Θέλετε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας; Βάλτε στην διατροφή σας λεμονόχορτο

Όλοι αναζητούν τρόπους να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα, την άμυνα δηλαδή του οργανισμού σε ιούς και λοιμώξεις. Ειδικά, η παρουσία του κοροναϊού έχει ενισχύσει την αναζήτηση τροφών και συστατικών που μπορούν να ενταχθούν στην διατροφή και να μας κρατήσουν υγιείς. Αν κι εσείς ψάχνετε τρόπους να δυναμώσετε την άμυνά σας, τότε δεν έχετε παρά να προσθέσετε λεμονόχορτο στην διατροφή σας.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό

Το λεμονόχορτο είναι ένα πολυετές φυτό με μακριά λεπτά φύλλα και προέρχεται από την Ασία. Έχει ευχάριστο άρωμα λεμονιού και μια πιο ήπια και πιο γλυκιά γεύση από τα λεμόνια, ενώ χρησιμοποιείται κυρίως στην ασιατική κουζίνα.

Πρόκειται για ένα φυτό πλούσιο σε πολυάριθμα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες Α και C, καθώς και μαγνήσιο, ψευδάργυρο, φυλλικό οξύ, μαγγάνιο, χαλκό, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο και σίδηρο. Εκτός του ότι χρησιμοποιείται σε νόστιμα φαγητά, έχει πολυάριθμα οφέλη για την υγεία και είναι μια πολύ γνωστή θεραπεία για πολλές ασθένειες και καταστάσεις.

Το λεμονόχορτο είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές του ιδιότητες, οι οποίες είναι σημαντικές για την άμυνα του οργανισμού. Διαθέτει πολλές βιταμίνες όπως Α και C, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, φυλλικό οξύ, μαγγάνιο, χαλκό, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο και σίδηρο και πολλά ακόμη θρεπτικά συστατικά .

Σύμφωνα με μελέτες, το λεμονόχορτο μπορεί να σταματήσει την φθορά των δοντιών λόγω της αντιμικροβιακής του δράσης. Επιπλέον, είναι γνωστό για τις εξής ιδιότητες:

  1. Ευεργετική δράση για το πεπτικό σύστημα
  2. Μπορεί να λειτουργήσει σαν φυσικό διουρητικό, απομακρύνοντας μέσω των ούρων τις τοξίνες από το σώμα
  3. Ρυθμίζει τα επίπεδα της χοληστερόλης
  4. Βοηθά στην αντιμετώπιση των ιώσεων και των κρυολογημάτων
  5. Εξουδετερώνει τη στοματική κακοσμία

Πηγή: Medical daily

Λεμονόχορτο