Προεοιμαζόμαστε για την έξοδο από την καραντίνα φροντίζοντας τον εαυτό μας!

Ενώ είμαστε αντιμέτωποι με κάτι πρωτόγνωρο, δεν χάνουμε την αισιοδοξία μας, ελπίζοντας ότι τελικά, η αντίδραση της παγκόσμιας κοινότητας θα είναι άμεση ως προς την εύρεση εμβολίου ή/και φαρμάκων αντιμετώπισης του νέου κοροναϊού.

Μένουμε σπίτι περιμένοντας να λήξει η καραντίνα, έχοντας στο μυαλό μας βέβαια, ότι μπορεί να χρειαστεί να επαναληφθεί και άλλες φορές.  Με αυτό το δεδομένο, ας κάνουμε κάτι που μας δίνει χαρά! Να φροντίσουμε τον εαυτό μας.

Και ενώ βγαίνουμε από την καραντίνα, βγαίνουμε και από τον χειμώνα και πάμε κατευθείαν στο καλοκαίρι. Ας κάνουμε μικρές πράξεις ομορφιάς που θα  μας φτιάξουν τη διάθεση και θα δώσουν όμορφη λάμψη στο σώμα μας.

Τι κάνουμε λοιπόν ενώ «μένουμε σπίτι» για λίγο ακόμα?

  • Body Scrup – Απολέπιση σώματος

Την απολέπιση την αγαπάμε γιατί καθαρίζει το δέρμα, απομακρύνονται  τα νεκρά κύτταρα αλλά και οι ρυπογόνες ουσίες και δίνει δέρμα λαμπερό και καθαρό.  Συστήνεται να γίνεται μία φορά την εβδομάδα.

Χρησιμοποιήστε ένα γάντι (λούφα) για να βουρτσίζετε απαλά το δέρμα σας (πάντα προς την καρδιά).  Αυτό θα απολέπισει το θαμπό, ξηρό δέρμα, θα ενισχύσει την κυκλοφορία και θα αφήσει το δέρμα πιο απαλό.

Εναλλακτικά, χρησιμοποιείστε   ειδικό προϊόν απολέπισης ή ακόμα, φτιάξτε το δικό σας σπιτικό προϊόν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόκκους καφέ με ζάχαρη και ελαιόλαδο και να κάνετε απολέπιση σε όλο το σώμα. Απαλές κινήσεις, δεν χριεάζεται να τρίβετε και να ερεθίσετε το δέρμα σας.

 

  • Μην ξεχνάτε τα χέρια και τα πόδια σας.

Στα πόδια, κάντε απολέπιση με αλάτι. Στο κάτω μέρος των ποδιών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαφρόπετρα (ράσπα) για να τρίψετε τις φτέρνες σας ή να τις τρίψετε με λεμονόκουπα.  Στη συνέχεια  απλώστε οπωσδήποτε ενυδατική κρέμα ή λάδι.   Αν το κάνετε το βράδυ, μπορείτε μετά να φορέσετε ένα ζευγάρι βαμβακεές κάλτσες. Το αποτέλεσμα το πρωί θα σας εκπλήξει.

Στα χέρια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο προϊόν με το σώμα, με απαλές κινήσεις και οπωσδήποτε μετά ενυδατικό προϊόν.

 

  • Ενυδάτωση In & Out

Εφαρμόζετε λάδι σώματος ή/και κρέμα σώματος, καθημερινά  από πάνω προς τα δάχτυλα κάθε μέρα και το δέρμα σας θα είναι δροσερό και ενυδατωμένο παντού.   Απαραίτητο ιδιαίτερα μετά την απολέπιση.

Συμπεριλάβετε όλα τα σημεία του σώματος καθώς και τα χέρια και τα πόδια σας.

 

  • Άφθονο νερό!

Χωρίς αρκετό νερό οι διαδικασίες του σώματός σας όπως ο μεταβολισμός σας και όργανα όπως ο εγκέφαλός σας δεν μπορούν να λειτουργήσουν βέλτιστα.

Πίνετε αφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας ή δημιουργήστε «κοκτέϊλ υγείας» με  υλικά, όπως λεμόνι, τζίντζερ, αγγούρι, χυμό από 1 λεμόνι, φύλλα φρεσκου δυόσμου ή μέντας, το διάσημο πλέον sassy water,  που φτιάχνετε το βράδυ, στραγγίζετε το πρωί και τα καταναλώνετε στην διάρκεια της ημέρας. Προσφέρουν αρκετά θρεπστικά συστατικά, είναι καλή πηγή βιταμινών και συμ΄βαλλουν στην καλύτερη πέψη.

 

1 – 2 – 3 Πάμε!

Κίνηση! Ασκήσεις απλές, ασκήσεις δύσκολες, μπορείτε ένα βρείτε στο διαδίκτυο ένα πρόγραμμα που να σας ταιριάζει ή να ρωτήσετε το γυμναστή σας. Μπορείτε να περπατήσετε ή και να χορέψετε. Προτείνουμε βέβαια εφόσον χρειάζεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.  Βάλτε μουσική και ξεκινήστε!

Από το newsroom του Healthmag.gr

Δείτε επίσης