Δωρεάν πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης για άτομα με νευρολογικές παθήσεις

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών θα πραγματοποιήσει στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους άθλησης της, δωρεάν πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης.

Το πρόγραμμα θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, για άτομα που πάσχουν από νευρολογικές παθήσεις (ΝΠ), όπως: πολυνευροπάθειες, άνοιες – Αλτσχάιμερ, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, Πάρκινσον, πολλαπλή σκλήρυνση κ.ά.

Στόχοι του προγράμματος είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών θεραπευτικής άσκησης ασθενών με ΝΠ, η πρόληψη, αλλά και η πρώιμη παρέμβαση και αντιμετώπιση της αναπηρίας, που επέρχεται στην πορεία κάθε νευρολογικής νόσου.

Ως ημερoμηνία έναρξης των προγραμμάτων έχει οριστεί η Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2019 στις 17:00 μ.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, σχετικά με τη δήλωση συμμετοχής τους, στο τηλέφωνο: 2310 810411 (εσ. 154).

Απαραίτητη προϋπόθεση, πέραν της δήλωσης συμμετοχής, είναι και η φυσική παρουσία των ενδιαφερόμενων με αθλητική ενδυμασία στη Μονάδα Alzheimer “Αγία Ελένη” (Πέτρου Συνδίκα 13), την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 17:00 μ.μ., προκειμένου να πραγματοποιηθεί κινητική αξιολόγηση συμμετοχής και ενημέρωση από τους επιστημονικά υπεύθυνους των θεραπευτικών προγραμμάτων.

 

Αλτσχάιμερ