Ξεκινούν άμεσα οι πρώτες συνεργασίες με Ινδία στον ιατρικό τουρισμό

Η εξωσωματική γονιμοποίηση και η ρομποτική χειρουργική, απέσπασαν τον ενδιαφέρον της Ινδικής αγοράς, κατά το 1ο Greek Tourism Workshop 2018 που ολοκληρώθηκε χθες στο Νέο Δελχί.

Το workshop, με στόχο την ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλού εισοδήματος, από την αραβική και ασιατική τουριστική αγορά, αφιέρωσε μέρος της διοργάνωσής του στον τομέα της υγείας, δίνοντας τη δυνατότητα σε ιδιωτικές ιατρικές επιχειρήσεις και σε εξέχοντες ιδιώτες πιστοποιημένους ιατρούς να συμμετάσχουν σε αυτό, με στόχο την αύξηση της ροής ταξιδιωτών υγείας.

Οι υπηρεσίες διαμεσολάβησης ιατρικού τουρισμού που ανέλαβε ο Όμιλος Επικοινωνίας Med-Professionals με επικεφαλής την Κοινωνιολόγο κ. Ελένη Χόβρη στέφθηκαν με επιτυχία. Παρουσιάστηκε η δουλειά των συνεργαζόμενων με το Δίκτυο ιατρών, σε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με Tour Operators και φορείς της Υγείας στην Ινδία, απέφερε καρπούς. Η αποστολή επέστρεψε με σημαντικές επαφές, αλλά κυρίως με προτάσεις συνεργασίας. Το ενδιαφέρον της Ινδικής αγοράς ήταν μεγάλο για όλες τις ειδικότητες της ιατρικής κι ειδικά, τους τομείς της εξωσωματικής γονιμοποίησης και της ρομποτικής χειρουργικής. Ένα πολύ μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο από το Νέο Δελχί εξέφρασε επιθυμία συνεργασίας με γραπτή πρόταση προς τους Med-Professionals, τους ιατρούς και τις νοσηλευτικές μονάδες που αντιπροσωπεύθηκαν.

Η άψογη διοργάνωση των εκδηλώσεων του Greek Tourism Workshop 2018, που υλοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, από την εταιρία Congress & Business Planners και η ικανοποίηση για την ανταπόκριση της Ινδικής αγοράς οδήγησαν την Med-Professionals να συμμετέχει και στα επόμενα workshops με στόχο το άνοιγμα και στις αγορές των Αραβικών κρατών και συγκεκριμένα στο Κουβέιτ, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τον Λίβανο.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στα VIP διαγνωστικά τεστ, την αισθητική δερματολογία, την εξωσωματική γονιμοποίηση, τα ορθοπεδικά περιστατικά και την εμφυτευματολογία ενώ στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα αυτής της σημαντικής προσπάθειας που στοχεύει στην ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού της Ελλάδας, περιλαμβάνονται οι συγκριτικά καλύτερες τιμές σε σχέση με άλλα Ευρωπαϊκά κράτη, οι πιστοποιημένες ιατρικές υπηρεσίες, καθώς και οι ανύπαρκτες λίστες αναμονής στα ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας μας. Σημαντικό στοιχείο επίσης θεωρείται ο συνδυασμός ποιοτικά παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών με τα άψογα τουριστικά προϊόντα της χώρας μας στα οποία περιλαμβάνονται ξενοδοχεία που πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και τα standards ασφαλείας, η γαστρονομία και ο συνδυασμός της ελληνικής φιλοξενίας με τον ήλιο και τη θάλασσα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ