8 φυσικοί τρόποι για να ξεπεραστεί η στυτική δυσλειτουργία

Μπορείτε να τρέξετε τόσο γρήγορα όσο κάνατε όταν ήσασταν 20 ετών; Μπορείτε να βάλετε γκόλ ή τρίποντο όπως μπορούσατε κάποτε;

Πιθανώς όχι.  Αλλά ακόμη και όσο μεγαλώνουμε, υπάρχουν ακόμα πολλοί τρόποι για να μείνουμε στο παιχνίδι και να το απολαύσουμε. Αυτό ισχύει τόσο για τον αθλητισμό, όσο και για το σεξ.

Η Στυτική Δυσλειτουργία μπορεί να επηρεάσει άνδρες όλων των ηλικιών, αλλά είναι ιδιαίτερα συχνή σε μεγαλύτερης ηλικίας άνδρες.

Μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις, να υπονομεύσει την αυτοεκτίμηση και να κλέψει μέρος της χαράς από τη ζωή. Τα καλά νέα είναι οι πιθανότητες να βρεθεί μια λύση που να λειτουργεί για εσάς είναι μεγαλύτερες από ποτέ.

Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους. Μερικές φορές είναι τόσο απλή όσο η παρενέργεια ενός συγκεκριμένου φαρμάκου, ή να οφείλονται σε άλλα αίτια όπως:

  • Αγγειακές ή νευρολογικές παθήσεις
  • Χειρουργικές επεμβάσεις που σχετίζονται με τον προστάτη.
  • Άγχος, συγκρούσεις σχέσεων, κατάθλιψη και άγχος απόδοσης.
  • Τραυματισμό στο πέος.
  • Χρόνια ασθένεια όπως ο διαβήτης και η υψηλή αρτηριακή πίεση.
  • Ανθυγιεινές συνήθειες όπως το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η υπερκατανάλωση τροφής και η έλλειψη άσκησης.

Εάν υποφέρετε από Στυτική Δυσλειτουργία, δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές για καλύτερη υγεία και καλύτερη σεξουαλική ζωή.

Περιορίστε την πρόσληψη αλκοόλ.

Σταματήστε το κάπνισμα.

Δώστε προσοχή στην υγεία της καρδιάς και των αγγείων σας: Τα υψηλά επίπεδα σε αρτηριακή πίεση, σάκχαρο στο αίμα, χοληστερόλη και τριγλυκερίδια μπορούν να καταστρέψουν όλες τις αρτηρίες στην καρδιά (προκαλώντας καρδιακή προσβολή), στον εγκέφαλο (προκαλώντας εγκεφαλικό επεισόδιο) και οδηγώντας στο πέος (προκαλώντας Στυτική Δυσλειτουργία).

Ακολουθείστε υγιεινή διατροφή (η μεσογειακή διατροφή συνιστάται συχνά). Σύμφωνα με την Μελέτη: Massachusetts Male Aging Study η υιοθέτηση  μιας διατροφής πλούσιας σε τρόφιμα όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και ψάρια – με λιγότερα κόκκινα και επεξεργασμένα κρέατα – μείωσε την πιθανότητα εμφάνισης ΕΔ.

Κάντε τακτική αερόβια άσκηση. Π.χ. ξεκινήστε να περπατάτε.  Σύμφωνα με μια μελέτη του Χάρβαρντ, μόλις 30 λεπτά με τα πόδια την ημέρα συνδέθηκε με 41% μείωση πιθανοτήτων Στυτικής Δυσλειτουργίας. Άλλες έρευνες δείχνουν ότι η μέτρια άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της σεξουαλικής απόδοσης σε παχύσαρκους μεσήλικες άνδρες με Στυτική Δυσλειτουργία.

Προσέξτε το βάρος σας. Γίνετε λεπτός και μείνετε λεπτός.  Η απώλεια βάρους μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της στυτικής δυσλειτουργίας, έτσι ώστε να φτάσετε σε ένα υγιές βάρος και να παραμείνετε εκεί είναι μια άλλη καλή στρατηγική για την αποφυγή ή τη διόρθωση της Στυτικής Δυσλειτουργίας. Η παχυσαρκία αυξάνει τους κινδύνους για αγγειακές παθήσεις και διαβήτη, δύο κύριες αιτίες της Στυτικής Δυσλειτουργίας. Και το υπερβολικό λίπος παρεμποδίζει αρκετές ορμόνες που μπορεί επίσης να αποτελούν μέρος του προβλήματος.

Ζητήστε θεραπεία εάν χρειαστεί για τυχόν συναισθηματικά ή ψυχολογικά προβλήματα, όπως άγχος, κατάθλιψη και άγχος.  Η Στυτική Δυσλειτουργία είναι διπλάσια διαδεδομένη στους άνδρες με κατάθλιψη.

Επικοινωνήστε καλύτερα και πιο συχνά με τον σύντροφό σας.

 

 

Από το Press Room με πληροφορίες από Cleveland Clinic, Harvard

στυτική δυσλειτουργία