20 νεκροί, 43 νέα κρούσματα, με συνολικό αριθμό τα 743

45 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Περνάμε την πιο κρίσιμη εβδομάδα. Οσο πιο πολύ μείνουμε σπίτι, τόσο πιο γρήγορα θα πάρουμε πίσω τη ζωή μας

Κατά τη σημερινή ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 43 νέα κρούσματα, τα οποία ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό σε 743, ενώ 20 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους. Στο νοσοκομείο παραμένουν  134 άνθρωποι, εκ των οποίων η πλειοψηφία τους είναι άνδρες.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, 45 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με μέση ηλικία 68 έτη, ενώ και εδώ οι περισσότεροι είναι άνδρες. Η αύξηση αυτή των 10 ασθενών περιλαμβάνει στοιχεία και από προηγούμενες μέρες. Η διασωλήνωση είναι πολύ σημαντική και αυξάνει την δυνατότητα επιβίωσης, σημείωσε ο καθηγητής.

20 οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Επιπλέον, ο κ.  Τσιόδρας ανακοίνωσε 20 θανάτους συνολικά από τον κοροναϊό, με τη μέση ηλικία των θανόντων να είναι 75 έτη. 14 άνδρες και 6 γυναίκες όλοι με κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι για δύο ημέρες στη σειρά εμφανίζεται μειωμένος ο αριθμός καταγραφών της νόσου και θανάτων στη γείτονα Ιταλία. Στην επαρχία Χουμπέι ο περιορισμός σταματά την Τετάρτη, εκτός από την Γουχάν όπου θα σταματήσουν τα μέτρα στις 8 Απριλίου, σημείωσε επίσης ο κ. Τσιόδρας.

Όσο περισσότερο μελετούμε τον ιό, τόσο περισσότερο τον καταλαβαίνουμε. Η επόμενη εβδομάδα θα είναι μια από τις πιο κρίσιμες εβδομάδες στην απόκριση. Δεν πρέπει να κάτσουμε ως αβοήθητοι παρατηρητές αυτής της κατάστασης, συνέχισε ο λοιμωξιολόγος.

Διευκρινίσεις από Χαρδαλιά για απαγόρευση κυκλοφορίας 

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε νέες διευκρινήσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας.  Όπως είπε, η φόρμα Α, που αφορά στη μετακίνηση από και προς την εργασία, θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρει σφραγίδα του εργοδότη. Η μη ύπαρξη καθιστά την βεβαίωση άκυρη.

Επίσης διευκρίνισε ότι  οι εταιρείες έκδοσης κοινοχρήστων πρέπει να δίνουν στους εργαζόμενους βεβαίωση εργοδότη με το ωράριο και αναλυτικά τις διευθύνσεις των πολυκατοικιών, που θα επισκεφτούν.

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρδαλιά διευκρίνισε πως αλλάζει το ωράριο των σούπερ μάρκετ από την Πέμπτη, καθώς έχει πλέον μειωθεί η κίνηση των πολιτών σε αυτά. Όπως είπε από την Πέμπτη 26-3 ως και Σάββατο 25/4 τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν 07:00 π.μ. με 09:00μ.μ. τις καθημερινές και 7.00π.μ. με 08:00 μ.μ. το Σάββατο. Τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή θα είναι κλειστά.

Πηγή: economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ