Με το «βλέμμα» στην αγορά 143 + 7 νέα φάρμακα

Ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία διαβούλευσης με τον ΕΟΦ, για τα νέα φάρμακα που ζήτησαν τιμή κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, προκειμένου να κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Ο κατάλογος με τα φάρμακα που βρίσκονται υπό επεξεργασία από τον ΕΟΦ μέχρι να σταλούν στο υπουργείο Υγείας για έγκριση, αναρτήθηκε την περασμένη Παρασκευή και οι φαρμακευτικές είχαν περιθώριο μέχρι χθες να καταθέσουν πρόσθετα δικαιολογητικά και να διαπραγματευτούν διαφορετική τιμή με τον ΕΟΦ σε δια ζώσης συνάντηση με το αρμόδιο τμήμα Τιμολόγησης Φαρμάκων.

Σε αναμονή για χορήγηση τιμής βρίσκονται 143 νέα συνταγογραφούμενα φάρμακα (εδώ) και άλλα 7 Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα, ΜΗΣΥΦΑ (εδώ) που υπέβαλαν αιτήσεις τον Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο που πέρασε.

Από τα 143 συνταγογραφούμενα νέα προϊόντα, τα 15 αφορούν νέες δραστικές ουσίες και τα 76 είναι γενόσημα. Επιπλέον, περιλαμβάνονται στο σχετικό κατάλογο 3 υβριδικά, 11 όμοια βιολογικά, 10 καλώς καθιερωμένης χρήσης, ένα σταθερού συνδυασμού, δύο με γνωστή δραστική και 23 που κατατέθηκαν με πλήρη αίτηση. Για 23 από αυτά, ο ΕΟΦ ανέφερε ότι δεν πληρούν τις διατάξεις τιμολόγησης, και για τα οποία δεν προέβλεψε τιμή.

Με την ολοκλήρωση της δεύτερης επεξεργασίας από τον ΕΟΦ, οι προτεινόμενες τιμές θα σταλούν στο υπουργείο Υγείας για την έκδοση Δελτίου Τιμών Φαρμάκων από τον υπουργό, Ανδρέα Ξανθό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ