Γιατί τα ρεβίθια είναι τόσο υγιεινά;

Τα ρεβίθια, τα οποία είναι επίσης γνωστά ως φασόλια garbanzo, ταξινομούνται ως όσπρια. Προέρχονται από ένα φυτό – στην πραγματικότητα,  είναι ένα από τα πρώτα καλλιεργημένα λαχανικά στην ιστορία – και μεγαλώνουν δύο έως τρία σε λοβό. Ωστόσο, τα ρεβίθια θεωρούνται ταυτόχρονα λαχανικό και πρωτεΐνη επειδή είναι τόσο θρεπτικά. Κάποιοι τα θεωρούν ακόμη και υπερτροφή .

Διατροφικές πληροφορίες ρεβιθιών

Ενα φλιτζάνι ρεβίθια έχει:

  • 269 ​​θερμίδες
  • 14,5 γραμμάρια (g) πρωτεΐνης
  • 4,25 γρ λίπους
  • 44,9 g υδατάνθρακες
  • 12,5 g διαιτητικών ινών
  • 80,4 χιλιοστόγραμμα (mg) ασβεστίου
  • 4,74 mg σιδήρου
  • 78,7 mg μαγνησίου
  • 276 mg καλίου
  • 11,5 mg νατρίου

Γιατί τα ρεβίθια είναι τόσο υγιεινά;

Τα ρεβίθια είναι αυτό που είναι γνωστό ως πλήρης πρωτεΐνη επειδή περιέχουν και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα, τα οποία είναι δομικά στοιχεία που βοηθούν το σώμα μας να λειτουργεί σωστά.  Τα ρεβίθια είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή μη ζωικής πρωτεΐνης. Είναι υπέροχα για χορτοφάγους και vegans.

Επιπλέον, τα ρεβίθια είναι επίσης γεμάτα βιταμίνες και μέταλλα. Αυτά περιλαμβάνουν τη χολίνη, η οποία βοηθά τον εγκέφαλο και το νευρικό σας σύστημα να λειτουργούν ομαλά, καθώς και το φυλλικό οξύ, το μαγνήσιο, το κάλιο και ο σίδηρος. Για καλό μέτρο, τα ρεβίθια έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, Ε και C.  Γι’ αυτό αποκομίζουν πολλά οφέλη για την υγεία.

Τα οφέλη από τα ρεβίθια

Επειδή τα ρεβίθια είναι τόσο γεμάτα θρεπτικά συστατικά, παρέχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία, όπως:

Βοηθάνε στον έλεγχο του βάρους: Τα ρεβίθια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Στην πραγματικότητα, η μερίδα ενός φλιτζανιού αντιπροσωπεύει «σχεδόν το ήμισυ της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης φυτικών ινών για τους ενήλικες. Αυτό προάγει τον κορεσμό (με άλλα λόγια, σας βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα) ώστε να μην τρώτε υπερβολικά. « Αυτό μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να χάσουν βάρος ή να διατηρήσουν το βάρος τους.

Πρόληψη της δυσκοιλιότητας: Επειδή τα ρεβίθια είναι τόσο πλούσια σε φυτικές ίνες , βοηθούν επίσης στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας – η οποία έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα της διατήρησης της υγείας του γαστρεντερικού (εντερικού) σας σε καλή κατάσταση.

Προάγουν την καρδιαγγειακή υγεία: Τα ρεβίθια είναι φυσικά πολύ χαμηλά σε νάτριο και δεν περιέχουν χοληστερόλη . Είναι επίσης μια καλή πηγή πολυακόρεστων λιπαρών. Τα πολυακόρεστα λιπαρά βοηθούν ιδιαίτερα στον έλεγχο (και στη μείωση) των επιπέδων χοληστερόλης σας, τα οποία, με τη σειρά τους, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

Βοηθούν στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα: Τα ρεβίθια έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη , πράγμα που σημαίνει ότι είναι μια τροφή που δεν θα αυξήσει το σάκχαρό σας.  Χρησιμεύει ως εξαιρετικό υποκατάστατο για οποιονδήποτε έχει ευαισθησία στη γλουτένη.  Τα άτομα που ζουν με κοιλιοκάκη αναπτύσσουν ευαισθησία στη γλουτένη, η οποία μπορεί να δυσκολέψει τις διατροφικές επιλογές. Τα ρεβίθια, ωστόσο, είναι μια εξαιρετική επιλογή: Είναι φυσικά χωρίς γλουτένη.

 

υγιεινή διατροφήρεβίθια