Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιείτε αντηλιακό μετά τη λήξη του και θα εξακολουθεί να λειτουργεί;

Το αντηλιακό είναι από τα πιο απαραίτητα καλοκαιρινά αξεσουάρ!  Οι ειδικοί λένε, πουθενά χωρίς αυτό.  Πολλοί από εμάς  έχουμε ξεμείνει με λίγο αντηλιακό από τις περσινές διακοπές και αναρωτιόμαστε αν μπορούμε ακόμα να το χρησιμοποιήσουμε για να εξοικονομήσουμε χρήματα.  Ωστόσο, είναι σημαντικό να ελέγχετε την ημερομηνία λήξης στο μπουκάλι, καθώς ενδέχεται να μην έχει το αντιηλιακό σας, την επίδραση που θέλετε

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντηλιακό μετά την ημερομηνία λήξης του;

Είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους να ελέγχουν ξανά την ημερομηνία λήξης στο αντηλιακό πριν από τη χρήση.

Εάν φυλάσσεται σωστά και διατηρείται σε καλή κατάσταση (μακριά από ζέστη, ηλιακό φώς ή υγρασία) η αντηλιακή σας προστασία θα εξακολουθεί να είναι αποτελεσματική μέχρι την ημερομηνία λήξης.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται το αντιηλιακό μετά την ημερομηνία λήξης, καθώς δεν μπορείτε πλέον να βασίζεστε σε αυτό, για την παροχή προστασίας. Σε πολλες περιπτώσεις, μπορεί δε να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα.

Γιατί λήγει το αντηλιακό;

Καθώς το αντηλιακό είναι ένα φωτοπροστατευτικό προϊόν με την πάροδο του χρόνου λήγει επειδή τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για να αντανακλούν το φως του ήλιου και να προστατεύουν το δέρμα σας αρχίζουν να αλλοιώνονται.  Ως αποτέλεσμα, χάνει τη δύναμή του με την πάροδο του χρόνου, η οποία μπορεί να επιταχυνθεί λόγω θερμότητας.

 

Διαβάστε ακόμα: 

Πόσο καλά ξέρετε τη χρήση του αντηλιακού σας; Κάντε το τεστ των 10 ερωτήσεων

 

προστασία από τον ήλιοαντιηλιακό