Έκανε ενέσεις με το σπέρμα του, για να του περάσει ο πόνος στη μέση

Η… εναλλακτική θεραπεία δημοσιεύθηκε στην επιστημονική έκδοση Irish Medical Journal και είναι για γέλια και για κλάματα.

Ο άνδρας παρουσιάστηκε στο Νοσοκομείο Adelaide and Meath στο Δουβλίνο, έχοντας επιδεινώσει το πρόβλημα της υγείας του, κουβαλώντας, μάλιστα, ένα ατσάλινο αντικείμενο και οι γιατροί εντόπισαν ένα κόκκινο εξάνθημα στο χέρι του κι ένα βαθύ απόστημα.

Όπως ανέφερε η κύρια συγγραφέας της μελέτης Dr Lisa Dunne στην αναφορά της: «Μετά από ανάκριση, που κάναμε γύρω από αυτή την εναλλακτική θεραπεία, ο 33χρονος μας αποκάλυψε ότι έκανε ενέσεις για τη μέση του με μία μηνιαία δόση σπέρματος για 18 συνεχείς μήνες, χρησιμοποιώντας μια υποδερμική βελόνα, που είχε αγοράσει στο Διαδίκτυο».

Η αναφορά περιγράφει ότι ο ασθενής ξεκίνησε με ενδοφλέβια αντιβιοτικά, για να αντιμετωπίσει μια μόλυνση, καθώς ένα εξάνθημα συνέχιζε να εξαπλώνεται στο χέρι του. Οι ακτίνες Χ αποκάλυψαν μια συλλογή σπέρματος στον μυ του αντιβράχιου.

Γιατροί και ερευνητές ανέτρεξαν εκ νέου στη διεθνή βιβλιογραφία και βρήκαν ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας άνθρωπος κάνει ενέσεις σπέρματος, αν και υπήρξαν περιπτώσεις σε αρουραίους και σε κουνέλια.

Στην έκθεση, που συνέταξαν, αναφέρουν ότι ο άνδρας είχε επινοήσει αυτή τη «θεραπεία», κόντρα σε οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή (… και σε οποιαδήποτε λογική).

«Η υπόθεση αυτή ήταν ένα προειδοποιητικό μάθημα για τους κινδύνους της αυτο-χορήγησης ενέσεων», υπογράμμισε η επιστημονική ομάδα.

«Ο ιατρικός πειραματισμός, πριν από εκτεταμένη κλινική έρευνα, με αξιολογήσεις ασφάλειας και αποτελεσματικότητας, ενέχει κινδύνους».

Οι γιατροί του Νοσοκομείου χορήγησαν στον άνδρα άμεσα ενδομυϊκή αντιμικροβιακή αγωγή και βγήκε από το νοσοκομείο αρκετά σύντομα. Ο πόνος στη μέση του βελτιώθηκε, ενώ νοσηλευόταν, αλλά αυτή βελτίωση σε καμμία περίπτωση δεν είχε να κάνει με τις ενέσεις σπέρματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ