To ρόφημα που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Η υψηλή αρτηριακή πίεση βλάπτει τις αρτηρίες που μπορεί να φράξουν και να εμποδίσουν τη ροή του αίματος στον καρδιακό μυ. Ορισμένα τρόφιμα και ποτά φαίνεται ότι επηρεάζουν την μέτρηση της αρτηριακής πίεσης ενός ατόμου, τόσο θετικά όσο και αρνητικά, με ένα νόστιμο ρόφημα φαίνεται να λειτουργεί γρήγορα βοηθώντας στη μείωση της μέτρησής σας.  

Το τσάι ιβίσκου είναι ένα νόστιμο τσάι που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής σας πίεσης, στην προώθηση της απώλειας βάρους και ενδεχομένως στη μείωση της γήρανσης των οστών 

Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από σοβαρές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών προσβολών και των εγκεφαλικών επεισοδίων.

Οι μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης δίνονται σε δύο αριθμούς με τον κορυφαίο αριθμό να είναι η μέγιστη πίεση που ασκεί η καρδιά ενώ χτυπά (συστολική πίεση). Ο κάτω αριθμός είναι η ποσότητα της πίεσης στις αρτηρίες μεταξύ των παλμών (διαστολική πίεση).

Με τη νέα έρευνα που ανακαλύπτει ότι οι παθήσεις που προστίθενται συνδέονται με την αυξημένη οστεοπόρωση και τη γήρανση των οστών, είναι ζωτικής σημασίας να βρείτε τρόπους για να μειώσετε την ανάγνωση.

Τι είναι το τσάι ιβίσκου;

Το τσάι ιβίσκου είναι ένα τσάι από βότανα που παρασκευάζεται από το φυτό ιβίσκου.

Η έρευνα έχει αποκαλύψει μια σειρά από οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση του τσαγιού, τα οποία περιλαμβάνουν την καταπολέμηση των βακτηρίων, τη μείωση των επιπέδων λίπους και την πρόληψη ορισμένων τύπων καρκίνου.

Λέγεται ότι το τσάι λειτουργεί επίσης γρήγορα, με την έρευνα να βρίσκει τα θετικά αποτελέσματα του τσαγιού στην αρτηριακή πίεση σε μόλις μία ώρα.

Έρευνα από την Tufts διαπίστωσε ότι η κατανάλωση έως και τριών φλιτζανιών τσαγιού ιβίσκου βοήθησε σημαντικά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης σε σύγκριση με ένα εικονικό φάρμακο.

Τα αντιοξειδωτικά φυτοθρεπτικά συστατικά του τσαγιού αποδείχτηκε ότι απορροφώνται από την κυκλοφορία του αίματος ενός ατόμου με τα αποτελέσματα να επηρεάζουν γρήγορα.

Οι ερευνητές παρατήρησαν επίσης πτώση της συστολικής αρτηριακής πίεσης του συμμετέχοντος κατά έξι βαθμούς σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου.

Μια πτώση πέντε μονάδων μπορεί να οδηγήσει σε 14% λιγότερους θανάτους από εγκεφαλικά, 9% λιγότερα θανατηφόρα καρδιακά επεισόδια και 7% λιγότερους θανάτους συνολικά κάθε χρόνο.

Άλλα οφέλη για την υγεία που σημειώνονται από την κατανάλωση τσαγιού ιβίσκου

  • Μειώνει τα επίπεδα λίπους στο αίμα
  • Βελτιώνει την υγεία του ήπατος
  • Ενισχύστε την απώλεια βάρους
  • Πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου
  • Καταπολεμά τα βακτήρια