5 εύκολοι τρόποι για να καταπολεμήσετε την κούραση με το φαγητό

Όταν η κούραση επικρατεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι περισσότεροι από εμάς αναζητούμε κάτι να μας τονώσει, όπως ζάχαρη ή καφείνη.  Σίγουρα, και τα δύο αυξάνουν γρήγορα τα επίπεδα ενέργειας. Αλλά δεν έχουν επίσης δύναμη διατήρησης – και δεν είναι πολύ καλά για τη γενική υγεία μας.

Μπορείτε να έχετε καλύτερες επιλογές για να παραμένετε σε εγρήγορση και ξύπνιοι. Μόλις μάθετε ποιες τροφές υψηλής ενέργειας πρέπει να τρώτε και μερικές βέλτιστες πρακτικές για το πώς να τις τρώτε, θα είστε  νιώσετε καλύτερα σε ελάχιστο χρόνο.  Ξεκινήστε τη διατροφή υψηλής ενέργειας με αυτές τις πέντε γρήγορες συμβουλές:

1. Μην παραλείπετε ποτέ το πρωινό

Έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό αποδίδουν καλύτερα στις εργασίες, τρώνε λιγότερες θερμίδες και χάνουν λιγότερες μέρες δουλειάς και σχολείου από εκείνους που δεν το κάνουν. Οι άνθρωποι που παραλείπουν το πρωινό είναι πιο πιθανό να είναι λιγότερο δραστήριοι ή ακόμα και ληθαργικοί το πρωί.

2. Μην παρακάνετε τον καφέ σας

Ένα ή δύο φλιτζάνια καθημερινά   είναι μια χαρά. Η υπερβολή σας προκαλεί κούραση αργότερα μέσα στην ημέρα. Επιπλέον, η κατανάλωση καφεΐνης  αργά το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ μπορεί να οδηγήσει σε άγρυπνες νύχτες – και ακόμη περισσότερη κούραση την επόμενη μέρα.

3. Αποφύγετε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες

Οι υδατάνθρακες παρέχουν την απαραίτητη ενέργεια για το σώμα σας. Αλλά οι εξαιρετικά επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, όπως το άσπρο ψωμί, οι καραμέλες και τα γλυκά αρτοσκευάσματα δεν βοηθάνε.  Για ενέργεια που διαρκεί, αναζητήστε μη επεξεργασμένους υδατάνθρακες και  τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες . Δοκιμάστε πλιγούρι βρώμης, καστανό ρύζι, βατόμουρα, πορτοκάλια, όσπρια, μπρόκολο, σπαράγγια, σπανάκι και λάχανο, για ορεκτικά.

4. Προσθέστε άπαχη πρωτεΐνη στα γεύματα και τα σνακ

Η πρωτεΐνη χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθεί και να απορροφηθεί. Όταν την συνδυάζετε με υδατάνθρακες, επιβραδύνει την απελευθέρωση ζάχαρης στην κυκλοφορία του αίματός σας. . Για παράδειγμα, δοκιμάστε να προσθέσετε μια μερίδα ξηρών καρπών, βούτυρο ξηρών καρπών (χωρίς ζάχαρη), απλό γιαούρτι ή χούμους στα γεύματα ή τα σνακ σας.

5. Επιλέξτε μικρά, συχνά γεύματα για να τροφοδοτήσετε την ημέρα σας

Για μερικούς από εμάς, όταν παραλείπουμε γεύματα ή τρώμε πολύ σπάνια, τα επίπεδα ενέργειάς μας μπορεί να πέσουν τόσο χαμηλά που μπορεί να τρώμε υπερβολικά στο επόμενο γεύμα ή να τρώμε ανθυγιεινά σνακ. Συνδυάστε τις παραπάνω συμβουλές για επιτυχία και κάντε το  τακτικά . Για παράδειγμα, συνδυάστε μια άπαχη πρωτεΐνη όπως στήθος ψαριού ή κοτόπουλου με έναν μη επεξεργασμένο  υδατάνθρακα, όπως το καστανό ρύζι και το πιο σημαντικό μέρος, τα λαχανικά!

Αν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές, θα διατηρήσετε το μυαλό και το σώμα σας στα καλύτερά τους όλη την ημέρα.

 

Διαβάστε ακόμα: 

Ενισχύστε την ενέργεια και το ανοσοποιητικό σας με αυτές τις 13 σούπερ τροφές

 

front-stories