Ευτυχία:  Είναι το ποτήρι σας μισοάδειο ή μισογεμάτο;

Μία ανάλυση του 2011 σχεδόν 4.000 Βρετανών βρήκε ότι όσοι δήλωσαν ότι ένιωθαν ικανοποιημένοι, χαρούμενοι ή ενθουσιασμένοι σε μία τυπική ημέρα, είχαν έως και 35% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα.

Eυτυχισμένος  Δυστυχισμένος
+   Η έρευνα έχει βρει μία άμεση σχέση μεταξύ της αισιοδοξίας και ενός ισχυρότερου ανοσοποιητικού συστήματος, καλύτερης λειτουργίας των πνευμόνων, λιγότερου πόνου και καλύτερης καρδιακής υγείας.

 

  Η απαισιοδοξία συνδέεται με το άγχος, την κατάθλιψη, την υψηλή αρτηριακή πίεση, τις καρδιακές παθήσεις και τις επιλογές συμπεριφοράς που μπορεί να είναι επιβλαβείς για την γενικότερη υγεία.

 

+   Μελέτες δείχνουν ότι θετικές και ικανοποιητικές σχέσεων όσο μικρές και αν είναι, είναι το κλειδί για μία ευτυχισμένη ζωή.

 

  Η κοινωνική απομόνωση και η μοναξιά, μπορούν να βλάψουν την υγεία όσο το κάπνισμα 15 τσιγάρων την ημέρα

 

+   Έρευνες δείχνουν ότι το να έχεις σκοπό και νόημα στη ζωή είναι πιο σημαντικό από την τακτική άσκηση ή την μείωση του αλκοόλ και του καπνίσματος, στη μείωση κινδύνου θανάτου.

 

  Ατομα χωρίς ισχυρό σκοπό ζωής, ακόμα και αν ήταν πλούσιοι, είχαν περισσότερες από διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα.

 

+    Η εξάσκηση της συμπόνιας ενισχύει την ευτυχία, την υγεία, την αυτοπεποίθηση και την ανθεκτικότητα.  Μία μελέτη, διαπίστωσε οτι χρειάστηκαν μόνο 2 εβδομάδες καθημερινού μισάωρου διαλογισμού για να προκληθεί μια μετρήσιμη αλλαγή σε περιοχές του εγκεφάλου που υποστηρίζουν την θετικότητα.
+   Η χρήση όλης της ικανότητας και της προσοχής σας σε μία απαιτητική εργασία μπορεί να σας βάλει σε μία ευφορική ροή, παρόμοια με τη ζώνη που αποκτά ένας αθλητής σε μία κορυφαία απόδοση.

 

  Η αποδέσμευση προκαλεί κατάθληψη και αρνητικότητα που μπορέι να εξαπλωθεί σε συναδέλφους, φίλους και οικογένεια.

 

+   Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι, είχαν χαμηλότερα επίπεδα φλεγμονής πριν και μετά από ένα αγχωτικό γεγονός, σύμφωνα με μελέτη.   Ατομα χωρίες καλές δεξιότητες αντιμετώπισης του στρες, έχουν υψηλότερο κίνδυνο για καρδιακή νόσο, προβλήματα ύπνου, κατάθλιψη και παχυσαρκία.

  

 Μετρήστε τους λόγους για τους οποίους αισθάνεστε ευλογημένοι.

Σκεφθείτε καθημερινά τους λόγους για τους οποίους πρέπει να νιώθετε ευγνωμοσύνη.

Καλλιεργήστε ουσιαστικές σχέσεις με φίλους και οικογένεια.

Αφιερώστε εθελοντικά τον χρόνο σας να βοηθήσετε άλλους.

Εξασκηθείτε να οραματίζεστε τον εαυτό σας να είναι χαρούμενος και ικανοποιημένος στο μέλλον.

Να είστε συμπονετικοί και επιεικείς με τους άλλους.

 

 

 

 

Πηγή:  Cnn.com

 

ευτυχία