Θέλετε να διατηρήσετε τον εγκέφαλό σας νέο; Βάλτε στη ζωή σας το “ουράνιο τόξο”

Θέλετε να διατηρήσετε τον εγκέφαλό σας νέο; Τα πολύχρωμα προϊόντα μπορεί να είναι η απάντησή σας. Μια πρόσφατη μελέτη υποδηλώνει ότι η κατανάλωση πολύχρωμων φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα μπορεί να είναι το κλειδί για την επιβράδυνση της γνωστικής έκπτωσης και τη διατήρηση της ευκρίνειας του εγκεφάλου σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα από τη μελέτη:

Τα άτομα με τα καλύτερα αποτελέσματα έτρωγαν τουλάχιστον μισή μερίδα τροφών όπως σέλινο, χυμός πορτοκαλιού, γκρέιπφρουτ , αχλάδια και πιπεριές κάθε μέρα.
Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες που έτρωγαν 600 χιλιοστόγραμμα (mg) τροφών πλούσιων σε φλαβονοειδή κάθε μέρα εμφάνισαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο γνωστικής έκπτωσης σε σύγκριση με εκείνους που κατανάλωναν 150 mg από αυτές τις τροφές.
Τα κίτρινα ή πορτοκαλί μπαχαρικά, τα φρούτα και τα λαχανικά προσέφεραν την ισχυρότερη προστασία, με 38% μειωμένο κίνδυνο, που ισοδυναμεί με 3 έως 4 χρόνια νεότερους στην ηλικία του εγκεφάλου.
Λοιπόν, ποια είδη προϊόντων είναι ιδανικά; 

Όσο πιο φωτεινό είναι το χρώμα, τόσο το καλύτερο. Σκεφτείτε: ζωηρά κόκκινα, πλούσια πράσινα και φωτεινά πορτοκάλια, όπως φράουλες, μήλα, πορτοκάλια και πιπεριές . Ορισμένα τσάγια, κόκκινο κρασί και μαύρη σοκολάτα είναι επίσης πλούσια σε φλαβονοειδή. Βασικά, οποιοδήποτε φρούτο ή λαχανικό με βαθύ, έντονο χρώμα μπορεί να ενισχύσει την υγεία του εγκεφάλου σας.