Η περιβαλλοντική φροντίδα, κεντρική στρατηγική στον ΟΦΕΤ

O υποβρύχιος και παράκτιος καθαρισμός, βρίσκεται για δεύτερη χρονιά φέτος στο επίκεντρο των δράσεων της Green Team των εργαζομένων του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) που περιλαμβάνει τις φαρμακοβιομηχανίες Uni-pharma και InterMed και την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle.

Με σύνθημα «Save The Sea» και σε συνεργασία με την ΜΚΟ All for Blue, οι εργαζόμενοι του Ομίλου, ξεκινούν καθαρισμό σε θάλασσες και ακτές με πρώτο σταθμό τη Μύκονο, το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουνίου 2019.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σημειώνεται ότι ο Όμιλος έχει διακριθεί 7 φορές για την περιβαλλοντική του ευαισθησία, με μία σειρά σημαντικών ενεργειών.
Δράσεις που σέβονται το περιβάλλον, εντάσσονται στο πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης U & I Care, με τους 530 εργαζομένους, να έχουν ενστερνιστεί πλήρως την κουλτούρα της διοίκησης.

Και οι τρεις βιομηχανικές / παραγωγικές μονάδες του Ομίλου (δύο της Uni-pharma και μία της InterMed) έχουν δημιουργηθεί με στόχο τον απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.

Βιοκλιματικό κτίριο

Το πρόσφατο δημιούργημα του ΟΦΕΤ, το βιοκλιματικό κτίριο της Uni-pharma στην Κηφισιά, δείχνει ήδη το δρόμο της αειφόρου ανάπτυξης και της πράσινης λογικής, με μόνωση στις επιφάνειές του για μείωση του θορύβου και μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και των φυσικών πόρων και ειδικότερα του νερού και του Φυσικού Αερίου.

Το εργοστάσιο, έχει κτιστεί, ώστε να έχει νοτιο-ανατολικό φυσικό προσανατολισμό για εκμετάλλευση του φυσικού φωτός, προκειμένου να μειώνεται η κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Διαχείριση αποβλήτων

Και οι 3 βιομηχανικές μονάδες, διαθέτουν υπεύθυνη διαχείριση αποβλήτων, μέσω της οποίας, τα απόβλητα αποστέλλονται είτε για καταστροφή σε μονάδες του εξωτερικού, είτε στον ΤΙΤΑΝΑ για παραγωγή εναλλακτικού καυσίμου. Σε όλες τις μονάδες, υπάρχουν φίλτρα κατακράτησης σωματιδίων (στις καμινάδες) για προστασία από την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Στην ίδια λογική, κινείται και η διαχείριση υδάτινων και υγρών αποβλήτων. Τα συγκεκριμένα απόβλητα, δεν κατευθύνονται στην θάλασσα, αλλά καταστρέφονται μέσω ειδικού φορέα διαχείρισης αποβλήτων, ώστε να προστατεύεται απόλυτα ο υδροφόρος ορίζοντας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι υπάρχει συλλογικό σύστημα διαχείρισης αποβλήτων με διαλογή στην πηγή. Γενικότερα, υπάρχει υπεύθυνη διαχείριση αποβλήτων και για την προστασία των εδαφών.

Είναι αξιοσημείωτο ακόμη, ότι ο εξοπλισμός των εργαζομένων είναι φιλικός προς το περιβάλλον, με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Ανακύκλωση

Επίσης, στις εγκαταστάσεις των εταιρειών του Ομίλου υλοποιούνται προγράμματα ανακύκλωσης με τη συμμετοχή των εργαζομένων και με τη χρήση ειδικών κάδων ανακύκλωσης που έχουν τοποθετηθεί στους χώρους εργασίας για το σκοπό αυτό, στο πλαίσιο των δράσεων “U & I Green – Uni-Pharma & InterMed”, ως εξής:

  • «ΚΙΤΡΙΝΟ = ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΧΑΡΤΙΟΥ»,
  • «ΠΡΑΣΙΝΟ = ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ & ΝΑΥΛΟΝ»,
  • «ΚΟΚΚΙΝΟ = ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΓΥΑΛΙΟΥ»,
  • «ΚΑΦΕ = ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΞΥΛΟΥ» (Νέα δράση 2018).
  • «ΜΠΛΕ = ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ» (Νέα δράση 2019).

Η περιβαλλοντική συνείδηση και ευαισθητοποίηση των εργαζομένων, εφαρμόζεται καθημερινά με την κατάλληλη εκπαίδευση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ