Υπάρχουν κάποια σοβαρά λάθη που κάνουμε στο ξύρισμα των ποδιών μας και δεν το γνωρίζουμε…

Το ξύρισμα των ποδιών αποτελεί μία διαδικασία που απασχολεί εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο σε καθημερινό βάση, ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Και μπορεί οι περισσότερες από εμάς να θεωρούμε ΄ότι γνωρίζουμε τα πάντα σε ό,τι αφορά το ξ΄ύρισμα των ποδιών μας, ωστόσο, στην πραγματικότητα σχεδόν όλες υποπίπτουμε σε μία σειρά από λάθη που βλάπτουν την επιδερμίδα μας.

Υπάρχουν λοιπόν κάποια βασικά πράγματα που κάνουμε λάθος στο ξύρισμα των ποδιών χωρίς να το γνωρίζουμε:

Ξυρίζουμε τα π΄όδια μας ενώ βρισκόμαστε μέσα στη μπανιέρα

Την επόμενη φορά προτίμηστε να ξυρίσετε τα πόδια σας ενώ στέκεστε όρθια στο ντους. Και αυτό διότι το ξύρισμα μέσα στη μπανιέρα δεν προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς το ζεστό νερό και η μεγάλη διάρκεια παραμονής σε αυτό κάνει την επιδερμίδα σας ποιο μαλακή και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουμε το βαθύ ξύρισμα που θα θέλαμε.

Χρησιμοποιούμε ξυραφάκι με τις λάθος λεπίδες

Και μπορεί η τιμή να αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην αγορά κάποιου ξυριφιού ωστόσο, αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι πως τα φθηνά ξυραφάκια με τη μία λεπίδα όχι μόνο δεν  προσφέρουν το αποτέλεσμα που θέλουμε αλλά την ίδια ώρα ερεθίζουμε το δέρμα μας. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε ξυριστικές μηχανές με τρεις ή και περισσότερες λεπίδες.

Ξυρίζουμε τα πόδια μας προς τη λάθος κατεύθυνση

Για να αποφύγουμε τους ερεθισμούς στα πόδια μετά το ξύρισμα, τότε φρόντιστε να είσαι σίγουρη πως τα ξυρίζετε με τον σωστό τρόπο. Αρχικά ξυρίζουμε τα πόδια μας προς τη φορά των τριχών και εν συνεχεία προς την αντίθετη κατεύθυνση -δηλαδή, κόντρα στις τρίχες – για να έχετε ένα άψογο αποτέλεσμα.

Μην ξυρίζετε τα πόδια σας ασκώντας μεγάλη πίεση στο δέρμα

Όσο και αν πιέσετε το ξυραφάκι πάνω στο δέρμα σας δεν θα έχετε τη λεία επιδερμίδα που θέλετε. Το βαθύ ξύρισμα που επιθυμείτε, θα σας το προσφέρει το κατάλληλο ξυραφάκι, και το μόνο που θα καταφέρετε πιέζοντας τις λεπίδες του ξυραφιού στα πόδια σας, είναι ένα ανομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Αφήνετε την ξυριστική μηχανή στην άκρη της μπανιέρας

Η συγκεκριμένη συνήθεια βλάπτει σοβαρά την επιδερμίδα σας. Το να αφήνουμε το ξυραφάκι στην άκρη της μπανιέρας είναι κάτι που κάνουμε σχεδόν όλες. Ωστόσο, η υγρασία στην οποία εκτίθεται το ξυραφάκι στην μπανιέρα ή το ντους περιορίζει την αποτελεσματικότητα των λεπίδων του και η ξυριστική σας μηχανή μετατρέπεται εστία μικροβίων. Μετά από κάθε ξύρισμα απλά τοποθετήστε το σε θέση που οι λεπίδες του να μην ακουμπούν σε κάποια επιφάνεια.

ΛάθηΞύρισμα ποδιών