10 εξαιρετικές χρήσεις του γιαουρτιού (εκτός από το να το τρώτε)

Το γιαούρτι είναι απίστευτα ευέλικτο πέρα ​​από το πρωινό σας μπολ. Δείτε αυτούς τους ιδιοφυείς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γιαούρτι στο σπίτι, στον κήπο σας και στη ρουτίνα ομορφιάς σας.

Για το έγκαυμα από τον ήλιο

Καταπραΰνετε το επόμενο ηλιακό έγκαυμα με γιαούρτι.   Πάρτε μια χούφτα γιαούρτι (το καλύτερο είναι απλό) και ανακατέψτε το με μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομηλιού. Απλώστε το στην πληγείσα περιοχή για περίπου δέκα λεπτά. Αυτό που θα νιώσετε είναι άμεση ανακούφιση από ψύξη, ενυδατωμένο απαλό δέρμα και προστασία από τις αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του γιαουρτιού.

Διευκολύνετε μια μόλυνση ζύμης

Το βασικό συστατικό του γιαουρτιού είναι ο lactobacillus acidophilus, ένα βακτήριο που βρίσκεται στα έντερα και στον κόλπο. Αυτό το βακτήριο, μαζί με τη ζάχαρη στη διατροφή σας, δημιουργεί υπεροξείδιο του υδρογόνου που σκοτώνει τη μόλυνση ζύμης . Το γιαούρτι είναι επίσης απαραίτητο για την αποκατάσταση της ισορροπίας μεταξύ των καλών και των κακών βακτηρίων στο σώμα, επειδή εξισορροπεί τα επίπεδα οξέος στο σώμα που εμποδίζει την ανάπτυξη της μαγιάς.  

Καταπραΰνει την κοιλιά του σκύλου σας

Τα κατοικίδια παίρνουν αέρια όπως οι άνθρωποι και ο λόγος για αυτό μπορεί να είναι η έλλειψη των καλών βακτηρίων στην τροφή του κατοικίδιου ζώου σας. Μπορείτε να βοηθήσετε να απαλύνετε τον πόνο στην κοιλιά τους προσθέτοντάς το στο φαγητό τους. Δοκιμάστε δύο κουταλάκια του γλυκού γιαούρτι για σκύλους ή γάτες που ζυγίζουν έως και 14 κιλά, μία κουταλιά της σούπας για μεσαίου μεγέθους σκύλους, δύο κουταλιές της σούπας για μεγαλόσωμους σκύλους βάρους 35 έως 84 κιλών και τρεις κουταλιές της σούπας για σκύλους που ζυγίζουν περισσότερο από 85 κιλά.

Μάσκα απολέπισης

Εάν θέλετε μια πιο φυσική προσέγγιση στη φροντίδα του δέρματος , το γιαούρτι είναι ο καλύτερος τρόπος. Απλώστε απλό γιαούρτι στο πρόσωπό σας, κάνοντας κυκλικές κινήσεις για να το ανακατέψετε. Περιμένετε 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Το γαλακτικό οξύ στο γιαούρτι καταπραΰνει και ενυδατώνει το δέρμα σας. Αν θέλετε να ενισχύσετε την ενυδατική δύναμη, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και βρώμη.

Διόρθωση φριζαρίσματος

Το γιαούρτι είναι μια εξαιρετική λύση για τα φριζαρισμένα μαλλιά . Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγο γιαούρτι, σκόνη κακάο και μέλι για να φτιάξετε μια μάσκα μαλλιών που εξημερώνει τις μύγες. Ξεκινήστε με ένα φλιτζάνι απλό γιαούρτι, δύο κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη και δύο κουταλιές της σούπας μέλι. Τοποθετήστε τη μάσκα στα μαλλιά σας για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με σαμπουάν.

Φυσική βαφή μαλλιών

Αν θέλετε να αποκτήσετε μερικές ανταύγειες στα μαλλιά σας αλλά θέλετε να αποφύγετε τη χλωρίνη, το μόνο που θα χρειαστείτε είναι χυμός λεμονιού και γιαούρτι. Ξεκινήστε με ένα φλιτζάνι γιαούρτι και δύο κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε και εφαρμόστε στα μαλλιά σας για 30 λεπτά για απαλές, χρυσαφένιες ανταύγειες.

Ανανεώστε τα μπρούτζινα!

Γνωρίζατε ότι το γιαούρτι μπορεί να σας βοηθήσει να μετατρέψετε τον αμαυρωμένο ορείχαλκο , όπως εκείνα τα παλιά σκουριασμένα κλειδιά που δεν μπορείτε ποτέ να καθαρίσετε, σε λαμπερά όμορφα κομμάτια; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τρίψετε το γιαούρτι στο ορείχαλκο σας, να ξεπλύνετε αφού στεγνώσει το γιαούρτι, να στεγνώσετε το κομμάτι και να αφήσετε το κομμάτι με ένα μαλακό πανί

Αποκτήστε απαλά πόδια σαν του μωρού

Τα πόδια μας  είναι ένα από τα πιο παραμελημένα μέρη του σώματός μας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι και καρύδια για να δημιουργήσετε ένα φυσικό scrub που θα σας αφήσει απαλά, λεία πόδια . Αλέστε 1/2 φλιτζανιού καρύδια και αναμείξτε το με απλό γιαούρτι. Τρίψτε τα πόδια σας και ξεπλύνετε.

Φυσικός μαχητής της ακμής

Το γιαούρτι είναι τέλειο για να καταπραΰνει τα φλεγμονώδη σπυράκια . Μπορείτε είτε να τοποθετήσετε το γιαούρτι απευθείας στα σημεία σας είτε να το φάτε. Εάν θέλετε να ενισχύσετε την αντιφλεγμονώδη απόκριση, προσθέστε 1/4 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά στο γιαούρτι σας.

Εξισορροπήστε τον τόνο του δέρματός σας

Το γιαούρτι κάνει εξαιρετικό τονωτικό του δέρματος. Εάν έχετε κηλίδες αποχρωματισμένου δέρματος, ηλιακές κηλίδες ή ουλές από προηγούμενη ακμή, μπορείτε να μειώσετε τη μελάγχρωση στο δέρμα σας. Ξεκινήστε παίρνοντας τρεις κουταλιές της σούπας γιαούρτι και ανακατέψτε με ένα κουταλάκι του γλυκού λεμόνι. Απλώστε ένα λεπτό στρώμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά. Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας και στεγνώστε τα.

 

γιαούρτι