Μια απίθανη συνταγή με σπανάκι και ρεβίθια

Όταν σκέφτεστε τις καπνιστές γεύσεις, πιθανότατα σας έρχονται στο μυαλό μπάρμπεκιου και άλλα γεύματα με επίκεντρο το κρέας – όχι μια γιορτή για vegan. Αλλά εδώ είναι ένα πιάτο που είναι τόσο αλμυρό και χορταστικό όσο είναι φυτοκεντρικό και θρεπτικό.

Η καπνιστή πάπρικα, το κύμινο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και οι ψητές ντομάτες θέτουν τις βάσεις για τις λαχταριστές γεύσεις αυτού του πιάτου. Σερβίρεται με θρεπτικές πηγές ενέργειας όπως το σπανάκι και τα ρεβίθια, αυτό το πιάτο έχει στυλ και ουσία – με τη μορφή πρωτεΐνης, φυτικών ινών και θρεπτικών συστατικών – που θα χορτάσει την πείνα και θα ικανοποιήσει τους γευστικούς κάλυκες.

Συστατικά

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κίτρινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
30 γραμμάρια ντομάτες κονσέρβας κομμένες σε φέτες
30 γραμμάρια ρεβύθια κονσέρβας στραγγισμένα και ξεπλυμένα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/8 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού θρυμματισμένες
16 φλιτζάνια  φρέσκο ​​baby σπανάκι

Οδηγίες

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.Προσθέστε το κρεμμύδι να σκεπάσει το λάδι. Σκεπάστε το και αφήστε το ανακατεύοντας συχνά, για 5 λεπτά.
  2. Αφαιρέστε το καπάκι και συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει, περίπου 5 λεπτά ακόμα. Ρίξτε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε την πάπρικα και το κύμινο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 30 δευτερόλεπτα.
  3. Προσθέστε τις ντομάτες, τα ρεβίθια, αλάτι, μαύρο πιπέρι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά  για 3 με 4 λεπτά.
  4. Προσθέστε περίπου το ένα τέταρτο από το σπανάκι στην κατσαρόλα, σκεπάστε και αφήστε το για 1, 2 λεπτά. Ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά. Επαναλάβατε ρίχνοντας το υπόλοιπο σπανάκι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και σερβίρουμε.
Σπανάκισυνταγέςρεβύθια