Αχτίδα ελπίδας: Ο νέος κοροναϊός δεν είναι πια τόσο επιθετικός. «Χάνει το φορτίο του» εκτιμούν Ιταλοί επιστήμονες

Το πρώτο αισιόδοξο μήνυμα σχετικά με την επιθετικότητα του νέου κοροναϊού εστάλη χθες από τον διευθυντή του νοσοκομείου Σαν Ραφαέλε στο Μιλάνο, Αλμπέρτο Ζανγκρίλο

Το πρώτο αισιόδοξο μήνυμα σχετικά με την επιθετικότητα του νέου κοροναϊού εστάλη χθες από τον διευθυντή του νοσοκομείου Σαν Ραφαέλε στο Μιλάνο, Αλμπέρτο Ζανγκρίλο.

Ο καθηγητής ιατρικής εκτίμησε ότι ο νέος κοροναϊός χάνει το φορτίο του και έχει γίνει πολύ λιγότερο θανατηφόρος. Δικαιολόγησε, μάλιστα, την άποψή του αυτή, υπογραμμίζοντας ότι τα test που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 10 ημέρες έδειξαν ότι το ιικό φορτίο σε ποσοτικό επίπεδο είναι απειροελάχιστο σε σύγκριση με τα ιικά φορτία πριν από έναν ή δύο μήνες».

  • Σε δηλώσεις του στο δίκτυο RAI, ο Ιταλός επιστήμων  δήλωσε ότι ορισμένοι ειδικοί «κινδυνολογούν» σχετικά με την προοπτική δεύτερου κύματος κρουσμάτων και ότι οι πολιτικοί οφείλουν να λάβουν υπ΄όψιν τους την νέα πραγματικότητα.

«Πρέπει να ξαναγίνουμε μία κανονική χώρα. Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για την τρομοκράτηση της χώρας».

Απαντώντας η ιταλική κυβέρνηση συνέστησε προσοχή, διότι είναι πολύ πρόωρο να κηρυχθεί η νίκη.

«Εν αναμονή επιστημονικής απόδειξης που θα υποστηρίξει την θέση ότι ο ιός έχει εξαφανισθεί…θα καλούσα όσους ισχυρίζονται ότι είναι βέβαιοι να μην προκαλούν σύγχυση στους Ιταλούς», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Σάντρα Ζάμπα, υφυπουργός Υγείας.

«Αντίθετα, θα πρέπει να προτρέψουμε τους Ιταλούς να παραμείνουν σε ύψιστη επιφυλακή, να διατηρήσουν την κοινωνική αποστασιοποίηση, να αποφεύγουν τον συνωστισμό, να πλένουν συχνά τα χέρια τους και να φορούν μάσκες».

Και δεύτερος γιατρός από την βόρεια Ιταλία δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ansa ότι έχει επίσης διαπιστώσει ότι ο ιός έχει αποδυναμωθεί. «Η ισχύς που είχε ο ιός πριν από δύο μήνες δεν είναι η ίδια που έχει σήμερα», δήλωσε ο Ματέο Μπασέτι, επικεφαλής της κλινικής Λοιμωδών Νόσων του νοσοκομείου Σαν Μαρτίνο της Γένοβας.

«Σήμερα είναι σαφές ότι η νόσος Covid-19 είναι διαφορετική», κατέληξε.

Πηγή: Economico.gr

Δείτε ακόμη

Φόβοι για δεύτερο κύμα COVID-19 στις ΗΠΑ λόγω των διαδηλώσεων από το κίνημα «I cant breathe»

Κοροναϊός: Ποιο είναι τελικά το αρχικό σημείο εισόδου του ιού στον οργανισμό

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ