Koυτί Πρώτων Βοηθειών … για Συναισθήματα!

Ένα κουτί πρώτων βοηθειών για Συναισθήματα με 5 προϊόντα,  σχεδίασε και υλοποίησε η μεταπτυχιακή σπουδάστρια Rui Sun στη Μεγάλη Βρετανία. Στόχος ήταν να προσφέρει ανακούφιση σε κάποιον που αισθάνεται ψυχική δυσφορία.

Η Sun, απόφοιτος του προγράμματος MA Industrial Design στο Central Saint Martins του Λονδίνου , ανέπτυξε την εργαλειοθήκη ως τρόπο για να δείξει ότι η συναισθηματική μας υγεία είναι εξίσου σημαντική με τη φυσική μας κατάσταση.

Παρά τον πολιτισμό, το υπόβαθρο, τον πλούτο – όλοι υποφέρουν από τα ίδια συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα της ζωής“, δήλωσε η σχεδιάστρια. “Τι γίνεται αν αντιμετωπίζουμε τη συναισθηματική υγεία εξίσου με την ψυχική υγεία; Αυτό το «Κουτί Πρώτων Βοηθειών» έχει σχεδιαστεί για πολύ διαφορετικά συναισθηματικά σενάρια.”

Κάθε ένα από τα πέντε προϊόντα που ανέπτυξε η Sun προορίζεται να προσφέρει κάτι διαφορετικό και όλα μαζί να συμβάλλουν στην χαλάρωση και την καλύτερη αντιμετώπιση στρεσογόνων καταστάσεων:

Η  Μοβ Αναπνευστική Μάσκα εκπέμπει χαλαρωτικά αρώματα όταν εισπνέει ο χρήστης και του επιτρέπει να σκέφτεται καθαρά όταν ζει μια έντονη κατάσταση.

Τα Μπλε Τριπλά Γυαλιά όταν φοριούνται, υπενθυμίζουν στο άτομο να χρησιμοποιεί το «τρίτο μάτι» του και να βλέπει τα πράγματα από διαφορετική οπτική γωνία.

Η Γαλάζια Αντι-στρες Συσκευή είναι ένα φορητό μεγάφωνο που οπτικοποιεί τον ήχο με μπλε μελάνι.

Το Πράσινο Στηθοσκόπιο Διαλογισμού τον βοηθά να συγκεντρωθεί στην αναπνοή του και να διαλογιστεί αν ο χρήστης εμπλακεί σε μια διαφωνία.

Και τέλος, ο Κίτρινος Ενισχυτής Αυτοπεποίθησης, ένα εξαιρετικά ελαφρύ  γιλέκο με ειδική επένδυση, βοηθά τα άτομα που “δεν έχουν την αυτοπεποίθηση να έρθουν αντιμέτωποι με διλήμματα ή να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση».

 

 

 

Πηγή: Deezen

 

ψυχική ισορροπίαψυχική υγεία