Δεν υπάρχει λόγος να ξεπλύνετε τα ζυμαρικά σας, είτε πριν τα μαγειρέψετε είτε μετά. Μερικοί άνθρωποι ξεπλένουν τα ζυμαρικά αφού μαγειρευτούν για να αφαιρέσουν λίγο από το άμυλο, αλλά αυτό κάνει πιο δύσκολο να κολλήσει η σάλτσα στα ζυμαρικά.
Δεν τρώτε τη φλούδα του αβοκάντο, γιατί να το πλύνετε; Γιατί όταν το κόβετε σε φέτες, μπορείτε να μεταφέρετε βακτήρια και βρωμιά από τη φλούδα στο αβοκάντο.
Τα πεπόνια αναπτύσσονται στο έδαφος, έτσι τα παράσιτα και οι μικροοργανισμοί από τη βρωμιά και τα λιπάσματα είναι παντού πάνω τους. Ειδικά το πεπόνι έχει διχτυωτό δέρμα που παγιδεύει βακτήρια. Πλύνετε προσεκτικά όλα τα πεπόνια αμέσως πριν τα κόψετε, ώστε να μην πάνε τα βακτήρια από τη φλούδα στη σάρκα.
Πλύνετε πρώτα τα χέρια σας με ζεστό νερό και σαπούνι. Χρησιμοποιήστε καθαρό, κρύο νερό για να πλύνετε τα προϊόντα και στεγνώστε με χαρτοπετσέτα. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα λαχανικών σε προϊόντα με παχύ δέρμα, όπως μήλα και πεπόνια. Μουλιάστε το κουνουπίδι, το μπρόκολο και το μαρούλι για 2 λεπτά σε κρύο νερό. Βάλτε τα ευαίσθητα μούρα σε ένα σουρωτήρι και ψεκάστε τα με αποσταγμένο νερό αμέσως πριν τα χρησιμοποιήσετε.