Υγιεινά smoothies με ελάχιστες θερμίδες για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες (εικόνες)

Τα smoothies φρούτων και λαχανικών αποτελούν έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο να ενισχύσετε τον οργανισμό σας με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, αλλά και να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Στα smoothies πέραν των φρούτων και λαχανικών, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα υλικά όπως είναι το γιαούρτι, το ταχίνι και φυτικές ίνες, προκειμένου να ενισχύσουμε τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Συγκεντρώσαμε μερικές ιδέες για δροσερά και εύκολα smoothies, με λίγες θερμίδες: 

  • Smoothie με ακτινίδιο και πράσινο μήλο: Τα πράσινα smoothies είναι γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Παρέχουν ενέργεια ειδικά όταν καταναλώνονται το πρωί, αποτελούν καλές πηγές φυτικών ινών, είναι χορταστικά και έχουν υπέροχη γεύση!

Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

  • Smoothie με κίτρινη κολοκύθα: Η κίτρινη κολοκύθα δικαιολογημένα ανήκει στην κατηγορία των superfoods. Είναι χορταστική, συμβάλλει στην καλή όραση (διαθέτει πολύ καλ΄΄ες ποσότητες βιταμίνης Α), είναι πλούσια σε τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που εξασφαλίζει καλύτερη ποιότητα ύπνου και θεωρείται πως βοηθά στην πρόληψη της υπέρτασης λόγω του ελαίου που περιέχει.

Δείτε τη συνταγή για το smoothie ΕΔΩ

 

  • Smoothie με φράουλες και καρπούζι: Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τα 2 αυτά κατεξοχήν φρούτα του καλοκαιριού! Είναι πολύ γευστικά και θα σας κρατήσουν ενυδατωμένους.

Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

 

  • Smoothie με σταφύλι, σπανάκι και γάλα καρύδας: Τα σταφύλια είναι από τα πλέον αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού με πολλές ευεργετικές ιδιότητες: διαθέτουν καρδιαγγειακά και αντικαρκινικά οφέλη, οφέλη που σχετίζονται με την υγεία του δέρματος, αντιφλεγμονώδη δράση και πολλές ακόμη σπουδαίες ιδιότητες για την υγεία.

Το σπανάκι αποτελεί “δυναμίτη” για το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς προστατεύει από ιώσεις και κρυολογήματα, ενώ παράλληλα διαθέτει αντικαρκινικές ιδιότητες, προστατεύει από καρδιαγγειακά νοσήματα και σύμφωνα με μελέτη φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο για καταρράκτη.

Ένα από τα αγαπημένα πλέον φυτικά γάλατα είναι εκείνο της καρύδας. Το συγκεκριμένο γάλα θεωρείται και απίστευτα υγιεινό, χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχει. Οι καρύδες είναι γεμάτες θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες (C, Ε, Β1, Β3, Β5 και Β6), ενώ παράλληλα διαθέτουν μέταλλα, όπως είναι ο σίδηρος, το νάτριο, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το φώσφορο. Το μαγνήσιο κρατά την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα και ο συνδυασμός του με το ασβέστιο εξισορροπεί την «ένταση» των μυών και των νεύρων.
Δείτε τη συνταγή για το smoothie ΕΔΩ

Φρούταυγιεινή διατροφήsmoothiesφρούτα και λαχανικά