Αυτά είναι τα χόμπι που θα σας κάνουν εξυπνότερους σύμφωνα με τους ειδικούς

Πριν από πολύ καιρό οι άνθρωποι πίστευαν πως τα ταλέντα τους ήταν…θεόσταλτα. Θεωρούσαν πως γεννιούνται με ένα συγκεκριμένο επίπεδο νοημοσύνης, το οποίο δεν μπορεί να αλλάξει. Ωστόσο, οι σύγχρονες μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι δεν γεννιούνται ευφυείς. Μπορούν να κατακτήσουν αυτή τη δεξιότητα μέσω της εκπαίδευσης και το να είσαι έξυπνος δεν εξαρτάται από την εθνικότητα, την κοινωνική θέση ή το φύλο σου.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν 4 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να γίνετε ακόμα πιο έξυπνοι. Δοκιμάστε να ενσωματώσετε αυτές τις 4 συνήθειες στην καθημερινότητά σας¨

  1. Μάθετε πώς να παίζετε ένα μουσικό όργανο. Το παίξιμο ενός μουσικού οργάνου δεν είναι μόνο χαλαρωτικό αλλά κάνει και τον εγκέφαλό σας πιο παραγωγικό. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που ξέρουν να παίζουν ένα μουσικό όργανο έχουν υψηλότερη βαθμολογία IQ κατά 8 μονάδες από τους ανθρώπους που δεν παίζουν κανένα όργανο. Όταν παίζετε ένα μουσικό όργανο, ενεργοποιείτε εκείνα τα μέρη του εγκεφάλου σας που είναι υπεύθυνα για την ακοή και τη μνήμη σας. Έτσι, οι άνθρωποι αυτοί έχουν καλύτερες ακουστικές ικανότητες και μπορούν να απομνημονεύουν πράγματα ευκολότερα και γρηγορότερα.
  2. Διαβάστε κάθε μέρα. Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι που διαβάζουν είναι πιο έξυπνοι από εκείνους που δεν διαβάζουν. Οι περισσότεροι επιτυχημένοι άνθρωποι στον κόσμο εμπνεύστηκαν για να ξεκινήσουν τις επιχειρήσεις τους μέσα από την ανάγνωση βιβλίων. Οι άνθρωποι που διαβάζουν πολύ έχουν πλούσιο λεξιλόγιο και καλύτερη κατανόηση του κόσμου. Η ανάγνωση βιβλίων σας κάνει επίσης καλύτερους στην επίλυση προβλημάτων και στη λήψη αποφάσεων.
  3. Ασκηθείτε σε καθημερινή βάση. Οι άνθρωποι που ασκούνται είναι καλύτεροι στην επεξεργασία πληροφοριών από εκείνους που δεν φροντίζουν για τη σωματική τους εμφάνιση και τη γενική τους ευεξία. Επιπλέον, όταν ασκείστε, το τμήμα του εγκεφάλου σας που είναι υπεύθυνο για τις γνωστικές λειτουργίες λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ωστόσο, αν ασκείστε μόνο μία φορά το μήνα, δεν θα πετύχετε κανένα αποτέλεσμα.
  4. Μάθετε μια νέα γλώσσα. Έχει αποδειχθεί ότι όσο περισσότερες γλώσσες γνωρίζει κάποιος, τόσο πιο έξυπνος και καλύτερος στην επίλυση προβλημάτων γίνεται. Επίσης, οι άνθρωποι που μιλούν περισσότερες από μία γλώσσες μπορούν να επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης. Έτσι, θυμούνται τα πράγματα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, οι πολύγλωσσοι άνθρωποι δεν είναι μόνο πιο έξυπνοι, αλλά και πιο ανεκτικοί, με ευρύτητα πνεύματος, παρουσιάζουν εξαιρετική πνευματική ευελιξία και είναι πιο δημιουργικοί.