5 χρήσεις του φούρνου μικροκυμάτων που σίγουρα δεν γνωρίζατε

 

Όσοι χρησιμοποιούν τον φούρνο μικροκυμάτων μόνο για το ζέσταμα του φαγητού, κάνουν τεράστιο λάθος, καθώς δεν αξιοποιούν το εργαλείο αυτό στο έπακρο. Δείτε μερικούς εντυπωσιακούς τρόπους, για να αποκομίσετε τα μέγιστα από την ηλεκτρική αυτή συσκευή:

 

Αποξήρανση βοτάνων

Με την βοήθεια του φούρνου μικροκυμάτων, μπορείτε να μετατρέψετε τα φρέσκα βότανα σε αποξηραμένα. Αυτό γίνεται απλά τοποθετώντας φύλλα του βοτάνου που επιθυμείτε να αποξηράνετε, σε μία μονή στρώση ανάμεσα σε 2 χαρτοπετσέτες και ενεργοποιείτε το φουρνάκι για περίπου 1 λεπτό. Η μέθοδος αυτή είναι καταλληλότερη για μαϊντανό, βασιλικό και φύλλα σέλερι.

 

Ψήσιμο ξηρών καρπών

Απλώστε τους ξηρούς καρπούς σε ένα στρώμα σε ένα πιάτο που είναι κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και, στη συνέχεια, προσθέστε λάδι ή βούτυρο-περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού για κάθε φλιτζάνι ξηρούς καρπούς ή σπόρους-και ζεστάνετέ τα ψηλά στο φούρνο μικροκυμάτων σας για περίπου ένα λεπτό. Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι έχουν τελειώσει, προσθέτοντας χρόνο σε μικρές ποσότητες όσο χρειάζεται μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να έχουν την ωραία μυρωδιά.

 

Ψήστε μήλα

Για πιο γρήγορο μαλακό μήλο, ξεφλουδίστε και κόψτε το και αφήστε το ολόκληρο ή κόψτε το σε κομμάτια. Γεμίστε ή καλύψτε με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και τυχόν μπαχαρικά ή μπαχαρικά που προτιμάτε, όπως κανέλα. Καλύψτε το με χαρτοπετσέτα και θερμάνετε σε υψηλή θερμοκρασία για 2½ έως 3 λεπτά. Φροντίστε να το αφήσετε να καθίσει για λίγο πριν φάτε.

 

Ψήστε πατάτες

Τα μικροκύματα μπορούν να σας δώσουν αφράτες ψητές πατάτες. Αρχικά, τρίψτε τις πατάτες σας και τρυπήστε σε πολλά σημεία, με ένα πιρούνι. Αυτό θα δώσει «χώρο» στον ατμό να μπει στο εσωτερικό. Μαγειρέψτε μια πατάτα για 7 έως 8 λεπτά, δύο για 10 έως 12 και τέσσερις για 14 έως 18, ή μέχρι να μαλακώσουν. Μην ξεχάσετε να γυρίσετε τις πατάτες σας στην μέση του χρόνου.

 

Απολυμάνετε τα σφουγγάρια

Το μόνο που χρειάζεται είναι 1 λεπτό σε υψηλή θερμοκρασία στο φούρνο μικροκυμάτων για να σκοτώσετε τα βακτήρια στα σφουγγάρια της κουζίνας σας. Ελέγξτε πρώτα πως δεν υπάρχουν μεταλλικές λεπτομέρειες για την αποφυγή ατυχήματος.