Πως θα αυξήσετε την τεστοστερόνη σας με φυσικούς τρόπους

Η τεστοστερόνη ως γνωστό, είναι η ορμόνη που κατεξοχήν επηρεάζει τη φυσιολογία του άνδρα.  Επιδρά στην ενέργεια, αντοχή, δύναμη, στην καλή καρδιαγγειακή λειτουργία και το ανοσοποιητικό αλλά και την αναπαργωγική και σεξουαλική λειτουργία.

Εάν έχετε χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης, αυξήστε την με φυσικούς τρόπους: Δείτε μερικούς τρόπους:

Σκόρδο και κρεμμύδι: Είναι οι σύμμαχοί σας στην κουζίνα αλλά και στην κρεβατομάκαρα.  Μπορεί να σας βοηθήσουν και στο σπέρμα. Και τα δύο αυξάνουν τα επίπεδα μίας ορμόνης που ενεργοποιεί το σώμα να παράγει τεστοστερόνη.

Πρωτείνη: άπαχο βοδινό κρέας, κοτόπουλο, ψάρι και αυγά είναι μερικές από τις επιλογές σας. Το τόφου, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι έχουν επίσης πρωτεΐνη. Προσπαθήστε να λαμβάνετε περίπου 5 έως 6 ουγγιές την ημέρα, αν και η ιδανική ποσότητα για εσάς εξαρτάται από την ηλικία, το φύλο σας και το πόσο δραστήριοι είστε.

Λιπαρά: Τα λιπαρά είδη όπως ο σολομός, ο τόνος και το σκουμπρί είναι πλούσια σε βιταμίνη D. Είναι ένα φυσικό ενισχυτικό της τεστοστερόνης επειδή παίζει καθοριστικό ρόλο στην παραγωγή ορμονών.

Περισσότερο Μαγνήσιο: Το σπανάκι είναι γεμάτο με μαγνήσιο. Τα αμύγδαλα, τα κάσιους και τα φιστίκια είναι επίσης καλές πηγές.

Στρείδια: Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο αυτά τα μαλάκια είναι γνωστά ότι είναι εξαιρετικά για τη γονιμότητα. Έχουν σχεδόν πέντε φορές τη συνιστώμενη ημερήσια δόση ψευδάργυρου. Επιπλέον, ο ψευδάργυρος ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Επιλέξτε ρόδι: Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποτήρι από αυτόν τον υπέροχο χυμό που μειώνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες, όπως η κορτιζόλη, η οποία βοηθά στην αύξηση των επιπέδων των ορμονών του φύλου, συμπεριλαμβανομένης της τεστοστερόνης. Και μπορεί να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση και να σας φτιάξει τη διάθεση!

Υιοθετείστε μεσογειακή διατροφή: Μια μεσογειακή διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε υπό έλεγχο το βάρος σας και να σας προστατεύσει από την αντίσταση στην ινσουλίνη, η οποία σχετίζεται με χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης. Και όταν η τεστοστερόνη σας είναι χαμηλή, τα επίπεδα λίπους σας ανεβαίνουν, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στο να μην χρησιμοποιεί καλά την ινσουλίνη το σώμα σας. Μπορείτε να σπάσετε αυτόν τον κύκλο.

Ανταλλάξτε τα κορεσμένα λίπη με πιο υγιεινά, όπως το ελαιόλαδο, το αβοκάντο και τους ξηρούς καρπούς. Επιλέξτε άπαχα κρέατα και δημητριακά ολικής αλέσεως. Τρώτε πολλά λαχανικά και φρούτα.

Πείτε όχι στην μπύρα:  Χρειάζονται μόνο 5 ημέρες τακτικής κατανάλωσης αλκοόλ για να πέσει το επίπεδο τεστοστερόνης σας. Το αλκοόλ μπορεί να αποβάλει πολλά μέρη του ορμονικού συστήματος του σώματός σας.  

Γυαλί και όχι πλαστικό για την αποθήκευση τροφίμων:  Να είστε προσεκτικοί με το πού αποθηκεύετε τα τρόφιμα σας. Η δισφαινόλη-Α (BPA) είναι μια χημική ουσία που βρίσκεται σε ορισμένα πλαστικά, κονσέρβες και άλλες συσκευασίες τροφίμων. Μπορεί να χαλάσει τη διαδικασία παραγωγής ορμονών.  

Χτίστε τη δύναμή σας: Εστιάστε τις προπονήσεις σας στους μύες σας. Κάντε βάρη  ή ζητήστε έναν προπονητή να σας βοηθήσει με ένα πρόγραμμα εκγύμνασης που να σας ταιριάζει καλύτερα . Το cardio έχει τα πλεονεκτήματά του, αλλά δεν ενισχύει την τεστοστερόνη σας όπως μπορεί η προπόνηση δύναμης.

Προσέξτε να μην το παρακάνετε. Η υπερβολική άσκηση μπορεί να οδηγήσει το επίπεδο Τ σας προς την άλλη κατεύθυνση.

Κοιμηθείτε:  Το σώμα σας αυξάνει την τεστοστερόνη όταν πέφτετε για ύπνο. Τα επίπεδα κορυφώνονται όταν αρχίζεις να ονειρεύεσαι και μένεις εκεί μέχρι να ξυπνήσεις. Όμως, τα επίπεδα τεστοστερόνης κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να πέσουν έως και 15% όταν κοιμάστε μόνο 5 ώρες. Επιδιώξτε 7 ή 8 ώρες κάθε βράδυ, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει αλλαγή στο πρόγραμμά σας ή όριο στα σχέδιά σας για αργά το βράδυ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

τεστοστερόνη