Τί τοποθετούν οι ειδικοί του Φενγκ Σούι στα σπίτια τους για καλή υγεία

Θετική ενέργεια

Η διατήρηση της υγείας είναι στην πρώτη γραμμή του σκέψεων όλων μας. Σίγουρα, γνωρίζετε ότι το πλύσιμο των χεριών , η απολύμανση και η κοινωνική απόσταση θα σας βοηθήσουν να πετύχετε αυτόν τον στόχο. Έχετε όμως δώσει αρκετή προσοχή στη συναισθηματική σας υγεία; Το άγχος μπορεί να βλάψει την ψυχική σας ευεξία και ενδεχομένως να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Αν και αυτό το άγχος πιθανότατα δεν θα υποχωρήσει τελείως καθώς η πανδημία συνεχίζει να μαίνεται, υπάρχει κάτι απλό που μπορείτε να κάνετε που μπορεί να απογειώσει: Μεγιστοποιήστε την καλή ενέργεια στο σπίτι σας με το φενγκ σούι.

Σύμφωνα με αυτήν την αρχαία κινεζική φιλοσοφία, κάθε αντικείμενο, χώρος και ζωντανό ον έχει ζωτική ενέργεια που ονομάζεται chi, και μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτή τη δύναμη για να δώσετε ώθηση στον εαυτό σας. Η σύμβουλος του Feng shui Susan M. Chu το περιγράφει ως εξής: «Είναι μια ενεργητική προσέγγιση για το σχεδιασμό των χώρων σας για τη μεγιστοποίηση, τη βελτιστοποίηση και την υποστήριξη της επαγγελματικής και προσωπικής σας ανάπτυξης». Όσο καλύτερη είναι η ποιότητα του τσι που μπορείτε να ρέει, τόσο πιο υγιές και ζωντανό είναι, γεγονός που μπορεί να έχει θετική επίδραση στη συναισθηματική σας υγεία – και, με τη σειρά της, στη σωματική σας υγεία.

Η τοποθέτηση πολυαισθητηριακών αντικειμένων στις περιοχές του σπιτιού σας όπου περνάτε τον περισσότερο χρόνο μπορεί να εναρμονίσει τις υγιείς ενέργειες του μυαλού, του σώματος και του πνεύματος. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για εξαιρετικά συγκεκριμένη τοποθέτηση για μερικά από αυτά. υπάρχουν πλεονεκτήματα απλά να τα έχεις κοντά σου.

Φυτά

Τα ακμαία πράσινα φυτά είναι το μόνο πράγμα που είναι απολύτως απαραίτητο σε κάθε χώρο, μιας και σύμφωνα με το φενγκ σουι, τα φυτά είναι ένας τρόπος να παραμείνετε συνδεδεμένοι με τη φύση ενώ περνάτε χρόνο σε εσωτερικούς χώρους. Επιπλέον, προσφέρουν μυριάδες οφέλη για την υγεία μειώνοντας τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα σε εσωτερικούς χώρους και ακόμη και δυνητικά μειώνοντας τη συγκέντρωση ορισμένων ρύπων.. Να θυμάστε: Μόνο τα ανθισμένα φυτά παρέχουν καλό φενγκ σούι, όχι τα μαραμένα.

Λουλούδια

Προσθέτουν μια πινελιά χρώματος, ηλιοφάνειας και ευτυχίας σε έναν χώρο. Και παρέχουν μια θετική πολυαισθητηριακή εμπειρία: Φαίνονται όμορφα και μυρίζουν υπέροχα, και τα δύο αυτά πράγματα μπορούν να μας κάνουν ευτυχισμένους. Αν και μπορεί να σκεφτείτε την ορχιδέα όταν σκέφτεστε το φενγκ σούι, μπορείτε να διαλέξετε και την  παιώνια. Οι παιώνιες είναι όμορφες και έχουν υπέροχο άρωμα. Τοποθετείστε βάζα με φρέσκα, κομμένα λουλούδια στα δωμάτια όπου περνάτε τον περισσότερο χρόνο.

Καλός φωτισμός

Το σωστό φως μπορεί να έχει τεράστια επίδραση στη διάθεσή σας και τη γενική σας ευεξία. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι να αφήνετε περισσότερο φυσικό φως—ανοίγοντας σκιές και κουρτίνες όποτε είναι δυνατόν. Οι ειδικοί συνιστούν πάντα φυσικό φωτισμό έναντι του τεχνητού.

Το σωστό έργο τέχνης

Έργα τέχνης με βουνό; Ναι,  επειδή τα βουνά είναι στοιχεία της γης που αντιπροσωπεύουν την υγεία. Αυτό το σύμβολο δύναμης και ζωτικότητας τοποθετείται καλύτερα στο εικονιστικό κέντρο του σπιτιού σας, το οποίο θα ήταν το μέρος που συγκεντρώνονται όλοι, όπως το οικογενειακό δωμάτιο. Επιλέξτε ένα με την ενέργεια που θέλετε να αναπαραγάγετε—για παράδειγμα, μια ήρεμη εικόνα με απαλές πλαγιές, αντί για μία με ταραχώδεις, οδοντωτές κορυφές. Επίσης, λένε ότι τα έργα τέχνης είναι προέκταση του εαυτού μας, επομένως είναι καλή ιδέα να επιλέγετε εικόνες που αντικατοπτρίζουν τις επιθυμίες σας. Για παράδειγμα,   αν θέλετε να δημιουργήσετε οικογένεια, επιλέξτε φωτογραφίες με παιδιά ή ομάδες σε αυτές.

Βότανα

Τα βότανα αντιπροσωπεύουν κυριολεκτικά το καρύκευμα της ζωής και η φροντίδα ενός μικρού, εσωτερικού κήπου με βότανα μπορεί να φέρει υγεία και ζωντάνια στην κουζίνα και στην προετοιμασία του φαγητού σας.Η θρέψη του σώματός σας με υγιεινά θρεπτικά συστατικά παρέχει «μεγάλη ενέργεια». Οι αρωματικές, ποώδεις μυρωδιές από μόνες τους μπορεί να είναι ευεργετικές – σκεφτείτε ηρεμιστική λεβάντα ή δεντρολίβανο που τονώνει.

Κρύσταλλοι

Ποιος δεν αγαπά τα ουράνια τόξα; Αυτά τα όμορφα χρώματα εμπνέουν μια αίσθηση δέους και νεανικής ζωντάνιας—και τα δύο συνδέονται με την υγεία και τη μακροζωία. Οι ειδικοί συνιστούν να κρεμάσετε ένα διάφανο, πολύπλευρο κρύσταλλο φενγκ σούι στο παράθυρο με το περισσότερο ηλιακό φως.Σε ορισμένες ώρες της ημέρας, όταν το φως του ήλιου το χτυπά σωστά, ζωντανά χρώματα θα χορεύουν σε κάθε επιφάνεια του δωματίου.Ο Chu, ειδικός στους κρυστάλλους, προτείνει να τοποθετήσετε ένα φυσικό κρύσταλλο κιτρίνης ή ρουμπίνι στη νοτιοανατολική γωνία των σπιτιών σας για ευημερία. Και για σχέσεις, δοκιμάστε έναν ροζ χαλαζία ή μια πράσινη αβεντουρίνη στη νοτιοδυτική γωνία.

Ανεμοδαρία (κρεμαστό στολίδι)

Υπάρχει μεγάλο όφελος από τη χρήση και των πέντε αισθήσεων στο φενγκ σούι, επομένως μην ξεχνάτε τον ήχο όταν βελτιστοποιείτε την ενέργεια του σπιτιού σας. Η έρευνα έχει δείξει ότι οι ήχοι της φύσης –όπως ένα αεράκι που κινείται μέσα από τα δέντρα ή το νερό που στάζει κάτω από ένα ρυάκι– στην πραγματικότητα μας βοηθούν να χαλαρώσουμε. Δοκιμάστε να κρεμάσετε κουδουνίσματα ανέμου για να αιχμαλωτίσετε την ενέργεια ενός αεράκι και να την αναπαραστήσετε στον ήχο. Αν και τα μεταλλικά κουδούνια αέρα είναι υπέροχα, τα κουδούνια από μπαμπού ή ξύλο μπορεί να είναι πιο καταπραϋντικά.

Βούδας

Το να είστε χαρούμενοι, ανάλαφροι και χαρούμενοι συμβάλλουν στην ευημερία σας. Γι’ αυτό οι ειδικοί, συνιστούν να τοποθετήσετε έναν Βούδα που γελάει κοντά στην εξώπορτά σας. Το άγαλμα σας καλωσορίζει στο σπίτι με ένα χαμόγελο, απογειώνοντας την ενέργειά σας αμέσως. Το να αισθάνεσαι αισιόδοξος βοηθάει πολύ στη διατήρηση της καλής υγείας.

Έξυπνη αποθήκευση

Η ακαταστασία μπορεί να προκαλέσει ενεργειακά μπλοκ που οδηγούν σε στασιμότητα,και αυτό είναι που συμβάλλει περισσότερο στην κακή υγεία.   Μπορεί ακόμη και να έχει αρνητικό αντίκτυπο στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Επιπλέον, η ακαταστασία χαρτιού μπορεί να συλλέξει σκόνη και μούχλα, καθιστώντας τον αέρα που αναπνέουμε ανθυγιεινό και τα σκουπίδια στο πάτωμα να είναι κίνδυνος να σκοντάψει. Είναι αυτό αρκετό για να σας πείσει να απαλλαγείτε από την ακαταστασία σας; Να είσαι αδίστακτος και να πετάς ό,τι δεν χρειάζεσαι. στη συνέχεια χρησιμοποιήστε έξυπνες λύσεις αποθήκευσης για να οργανώσετε τα υπόλοιπα.

Πολυχρωμία

Οι τρέχουσες τάσεις της διακόσμησης του σπιτιού στο ανοιχτό γκρι, το μπεζ και το έντονο λευκό μπορεί να ταιριάζουν σε ένα περιοδικό, αλλά οι ειδικοίο λένε ότι τους λείπει ένα βασικό στοιχείο για το υπέροχο φενγκ σούι: το ζωντανό χρώμα. Λοιπόν, πώς μπορείτε να το διορθώσετε χωρίς να επαναλάβετε ολόκληρο τον χώρο σας; Το βάψιμο ενός τοίχου είναι μια επιλογή. Ή, για μια λιγότερο μόνιμη λύση, βάλτε χρώμα μέσα από κομμάτια έμφασης, όπως πολύχρωμα μαξιλάρια ή ριχτάρι.

Καθρέφτες

Οι ειδικοί του φενγκ σουϊ αποκαλούν τους  καθρέφτες συμβολικά παράθυρα και τους τοποθετούν σε δωμάτια όπου δεν υπάρχει πολύ φυσικό φως. Εάν το δωμάτιό σας είναι στη πιο σκοτεινή πλευρά, χωρίς πολλά παράθυρα ή οργανικό φως, τότε η προσθήκη ενός καθρέφτη θα φωτίσει τον χώρο σας. Οι φωτεινότεροι χώροι μας αναζωογονούν και μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα. Δεδομένου ότι ένας καθρέφτης θα ενισχύσει αυτό που αντανακλά, ελέγξτε τη θέση πριν τον κρεμάσετε.

Μαύρη τουρμαλίνη

Ο ποιοτικός ύπνος είναι σημαντικό μέρος της διατήρησης της υγείας.  Καθώς ο αριθμός των συσκευών που χρησιμοποιούμε τακτικά συνεχίζει να αυξάνεται, δεν είναι ασυνήθιστο να περιβάλλονται από μεγάλες ποσότητες ηλεκτρομαγνητικών ηλεκτρονικών ταχυτήτων—που προέρχονται από την τηλεόραση, το κινητό τηλέφωνο, το ξυπνητήρι, το tablet, τον φορητό υπολογιστή και το Wi-Fi. Δημιουργήστε ένα πιο υγιεινό σημείο ύπνου τοποθετώντας ένα ή δύο κομμάτια μαύρης τουρμαλίνης δίπλα στο κρεβάτι σας.

Φωτογραφίες

Περνώντας περισσότερο χρόνο στο σπίτι σας λείπουν τα αγαπημένα σας πρόσωπα; Αν ναι, μπορείτε  τονώσετε τη διάθεσή σας με ένα χρονογράφημα φωτογραφιών. Επιλέξτε εικόνες που απεικονίζουν καλές στιγμές και πολύτιμη οικογένεια και φίλους για να διατηρήσετε αυτήν την υγιή συναισθηματική σύνδεση, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στον κόσμο. Τοποθετείστε τις φωτογραφίες οπουδήποτε εκτός από την κρεβατοκάμαρα. Γιατί; Το υπνοδωμάτιο είναι ένας προσωπικός χώρος όπου θα πρέπει να μπορείτε να αποσυνδεθείτε και οι φωτογραφίες μπορεί να είναι ενοχλητικές και να αποσπούν την προσοχή.

καλή υγείαfront-storiesφενγκ σούιfeng shui