Πώς να ηρεμήσετε το μυαλό σας όταν οι σκέψεις σας τρελαίνουν.

Όταν οι σκέψεις σας κατακλύζουν, πρέπει να μάθετε να χαλαρώνετε το μυαλό σας. Και επειδή αυτό μπορεί να αποφέρει οφέλη για την υγεία και την ευημερία σας, αξίζει να αφιερώσετε λίγα λεπτά για να μάθετε πώς.

Στρατηγικές για τη χαλάρωση των στρεσογόνων σκέψεων του μυαλού σας

Ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές:

Διαλογισμός

Ο διαλογισμός βοηθά να μάθετε πώς να χαλαρώνετε το μυαλό σας με διάφορους τρόπους. Θα σας ηρεμήσει και σας χαλαρώσει ενώ με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε λιγότερο άγχος και να γίνετε πιο ανθεκτικοί σ’ αυτό.

Γνωστική αναδιάρθρωση

Η γνωστική αναδιάρθρωση είναι μια στρατηγική που σας δείχνει πώς να χαλαρώσετε το μυαλό σας αλλάζοντας τον συνηθισμένο τρόπο σκέψης, εφόσον αυτός ενεργοποιεί το στρες. Είναι μία γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία  που μπορεί να είναι αποτελεσματική στη θεραπεία πολλών παθήσεων ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένων των διαταραχών κατάθλιψης και άγχους. Εάν μπορούμε να αλλάξουμε τις αντιλήψεις μας ώστε να είναι πιο αισιόδοξες (και πιο ακριβείς), μπορούμε να μάθουμε πώς να χαλαρώνουμε το μυαλό και να βιώνουμε λιγότερο άγχος.

Ενεργοποιήστε την «ευγνωμοσύνη»

Αν σταματήσετε να εστιάζετε σ’ αυτό που σας αγχώνει και προσηλωθείτε  σε ό,τι πρέπει να είστε ευγνώμονες  μπορεί να βοηθήσει πολύ.  Η καλλιέργεια  μιας στάσης ευγνωμοσύνης απέναντι στα πράγματα φέρνει πολλά οφέλη. Μετά από μερικές εβδομάδες, θα βρεθείτε να εστιάζετε στα πράγματα της ζωής που σας βοηθούν να αισθάνεστε ευγνωμοσύνη αντί για άγχος και το μυαλό σας θα είναι πολύ πιο χαλαρό.

Μιλήστε σε έναν καλό φίλο

Η απόκτηση κοινωνικής υποστήριξης από καλούς φίλους μπορεί να σας βοηθήσει να επεξεργαστείτε αυτό που αισθάνεστε και να σας προσφέρει μια εισροή νέων και χρήσιμων ιδεών για το πώς να διαχειριστείτε το στρες σας, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε πώς να χαλαρώσετε το μυαλό σας.  Γι’ αυτό η διατήρηση ενός υποστηρικτικού κύκλου φίλων είναι σημαντική.

Μάθετε για τη διαχείριση του άγχους

Μαθαίνοντας περισσότερα για το άγχος και τη διαχείριση του άγχους και έχοντας μια εργαλειοθήκη με συνήθειες και στρατηγικές που ανακουφίζουν το άγχος μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο εξοπλισμένοι για να χειριστείτε ό, τι έρχεται. Ενημερωθείτε. Ρωτήστε τους ειδικούς.

 

Πηγή: Verywellmind