωμένοι κοιμούνται λιγότερο, ξυπνούν και επιστρέφουν για ύπνο πιο συχνά και περνούν λιγότερο χρόνο σε βαθύ ύπνο ή όνειρα από τους νεότερους.

Αλλά σε οποιαδήποτε ηλικία, εξακολουθείτε να χρειάζεστε ποιοτική ξεκούραση για να είστε υγιείς.

Μερικοί συνήθεις λόγοι περιλαμβάνουν:

Κακές συνήθειες ύπνου:  Εάν δεν τηρείτε ένα σταθερό πρόγραμμα για να πηγαίνετε για ύπνο και να ξυπνάτε, μπορεί να επηρεάσει το εσωτερικό ρολόι του σώματός σας και να κάνει ακόμα πιο δύσκολο τον καλό ύπνο. Επίσης, σε οποιαδήποτε ηλικία, είναι μείον εάν πίνετε αλκοόλ πριν  τον ύπνο , κοιμάστε πολύ ή παραμένετε στο κρεβάτι όταν δεν κοιμάστε.

Φάρμακα:  Ορισμένα φάρμακα δυσκολεύουν τον ύπνο ή τον ύπνο, ή ακόμα και τονώνουν να παραμείνετε ξύπνιοι. Εάν πιστεύετε ότι αυτό μπορεί να ισχύει για εσάς, ζητήστε από το γιατρό σας να το ελέγξει.

Εάν αλλαγές σαν αυτές επηρεάζουν εσάς ή ένα ηλικιωμένο αγαπημένο σας πρόσωπο, μιλήστε με το γιατρό σας ή έναν σύμβουλο. Θα μπορούσε να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε ώστε να κοιμάστε καλύτερα.

Διαταραχές ύπνου:  Εκτός από την αϋπνία, αυτές περιλαμβάνουν άπνοια,  σύνδρομο ανήσυχων ποδιών ,  περιοδική διαταραχή κίνησης των άκρων και διαταραχή συμπεριφοράς REM. Ο γιατρός σας μπορεί να δει εάν έχετε μία από αυτές τις καταστάσεις.

Ο καθένας είναι διαφορετικός. Εάν κοιμάστε λιγότερο από ό,τι όταν ήσασταν νεότεροι, αλλά εξακολουθείτε να νιώθετε ξεκούραστοι και ενεργητικοί κατά τη διάρκεια της ημέρας, ίσως τώρα χρειάζεστε λιγότερο ύπνο.

Αλλά αν έχετε παρατηρήσει ότι η έλλειψη ύπνου σας επηρεάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενημερώστε το γιατρό σας. Υπάρχουν βήματα που μπορείτε να κάνετε για να ξεκουραστείτε καλύτερα. Πολλές είναι απλές τροποποιήσεις στην καθημερινή σας ρουτίνα, όπως να ορίσετε μια κανονική ώρα για ύπνο, να είστε πιο δραστήριοι και να κάνετε βήματα για να χαλαρώσετε το μυαλό σας πριν ξεκινήσετε.

front-storiesύπνος και υγεία