Πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε μία σύγκρουση με «υγιή» τρόπο

Για να μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε τα επιχειρήματα με υγιή τρόπο χρειάζεται εξάσκηση, υπομονή και χρόνο. Εδώ είναι μερικά εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε στις μάχες με τρόπο που επιτρέπει και στα δύο μέρη να αισθάνονται κατανοητοί.

  • Να είστε ανοιχτόμυαλοι σχετικά με την προοπτική τους: Το άλλο άτομο πιθανότατα δεν ενεργεί με κανένα είδος κακίας. Να είστε ανοιχτοί στην προοπτική τους και να ακούσετε τι έχουν να πουν. Παρακαλούμε να κάνουν το ίδιο για εσάς.
  • Κατανοήστε τα συναισθήματά σας: Μερικές φορές δεν καταλαβαίνουμε πλήρως τα συναισθήματα που βιώνουμε. Δώστε στον εαυτό σας λίγο χώρο για να σκάψετε βαθύτερα για να προσδιορίσετε γιατί νιώθετε αναστατωμένοι.
  • Εκφραστείτε ξεκάθαρα:Πολλά επιπλέον πράγματα μπορούν να παρεμποδίσουν όταν προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε τη θέση μας. Επικοινωνήστε ξεκάθαρα τι χρειάζεστε, γιατί νιώθετε όπως είστε και τι χρειάζεστε από το άλλο άτομο. Nix κατηγορώ, κριτική και ψυχανάλυση του άλλου.
  • Να είστε έτοιμοι να συμβιβαστείτε:Πολύ σπάνια μια διαφωνία ολοκληρώνεται με ένα άτομο «να παίρνει το δρόμο του». Σε γενικές γραμμές, όσο πιο γρήγορα καταφέρετε να συμβιβαστείτε —ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνετε πλήρως το POV του άλλου—τόσο το καλύτερο.

Εάν το επιχείρημά σας απορρίπτεται, κάντε πίσω για να πάρετε μια ανάσα και να συνέλθετε ξανά σε μια καθορισμένη ώρα μέσα στις επόμενες 24 ώρες.