Τι στερούνται περισσότερο αυτοί που πάνε γυμναστήριο

“Κόποις κτώνται” τα υγιή, καλοσμιλεμένα σώματα, ας μην γελιόμαστε. Και σίγουρα η προσπάθεια δεν είναι ανώδυνη, ούτε εύκολη. Νέα έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 2.000 άτομα, που πάνε γυμναστήριο, έδειξε ότι η σοκολάτα, το παγωτό και η πίτσα είναι μεταξύ των τροφίμων που πιθανότατα θα κάνουν τους λάτρεις της γυμναστικής να ξεμυαλιστούν.

Τα πατατάκια, τα ντόνατς και τα μπέργκερς σαν άλλες “Σειρήνες”, προκαλούν, επίσης, τους ανθρώπους να απομακρυνθούν από τον υγιεινό τρόπο ζωής τους, μαζί με το κέικ, το ψωμί και το κινέζικο φαγητό.

Δύο στους τρεις ερωτηθέντες ομολόγησαν ότι το να απαρνηθούν κάποια από τα αγαπημένα τους τρόφιμα είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα, στην προσπάθεια να παραμένουν υγιείς.

Εκπρόσωπος της εταιρείας, που διενήργησε την έρευνα, δήλωσε: “Όπως δείχνει η έρευνα, το να είναι κάποιος γερός και υγιής, δεν σημαίνει ότι η λαχτάρα για ανθυγιεινές τροφές θα εξαφανιστεί. Έτσι, είναι απολύτως κατανοητό, ότι θα κάνουμε παρασπονδίες από καιρού εις καιρόν.

Και είναι χαρακτηριστικό ότι τα τρόφιμα, που λαχταράμε περισσότερο, τείνουν να είναι υψηλής θερμιδικής αξίας. Ωστόσο υπάρχουν διαθέσιμα τρόφιμα, που είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες και μπορούν να γεμίσουν αυτό το κενό”.

Η πιο δύσκολη μέρα της εβδομάδας, οπότε όσοι γυμνάζονται φλερτάρουν με την γευστική παρασπονδία, είναι το Σάββατο. Την Τρίτη η θέληση και το πείσμα δυναμώνουν και οι ερωτηθέντες είπαν ότι μπορούν πιο εύκολα να αντισταθούν σε τρόφιμα – πειρασμούς.

Το κρασί, η μπύρα και τα ανθρακούχα ποτά, επίσης, βάζουν σε πειρασμό τους, σε γενικές γραμμές, πειθαρχημένους, μαζί με τα πατατάκια, τα μπισκότα και τα γλυκά. Για να μπορούν να αντισταθμίσουν τις λάθος διατροφικές επιλογές, οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι πρέπει να ασκούνται τουλάχιστον έξι φορές τον μήνα.

Αφού κάνει τη… γουρουνιά, το 41% θα πάει για έναν μεγάλο περίπατο, το ένα πέμπτο θα πάει για κολύμπι και το ένα τέταρτο για τρέξιμο, προκειμένου να κάψουν τις παραπανίσιες θερμίδες.

Τέσσερις στους δέκα, πάντως, είπαν ότι η επιθυμία για παγωτό και άλλες “ένοχες” απολαύσεις είναι τόσο ισχυρή, που φροντίζουν να ασκούνται παραπάνω, για να μπορούν να τρώνε ό, τι θέλουν χωρίς φόβο ότι θα χαλάσει η γραμμή τους.

Εξάλλου οι μισοί προτιμούν να τρώνε ένα κατεψυγμένο επιδόρπιο από το να κάνουν βαθιά καθίσματα, να σηκώνουν βάρη ή να τρέχουν.