Τροφές που είναι πιο πιθανό να σας προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση

Βλαστάρια: Είναι σπόροι που έχουν φυτρώσει. Τα ωμά και ελαφρά μαγειρεμένα λάχανα, ειδικά το τριφύλλι και η μηδική (πολυετές τριφύλλι), μπορεί να προκαλέσουν κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης κάθε χρόνο από το 2006. Οι ίδιες ζεστές, υγρές συνθήκες που τρέφουν τα λάχανα προάγουν επίσης τη σαλμονέλα, τη λιστέρια και το E. coli .   Το πλύσιμο δεν θα σκοτώσει τα μικρόβια.

Ωμό γάλα:   Είναι μια από τις πιο επικίνδυνες πηγές τροφιμογενών ασθενειών και είναι παράνομο σε ορισμένες πολιτείες. Είναι γάλα από ζώα που δεν έχει θερμανθεί ή παστεριωθεί για να σκοτώσει τα βακτήρια. Το νωπό γάλα μπορεί να φιλοξενεί E. coli , λιστέρια, καμπυλοβακτηρίδιο και σαλμονέλα. Μπορούν να προκαλέσουν διάρροια για μέρες, έμετο και σοβαρές ασθένειες όπως το σύνδρομο Guillain-Barré που μπορεί να οδηγήσουν σε παράλυση.
Αυγά:   Κάθε χρόνο, τα μολυσμένα με σαλμονέλα αυγά προκαλούν 79.000 περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης στις ΗΠΑ και 30 θανάτους. Τα κοτόπουλα μπορούν να περάσουν τη σαλμονέλα στα αυγά πριν σχηματιστεί το κέλυφος. Τα βακτήρια μπορούν επίσης να μολύνουν τα αυγά μέσω των κόκκων των πουλερικών.  Χρησιμοποιήστε παστεριωμένα αυγά και μαγειρέψτε τα καλά πριν τα καταναλώσετε.
τροφική δηλητηρίαση