Ποια ποτά και ροφήματα έχουν θερμίδες όσο και τα αναψυκτικά

Ένα κουτί αναψυκτικού έχει περίπου 125 έως 180 θερμίδες. Όλα αυτά προέρχονται από ζάχαρη — μεταξύ 8 και 11 κουταλιών του γλυκού στο ποτήρι σας, ωστόσο, υπάρχουν πολλά άλλα ροφήματα που ίσως πολλοί δεν ξέρουν ότι έχουν αντίστοιχες θερμίδες: 
Χυμός φρούτων: Είναι αλήθεια ότι οι χυμοί μήλου, πορτοκαλιού και άλλοι χυμοί έχουν βιταμίνες, οι οποίες είναι κλειδιά για μια υγιεινή διατροφή. Αλλά μόλις 220 γρ έχουν  περίπου 100 με 150 θερμίδες.  Ακόμα κι αν πίνετε 100% χυμό, οι περισσότερες από αυτές τις θερμίδες προέρχονται από τη ζάχαρη. Για μια πιο υγιεινή επιλογή, φάτε ένα φρούτο για να πάρετε τα θρεπτικά συστατικά του χυμού, συν φυτικές ίνες και λιγότερη ζάχαρη.
Γλυκό τσάι:  μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή από το σόδα, αλλά πρέπει να διαβάσετε τις ετικέτες. Οι εμφιαλωμένες μάρκες μπορούν να έχουν έως και 150 θερμίδες στα 300 γρ, όλες από ζάχαρη. Τα μέρη για γρήγορο φαγητό έχουν επίσης ένα ευρύ φάσμα θερμίδων στο γλυκό τσάι τους. Και αν το πιείτε σε ένα καθιστικό εστιατόριο, μπορεί να μην έχετε ιδέα πόσα πίνετε. Παραγγείλετε άγλυκο τσάι και αν θέλετε να προσθέσετε γλυκαντικό, μπορείτε να ελέγξετε πόση ποσότητα μπαίνει.
Λεμονάδα: Μπορείτε να πάρετε λίγη βιταμίνη C αν είναι φτιαγμένη με πραγματικό χυμό. Αλλά παίρνετε κυρίως ζάχαρη — περίπου 7 κουταλάκια του γλυκού σε ένα τυπικό ποτήρι. Οι εμφιαλωμένες μάρκες έχουν περίπου 150 έως 180 θερμίδες σε 300 περίπου γραμμάρια — ακριβώς όσες και το αναψυκτικόΑναζητήστε μάρκες χαμηλών θερμίδων ή φτιάξτε τις δικές σας με λεμόνια, νερό και ζάχαρη ή τεχνητό γλυκαντικό.
Σοκολατούχο γάλα:  Το προσυσκευασμένο γάλα σοκολάτας μπορεί να σας δώσει από περίπου 140 έως περισσότερες από 250 θερμίδες, ανάλογα με το αν είναι γάλα με χαμηλά λιπαρά ή πλήρες. Από μόνο του, το γάλα έχει άφθονο ασβέστιο, πρωτεΐνες και λίγη φυσική ζάχαρη. Τα αρωματικά – είτε σοκολάτα, βανίλια ή φράουλα – απλά προσθέστε ζάχαρη.
Ροφήματα Καφέ:  Ένα φλιτζάνι μαύρος καφές δεν έχει σχεδόν καθόλου θερμίδες. Αλλά πολλές από τις γλυκές, κρεμώδεις λιχουδιές από τον αγαπημένο σας barista έχουν πολλά περισσότερα από το αναψυκτικό σας. Ένα τυπικό λάτε χωρίς ζάχαρη με γάλα χαμηλών λιπαρών έχει 150 θερμίδες. Προσθέστε αρωματισμένα σιρόπια, πλήρες γάλα και σαντιγί και το ποτό σας μπορεί να ξεπεράσει τις 400 θερμίδες, όλα από επιπλέον λίπος και ζάχαρη. Αντ ‘αυτού, προτιμήστε άπαχο γάλα και σιρόπια ή γλυκαντικά χωρίς ζάχαρη σε ένα απλό φλιτζάνι joe.
Smoothies:   Οι μερίδες smoothie είναι συνήθως μεγάλες και συχνά έχουν 200 έως 400 θερμίδες, αλλά μπορούν να πάνε ακόμα περισσότερες.  Γενικά, οι θερμίδες αυξάνονται όσο περισσότερο προσθέτετε πλήρη λιπαρά γαλακτοκομικά και γλυκά πρόσθετα, όπως μέλι ή αγαύη. Εάν αγοράσετε ένα, επιλέξτε μια γεύση χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Αλλά είναι καλύτερο να φτιάξετε τα δικά σας smoothies στο σπίτι με φρούτα, λαχανικά και μια βάση χαμηλών θερμίδων, όπως γάλα ή νερό με χαμηλά λιπαρά.
Ενεργειακά ποτά:   Μια μερίδα 230 γραμμαρίων ενός ενεργειακού ποτού σας δίνει έως και 150 θερμίδες — ίδιες με  ένα αναψυκτικό.   Οι περισσότερες από αυτές τις θερμίδες προέρχονται από τη ζάχαρη — αξίας έως και 8 κουταλιών του γλυκού. Λαμβάνετε επίσης μια τεράστια δόση καφεΐνης. Ορισμένες μάρκες έχουν την ίδια ποσότητα με 4 ή 5 φλιτζάνια καφέ σε ένα μπουκάλι ή κουτάκι.
Πρωτεϊνούχα σέικ:    Μήπως μερικές φορές πιάνετε ένα σέικ πρωτεΐνης μετά από μια προπόνηση ή αντί για ένα γεύμα; Είναι καλύτερο να διαβάσετε πρώτα την ετικέτα για να μάθετε τι πίνετε. Ένα μπουκάλι μπορεί να σας δώσει μεταξύ 110 και 200 ​​θερμίδες από πρωτεΐνη, λίπος και ζάχαρη. Τα ρόφημα πρωτεΐνης με βάση το γάλα έχουν επίσης ασβέστιο. Ορισμένες μάρκες προσφέρουν επιλογές χωρίς λιπαρά ή χωρίς ζάχαρη, που τις καθιστούν χαμηλότερες σε θερμίδες.
Μπύρα: Ένα κουτί ή ένα μπουκάλι κανονικής μπύρας  έχει περίπου 150 θερμίδες. Οι ελαφριές μπύρες πλησιάζουν τις 100. Λάβετε υπόψη ότι όσο υψηλότερη είναι η περιεκτικότητα σε αλκοόλ, τόσο υψηλότερος είναι αυτός ο αριθμός.  
Κρασί:  120 θερμίδες περιέχονται σε ένα ποτήρι λευκό κρασί   και 125 σε ένα ποτήρι κόκκινο. Αλλά αν ξεπεράσετε τα βασικά, θα προσθέσετε θερμίδες. Τα επιδόρπια κρασιά είναι στο ίδιο εύρος θερμίδων με τη σόδα. Το ίδιο και η σαγκρία. Ανάλογα με το πόσο χυμό φρούτων και ζάχαρη είναι φτιαγμένο, μια μερίδα του μπορεί να έχει 140 έως περισσότερες από 200 θερμίδες.
Ανάμεικτα ποτά:    Τα λικέρ έχουν περίπου 165 θερμίδες. Και οι μίξερ μπορούν να προσθέσουν πολύ περισσότερα. Μόνο το μείγμα Margarita έχει 60 έως 140 ανά μερίδα. Όταν ανακατεύετε με τεκίλα, το ποτό έχει 150 έως 235 θερμίδες. Μια piña colada μπορεί να έχει περίπου 500. Ακόμη και ένα ξηρό μαρτίνι είναι κοντά στις 140 θερμίδες. Για έξτρα γεύση χωρίς επιπλέον θερμίδες, φτιάξτε το κοκτέιλ σας με σόδα διαίτης ή σόδα κλαμπ με στύψιμο λάιμ.
θερμίδεςθερμίδες στα αναψυκτικάαναψυκτικάθερμίδες στα ποτά