Μπορεί η μπύρα να ανακουφίσει από την δυσκοιλιότητα; Δείτε μερικά οφέλη που δεν γνωρίζατε

Η μπύρα αποτελεί ένα δημοφιλές αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται με την ζύμωση δημητριακών με μαγιά, λυκίσκο και άλλους αρωματικούς παράγοντες. Οι περισσότεροι τύποι μπύρας περιέχουν 4-6% αλκοόλ, αλλά αυτό μπορεί να κυμαίνεται από 0,5-40%. Η μπύρα περιέχει μια ποικιλία βιταμινών και ανόργανων συστατικών του συμπλέγματος Β. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα πλήρη τρόφιμα, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, τα οποία αποτελούν την καλύτερη πηγή.

Σύμφωνα με έρευνες, η μπύρα είναι εξίσου καλή με τα προβιοτικά για το έντερο, αν η κατανάλωση γίνεται με μέτρο. Σύμφωνα με την σχετική έρευνα, του prof. Eric Classen από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, οι δυνατές βελγικές μπύρες έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε προβιοτικά από τις ήπιες αντίστοιχές τους. Αυτό συμβαίνει γιατί ζυμώνονται δύο φορές. Έτσι, μία μπύρα πλούσια σε προβιοτικά θα μπορούσε να είναι ωφέλιμη σε τακτική βάση. Παράλληλα, πέρα από την βελτίωση της λειτουργίας του πεπτικού, η μέτρια κατανάλωση αυτού του αλκοολούχου ποτού μπορεί να έχει μια πληθώρα πλεονεκτημάτων για την υγεία.

Ενισχύει τη γνωστική λειτουργία

Ένας αυξανόμενος όγκος ερευνών υποδηλώνει ότι η μπύρα περιέχει ένα συστατικό που ονομάζεται Xanthohumol. Πρόκειται για ένα φλαβονοειδές που προστατεύει από την οξειδωτική βλάβη των εγκεφαλικών κυττάρων, διαδικασία που σχετίζεται με την άνοια. Έτσι επιβραδύνεται και η διαδικασία της απώλειας μνήμης που σχετίζεται με την ηλικία.

Διώχνει τις τοξίνες από το σώμα

Η μπύρα διαθέτει σημαντικές διουρητικές ιδιότητες, με αποτέλεσμα η τακτική ούρηση να συμβάλλει στην απώλεια των τοξινών από τον οργανισμό.

Μειώνει τον κίνδυνο για πέτρες στα νεφρά

Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Clinical Journal of the American Society of Nephrology, άνδρες και γυναίκες που έπιναν μπύρα με μέτρο, είχαν 41% χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν πέτρες στα νεφρά. Αυτό μπορεί να αποδοθεί στην παρουσία φυτοχημικών στο ποτό.

Προωθεί τον καλό ύπνο

Η μπύρα είναι πλούσια σε βιταμίνες Β2 και Β3. Αυτά θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τον κύκλο του ύπνου σας και ακόμη και να θεραπεύσετε την αϋπνία.

Σου δίνει πιο δυνατά οστά

Η μπύρα είναι γνωστό ότι είναι πλούσια σε διαιτητικό πυρίτιο, το οποίο είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη των οστών.

Ανακουφίζει τη δυσκοιλιότητα

Το μπουκάλι μπύρας που τόσο αγαπάτε, έρχεται με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Στην πραγματικότητα, περιέχει το 20% της ημερήσιας ανάγκης ενός ατόμου σε φυτικές ίνες. Αυτό βελτιώνει την κινητικότητα του εντέρου και ανακουφίζει από τη δυσκοιλιότητα.

Ενισχύει την όραση

Μια μελέτη που παρουσιάστηκε στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Οντάριο υποστηρίζει, ότι μια μπύρα την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη. Επιπλέον, τα ένζυμα και τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται σε αυτό το ρόφημα αποτρέπουν τη βλάβη στα μιτοχόνδρια.

Είναι ευεργετική για τα μαλλιά και το δέρμα 

Η μπύρα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ορισμένες βιταμίνες, λυκίσκο και βύνη. Αυτά προάγουν την υγεία των μαλλιών και προσθέτουν λάμψη στο δέρμα. Επιπλέον, οι βιταμίνες αυτές βοηθούν επίσης στη μείωση της ακμής.

Τα παραπάνω οφέλη σχετίζονται με την μέτρια και φυσιολογική κατανάλωση μπύρας, από άτομα χωρίς υπάρχοντα νοσήματα τα οποία δεν επιτρέπουν την κατανάλωση αλκόολ.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί, πως οι βιταμίνες που εμπεριέχονται στην μπύρα μπορούν να λειτουργήσουν αντισταθμιστικά σε μία υγιεινή και πλήρη διατροφή.

μπύραμπύρα και υγείαδυσκοιλιοτητα