Ένα ζεστό μπάνιο είναι πάντα απολαυστικό – Δείτε όμως τα πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε όταν κάνετε μπάνιο

Ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα ένα ζεστό μπάνιο είναι τόσο απολαυστικό που δύσκολα θέλουμε να κλείσουμε τη βρύση.

Δείτε μερικά όμως πράγματα που καλό θα ήταν να αποφεύγουμε όταν κάνουμε μπάνιο.

Το πολύ ζεστό νερό
Σίγουρα το καυτό νερό φαίνεται η καλύτερη επιλογή για να χαλαρώσετε μετά από μία κουραστική μέρα στην δουλειά, αλλά το ιδανικό για την επιδερμίδα είναι οι χαμηλότερες θερμοκρασίες όπως αναφέρουν οι δερματολόγοι. Το καυτό νερό απομακρύνει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας και δυσκολεύει την κυκλοφορία του αίματος.

Την παραμονή αρκετής ώρας κάτω από το νερό
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η σωστή διάρκεια ενός ντους πρέπει να είναι μέχρι 10 λεπτά. Άρα για να έχετε μία υπέροχη επιδερμίδα καλό θα ήταν να μην υπερβαίνεται το χρόνο παραμονής κάτω από το νερό. Επίσης καλό είναι να έχετε την πλάτη προς το νερό και όχι το πρόσωπο σας.

Προσοχή στο σαμπουάν που χρησιμοποιείτε
Ένα σύνηθες λάθος που κάνουμε όλοι μας είναι ότι δεν κοιτάμε τις ετικέτες στο σαμπουάν για να δούμε τα συστατικά. Θα πρέπει να αποφεύγουμε σαμπουάν που περιέχουν ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς.

Χρήση σαπουνιού
Η χρήση του σαπουνιού απομακρύνει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας και κάνει το δέρμα ξηρό και ταλαιπωρημένο. Γι αυτό επιλέγουμε ένα αφρόλουτρο χωρίς σαπούνι αλλά με ενυδατικές ιδιότητες.

Το σφουγγάρι
Οι δερματολόγοι επισημαίνουν ότι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη μας είναι η χρήση του σφουγγαριού. Ο λόγος είναι ότι το σφουγγάρι είναι εστία βακτηρίων και μικροβίων. Εάν όμως θέλετε να χρησιμοποιείτε σφουγγάρι τότε πρέπει να φροντίζετε να το αλλάζετε συχνά, όπως και μετά από κάθε χρήση να το βάζετε σε σημείο που να μπορεί να στεγνώσει.

Από το newsroom του Healthmag.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

μπάνιοΑποφυγήπράγματα