Παγώνει το θέμα της διοργάνωσης ιατρικών επιστημονικών συνεδρίων

Αναστολή της απόφασης που θα ίσχυε από 1ης Σεπτεμβρίου - Χρειάζεται νέα ρύθμιση σε εφαρμογή του σχετικού νόμου

Παγώνει το θέμα της οργάνωσης ιατρικών επιστημονικών συνεδρίων, μετά από απόφαση του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη να αναστείλει τη σχετική απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία είχε εκδοθεί στις 19 Ιουνίου 2019 και επρόκειτο να ισχύσει από την 1η Σεπτεμβρίου.

Για την αναστολή εφαρμογής της απόφασης αυτής, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO, είχε προχωρήσει σε έγγραφες διαμαρτυρίες.

Η απόφαση εκδόθηκε σε εφαρμογή σχετικού νόμου με τον οποίο η αρμοδιότητα έγκρισης των συνεδρίων περνά από τον ΕΟΦ στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας. Τώρα με την αναστολή εφαρμογής της, μένει να αποφασιστεί από την καινούρια πολιτική ηγεσία πώς θα προχωρήσει το θέμα, χωρίς να αποκλείονται και πιθανές νομοθετικές αλλαγές.

Όπως αναφέρει ο HAPCO, «επρόκειτο για μια υπουργική απόφαση που άλλαζε τη διαδικασία εγκρίσεων των ιατρικών επιστημονικών συνεδρίων, ήταν πρακτικά ανεφάρμοστη και κατά συνέπεια επηρέαζε τη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση».

Για το θέμα ο HAPCO πραγματοποίησε προσωπική ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού μέσω της Προέδρου και της Γενικής Γραμματέως του Συνδέσμου κυρίες Ειρήνη Τόλη και Σίσσυ Λυγνού. Σε συνάντηση τους στο υπουργείο Τουρισμού, με τον υπουργό κ. Χάρη Θεοχάρη, τον υφυπουργό κ. Μάνο Κόνσολα και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, παρουσίασαν το έργο που επιτελεί ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων και τους ενημέρωσαν διεξοδικά για όλα τα θέματα που απασχολούν το Συνεδριακό και MICE Τουρισμό.

Οι κ.κ. Θεοχάρης και Κόνσολας άκουσαν με προσοχή και μεγάλο ενδιαφέρον τα θέματα που απασχολούν τον HAPCO και επεσήμαναν χαρακτηριστικά ότι: «επιθυμούν τη συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος είναι αυτός που κράτησε όρθιο τον ελληνικό τουρισμό τα χρόνια της κρίσης και θα δοθεί έμφαση στην ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία αλλά και τη βιωσιμότητα».

Ο υπουργός ενημέρωσε το προεδρείο του HAPCO ότι, εντός του επόμενου εξαμήνου σε συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού, θα εκπονηθεί ένα δεκαετές σχέδιο για τον τουρισμό του μέλλοντος και υπογράμμισε ότι, θα ακολουθήσει μία στενή συνεργασία στο επόμενο διάστημα, καθώς πολλά από τα πάγια αιτήματα είναι ήδη στον προγραμματισμό του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ