Τα καλύτερα και τα χειρότερα σνακ αργά το βράδυ για την υγεία σας

Μπορεί να φαίνεται δελεαστικό, αλλά οτιδήποτε είναι πολύ λιπαρό μπορεί να προκαλέσει καούρα, ειδικά αν ξαπλώσετε λίγο μετά την απόλαυση.

Επιλέξτε: Μισό σάντουιτς γαλοπούλας: Όταν θέλετε κάτι να σας χορτάσει, μισό σάντουιτς με ψωμί ολικής αλέσεως είναι μια καλή επιλογή. Το σώμα σας αφομοιώνει τα δημητριακά ολικής αλέσεως πιο αργά, ώστε να νιώθετε ικανοποιημένοι περισσότερο. Και η γαλοπούλα έχει τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που σας βοηθά να νυστάζετε.

ΑποφύγετεΤσιπς

Το λίπος και το αλάτι είναι ένας κακός συνδυασμός, ειδικά καθώς πλησιάζει η ώρα του ύπνου. Επιπλέον, είναι εύκολο να φάτε πάρα πολλά, οπότε αυτό που ξεκινάει ως μια μικρή απόλαυση μπορεί να μετατραπεί σε φαγοπότι που είναι κακό για τη διάθεσή σας και την υγεία σας.

Ποπ κορν

Εφόσον δεν είναι περιχυμένο με βούτυρο ή σούπερ αλμυρό, το ποπ κορν είναι μια αρκετά καλή επιλογή. Είναι δημητριακό ολικής αλέσεως και έχει φυτικές ίνες, επομένως θα είναι πιο χορταστικό από τα πατατάκια και θα σας παρασύρει για περισσότερο.

Το χειρότερο: μπισκότα και σοκολάτα

Η υπερβολική ζάχαρη θα σας ενθουσιάσει – τουλάχιστον για λίγο – όταν θα πρέπει να επιβραδύνετε. Επιπλέον, τα υψηλά επίπεδα ζάχαρης συχνά ακολουθούνται από ένα τρακάρισμα που μπορεί να σας κάνει να νιώθετε χάλια.

Μπαρ Granola με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη

Αυτό μπορεί να είναι μια καλή βάση για ένα μπισκότο, αρκεί να ελέγξετε τη διατροφική ετικέτα. Βεβαιωθείτε ότι η μπάρα σας έχει λίγη πρωτεΐνη και φυτικές ίνες και όχι πολύ ζάχαρη. Ή πιάστε μισή μπανάνα και μια χούφτα αμύγδαλα — και τα δύο είναι καλές πηγές μαγνησίου, ένα μέταλλο που μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.

Το χειρότερο: Παγωτό

Ο Μπεν και ο Τζέρι μπορεί να φωνάζουν το όνομά σας, αλλά προσπαθήστε να αντισταθείτε. Το λίπος και η ζάχαρη μπορεί να δυσκολέψουν την αναβολή. Και αν επιλέξετε μια γεύση με σοκολάτα, θα πάρετε καφεΐνη που δεν θέλετε αργά.

Καλύτερο: Ελληνικό γιαούρτι

Όταν θέλετε μια κρεμώδη απόλαυση, το ελληνικό γιαούρτι γεμάτο πρωτεΐνη είναι καλύτερη ιδέα. Συμπληρώστε με μερικά κεράσια ή σμέουρα, τα οποία έχουν μελατονίνη, μια ορμόνη που σας βοηθά να ηρεμήσετε στη χώρα των ονείρων.

Ζαχαρούχα δημητριακά

Είναι γεμάτο με άδειους υδατάνθρακες, οπότε δεν θα σας ικανοποιήσει για πολύ. Αν έχετε διάθεση για δημητριακά, αλλάξτε τις φρουτώδεις, παγωμένες νιφάδες ή τις νιφάδες κόκο με μια ποικιλία με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και πλούσια σε φυτικές ίνες.

Καλύτερο: Πλιγούρι βρώμης

Δεν είναι μόνο για πρωινό. Η ζεστασιά μπορεί να είναι καταπραϋντική και οι φυτικές ίνες θα σας βοηθήσουν να χορτάσετε. Το πλιγούρι βρώμης έχει επίσης μελατονίνη, η οποία προάγει τον ύπνο.

Το χειρότερο: Σόδα

Πιθανότατα γνωρίζετε να μείνετε μακριά από τον καφέ τις πρώτες ώρες, αλλά προσέξτε και το τσάι και τη σόδα με καφεΐνη. Προσπαθήστε να κόψετε όλη την καφεΐνη τουλάχιστον 6 ώρες πριν τον ύπνο. Και τα ανθρακούχα ποτά μπορεί να είναι πρόβλημα ακόμα κι αν δεν περιέχουν καφεΐνη. Οι φυσαλίδες μπορεί να σας κάνουν να νιώσετε πρήξιμο και να προκαλέσουν καούρα. Το νυχτερινό ποτό δεν είναι καλή ιδέα επίσης. Ενώ το αλκοόλ μπορεί να σας κάνει να νυστάζετε, μπορεί επίσης να δυσκολέψει τον ύπνο.

Καλύτερο: Τσάι από βότανα

Ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα (χωρίς καφεΐνη) μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε πριν τον ύπνο. Δοκιμάστε χαμομήλι, πασιφλόρα ή βαλεριάνα. Η μέντα μπορεί επίσης να είναι μια χαλαρωτική επιλογή, αρκεί να μην έχετε την τάση να έχετε καούρα.

ελαφριά σνακsnacksανθυγιεινά σνακς