Πως “σώζουμε” από τα σκουπίδια το “ζαχαρωμένο” μέλι

Πολλοί πιστεύουν ότι το “ζαχαρωμένο” μέλι είναι ένδειξη νοθείας ή ότι έχει χαλάσει και είναι ώρα να πεταχτεί.

Λάθος, το “ζαχαρωμένο” μέλι δεν είναι αλλοιωμένο και φυσικά δεν έχει χαλάσει. Αντίθετα, η διαδικασία κατά την οποία στερεοποιούνται οι γλυκαντικές ουσίες που περιέχει, χαρακτηρίζει το πραγματικό μέλι από άνθη και δηλώνει αγνότητα.

Για να απαλλαγείτε από τους κρυστάλλους που έχουν δημιουργηθεί, αρκεί να το βάλετε σε ένα γυάλινο δοχείο και να το βυθίσετε σε ένα κατσαρολάκι με νερό, στους 45-55 βαθμούς.

Προσοχή όμως, μην το βράσετε, γιατί θα χαθούν τα αρωματικά του στοιχεία και θα μειωθεί η θρεπτική του αξία.

Για να καθυστερήσετε την κρυστάλλωση στο μέλλον, αποθηκεύεστε το μέλι σε χώρο δροσερό και σκοτεινό, εκτός ψυγείου.

μέλιΖαχαρωμένο